Menu
P Elastik
Szint 5
P Elastik avatar
20 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 3 napja
6 éve tag
On-line száguldás
Írta: P Elastik, 2011. július 21., játékteszt
Játék: Need For Speed World

A Need for Speed széria első MMO-ja.

Bevezető:

A Need for Speed World az Electronic Arts első MMO-ja. A játékot 2010-ben adták ki, eleinte béta verzió volt csak elérhető amire tesztelőnek lehetett jelentkezni, teljesen ingyenesen. A béta verzió véget értével a játék mindenki számára letölthető lett ingyenesen a hivatalos oldalról. A játék alap tartalma ingyenes, viszont itt is vannak úgymond "kreditek" amiért fizetnünk kell, a játékban "Speed Boost"-nak nevezik.

Helyszín, térkép:

A játék térképe az összes eddigi Need for Speed keveréke, egyvelege. A két pálya összeforrt így az egészet átbarangolhatjuk autónkkal töltés nélkül. Az utakon találunk más on-line játékosokat illetve itt vehetjük fel a versenyeket, a többi játékos autóin azonban simán átmehetünk , a készítők nem akartak a játékosokkal igazságtalanok lenni mivel ha nekik mennénk elég rendesen összetörnénk a másik autóját ami megnehezítené a játékot, a másik ok pedig hogy nem lehetne elférni az utakon, hiszen rengeteg ember játssza a játékot.


Kezdjük is el!

Miután a játékot letöltöttük és feltelepítettük, indulhat is a játék! Ha rákattintunk az ikonra kiad egy E-mail és egy Password ablakot, ami magyarul az E-mail címnek és a jelszónak felel meg. Ha még nem csináltunk Accountot, magyarul felhasználót meg tehetjük az ablak jobb felén látható "Don't have az account? Click here to create one now..." gombra kattintva. Miután megcsináltuk a felhasználónkat felül válasszuk ki a megfelelő nyelvet és régiót majd kattintsunk rá a PLAY feliratra. A játékba belépve csinálunk egy új "karriert", miután megcsináltuk választhatunk is autót, a Tier 1 -ből választhatjuk a Mazda 3-at, Mitsubushi Eclipse-t, Toyota Corollát és a Nissan 240SX-et. Miután kiválasztjuk az autót jön is az első versenyünk, ha ezt megnyerjük, vagy helyezést érünk el rajta akkor választhatunk egy kártyát az 5 közül, mindegyik kártya mást rejt. A kártyát töbnyire power up-okat illetve pénzt tartalmazhat. A pénzt fejlesztésre, autóra költhetjük el. A power up-ok pedig segédeszközök lehetnek egy versenyen vagy rendőri üldözés közben. Power up például a nitró(Nitro), a közlekedési mágnes(Traffic magnet), életerő növelő(Juggernaut) stb. Szerintem a leghasznosabb a Traffic magnet illetve a Nitro, gondolom a nitro tudjátok micsoda, nem szeretném részletezni. A Traffic Magnet egy támadó power up, az első helyezést tudjuk vele megtámadni, az első helyezés körül egy mágneses mező alakul ki, amibe ha belemegy egy civil autó akkor a "mágnes" berántja a kocsi elé illetve neki csattan.


Autók és a fejlesztések:

A játékban 3 autó típus helyezkedik el (ún. tier). A legelső típusban vannak a gyengébb, kezdő autók, minél magasabb a típus száma annál nagyobb szintet igényelnek a benne rejlő autók. Mint már említettem az első négy autó az első típusban helyezkedik el, ezek az autók nem igényelnek szintet az alapot leszámítva. A tier 1 legmagasabb szintű autójához 7-es szint kell, az autó pedig az 1965-ös Pontiac GTO. A játék mostani verziójában 7+12+5 jármű van(Tier1+Tier2+Tier3). Ezeket az autókat lehet fejleszteni mind optikailag mind teljesítményileg, eleinte teljesítményileg érdemes tuningolni az autót, a kinézetre még nem nagyon kell adni, persze ha marad pénz a teljesítményi fejlesztés után akkor mehet a külsőre is. :)

Versenyek:

A játékban 2 fajta/típusú versenyt találunk meg. A körversenyt és az egykörös versenyt.(Circuit & Sprint) Található még egy pénz és power up szerzési lehetőség, mikor nekimegyünk a rendőröknek elkezdenek körözni, ha sikerült elmenekülni kapunk érte pénzt és tudunk választani egy rendőrségi power up-ot. A játékban azonban lehet szabadon is lófrálni(Free Roam) így fel tudjuk fedezni a "kis" városkánkat.


Pozitívumok, negatívumok:

+Nagy játéktér.
+Ingyenesen letőlthető.
+Szép grafika.
+Sok játékos.
+Sok szint.(maximum 50)

-Kevés jármű.
-Kevés fejlesztési lehetőség.
-Nincs zene a játékban.(Legalábbis én nem tapasztaltam)
-Nincs benne magyar felirat.

Összességében elmondható hogy ez egy jó MMO játék. Vannak kisebb nagyobb hibái, de melyik játéknak nincsenek?

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
8
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 11
matyosowski avatar
6 éve | 2011. 08. 06. 21:19:06
#
jó teszt lett de azt pl én sem értem hogy minek magyar felirat, annyi az egész hogy mész mint egy barom XD :D összességében jó lett grt
no avatar
6 éve | 2011. 07. 29. 21:59:28
#
jó teszt :D de már van team escape verseny is :)
Gta4vevo avatar
6 éve | 2011. 07. 25. 08:40:50
#
Jó teszt na ja lompos kommentjének igaza van:D
Grat!
P Elastik avatar
6 éve | 2011. 07. 23. 13:27:27
#
Köszi.
Liptik avatar
6 éve | 2011. 07. 23. 06:52:30
#
Nagyon jó teszt.Felülmúlhatatlan! XD Ez a teszt kedvet hozott, hogy újból kipróbáljam. :)
SIC avatar
6 éve | 2011. 07. 22. 14:10:32
#
Ez az a Need For Speed, amiben a Most Wanted városa(Rockport) és Carbon City úgymond össze van gyúrva? Ha igen, akkor lehet kipróbálom! Amúgy nekem is tetszett a cikk! :)
gigazte avatar
6 éve | 2011. 07. 22. 11:09:50
#
Kapsz egy felülmúlhatatlant, mert az első tesztedhez képest nagyon sokat fejlődtél!;)
P Elastik avatar
6 éve | 2011. 07. 22. 09:58:00
#
Köszi a kommenteket! Bár nem vagyok a játékban nagy társasági ember, mindig egyedül vagyok így nálam kimaradt a team escape.
Norbi777 avatar
6 éve | 2011. 07. 22. 09:40:56
#
jó teszt, bár nekem is megakadt a szemem a magyar feliraton :P , ha nem tudja valaki h mi az pl h transmission , akkor csak nézze, h mennyivel lesz jobb a kocsi tőle és azt rakja fel rá :D
Patrik91 avatar
6 éve | 2011. 07. 22. 09:39:44
#
Jó teszt!:):D
Gyarmati Jani avatar
6 éve | 2011. 07. 22. 06:54:56
#
Jó teszt lett. Mondjuk a magyar feliratra sok szükség nincs egy autós játékban! :P
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
22 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek