Menu
norbi6
Szint 16
norbi6 avatar
Varró Norbert (Norbi)
22 éves, férfi
Tápiógyörgye
Magyarország
Offline, itt járt 6 órája
7 éve tag
Arkham Elmegyógyintézet
Írta: norbi6, 2012. augusztus 28., játékteszt
Játék: Batman: Arkham Asylum

Az Eidos által megalkotott Batman, ami garantálja a jó időtöltést.

Bevezetés:
Batman (Denevérember) első megjelenése 1939. májusában, a DC Comics képregényében történt. Azóta már rajzfilmbe is mozi filmbe is megélt már pár évet. Az első mozifilm 1989-ben történt. A filmbe olyan nagy színészek voltak mint: Michael Keaton (Batman), Jack Nicholson (Joker), ill. Kim Basinger. A történet hol is játszódna mint a kedvelt kitalált városunkban, Gotham City-ben.
Azóta a film megélt pár részt, sőt ha már itt tartunk az új feldolgozásnak most jelent meg a Batman:Felemelkedés, mely az új filmtrilógia végéhez ért. (Aki szereti a Batman játékot ill. a filmeket, ajánlom nézze meg, nagyon jó film.)


A film ill. képregény részéről befejeztem, térjünk át a játékra. Hát nekem már az első videóból, amit megtekintettem már látszott, hogy ez nekem tetszeni fog, de végigvinni még csak mostanára sikerült, mert most volt lehetőségem rá, és szerintem nem véletlenül nyerte el 2009-ben GOTY (Game of the Year=Év játéka) díjat, mert akciódús, jó sztorija van, néha egy kicsit gondolkodni is kell benne és végül csak a Batman-hez méltónak kell lenni, ha már egyszer megcsinálták.

A játékot az Eidos adta ki és Rocksteady Studios fejlesztette ki, amit ugye említettem 2009-re került sor.
Kezdjük a menünél: Egyszerű menüsor, akinek nincs Windows Live profile-ja és nem is akar csinálni, gyorsan lehet egy offline profilt csinálni és már mehet is menet, ez fontos, mert különben nem lehet menteni a játékot. Ezután a beállítás következik,hogy legyen-e felirat ill. fényerő, egér érzékenység stb.


A játékról:
Kezdődjön a játék: Amikor betöltött a képernyő az a videó jön be, hogy a Batmobile-ban szállítjuk Jokert az Arkham Elmegyógyintézetbe, ahonnan megint sikeresen megszökött. A játék elején, amikor beszállítottuk Jokert, a játék készítői fut oldalt, miközben kísérjük a biztonsági őröket és Jokert a kihallgató felé. Ezután jön a csavar, amikor bekísértük a Betegkezelőbe, ki is szökik (nem is ő lett volna, ha nem) és megint Batman feladata, hogy elkapja, de Joker nem adja könnyen magát és szerencsénkre vagy nem szerencsénkre kiengedi az összes rabot, aki a börtönben volt. A játékban olyan ellenfelekkel kell harcolnunk, mint Venom, Harley Quinn, Killer Crock, Poison Ivy, Bane és természetesen Joker.A játékban a harcot nagyon élethűen ábrázolták, mert szerintem nagyon jóra sikeredett, nem csak olyan hogy beversz 2-t és fekszik az ellenfél, hanem nagyon jól kidolgozott akciórendszer ez, ami szerintem egy ilyen játéknak azért minimum, hogy kell is.
A másik nagy erénye a lopakodás a játéknak szerintem, mert 8 fegyveres ellenfél ellen nem lehet azt tenni, hogy odaszaladsz és lebunyózzuk őket. Szépen nyugodtan emberről emberre kell haladni, vagy akár használni a kütyüket, ha már vannak egyszer.
A játék kütyüi: Nagyon sokat segít majd a játék során az első és szerintem az egyik legfontosabb eszköz a Deneráng, de ezen kívül van még nagyon sok kütyü, amit kell használni, pl: Robbanó zselé, Deneráng, Jeltörő stb. Játék mintegy a sztori része 8-10 óra kb., de ha 100%-ra akarjuk tornázni és miért is ne, akkor még meg kell oldanunk Edward Nigma (Rébusz) rejtvényeit és össze kell gyűjtenünk a trófeákat, amiből van pár darab (nekem még nem sikeredett de csinálom folyamatosan).
A Tab billentyűvel érhetjük el a térképet, ahol minden megtalálható és sok segítséget nyújt. Szintén a Tab billentyűvel lehet elérni a fejlesztéseket, ami szintén segítségünket fogja szolgálni, amit mindig egy bizonyos pont után érhetünk el és fejlesztgethetünk kedvünkre.


Befejezés:
A játékban van kihívás mód, amit teljesen csak úgy lehet feloldani, ha gyűjtjük folyamatosan a trófeákat és meg kell csinálni idő ill. megadott pontra az adott kihívást.
Karakterleírás: A játékban lehet tájékozódni ki milyen jellegű karakter, mikor született, milyen elmeproblémás gondjai vannak és hangszalagot is megtalálhatunk, amiből akár teljesen összeáll a kép, hogy ki, hogyan, miért lett ilyen.
Beállítás: Itt lehet beállítani a játékban jellemző dolgokat, fényerő, billentyű, egér, hang stb.
A közvélemény alapján és amiket olvastam a játékról az elvárásoknak megfelelő a látványvilág és a játékélmény gyönyörű és biztos vagyok benne, hogy jó időtöltést garantál azoknak, akik ezt a játékot várják. Remélem az Arkham City még ezt is tudja űberelni, de méltóan kapta meg az év játéka díjat.


Ui: A még jobb játékélmény eléréséhez feltétlen ajánlom a magyarosítás telepítését.

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
█████████
9
Játékélmény:
██████████
10
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 15
beni97 avatar
4 éve | 2013. 06. 13. 11:46:17
#
Szép teszt,biztos egyszer majd megveszem a játékot!
Spartan117 avatar
5 éve | 2012. 09. 01. 10:12:42
#
Lacia Gonosz a filmekben akinek legkevésbé találták el a szerepét az két személy :

Rébusz- Jim Carry ahogy kinézett az szánalmas volt
és Batman Rajzfilmekbe mega játékba sokkal értelmesebben néznek ki meg normálisabban
laciagonosz avatar
5 éve | 2012. 09. 01. 10:08:13
#
a batman kezdődikben szerinte megszégyenítették a madárijesztőt azzal a kinézettel
norbi6 avatar
5 éve | 2012. 08. 31. 20:02:43
#
Igen mivel magyarul Arkham Elmegyógyintézet=Arkham Asylum :D
Am én elfogadok minden kritikát építkezek belőle majd legközelebb megpróbálom máshogy írni a tesztet de azért köszönöm :)
Most pörgetem az Arkham City-t hátha jobbra sikerül majd az a teszt amint végig vittem írok arról is :)
Spartan117 avatar
5 éve | 2012. 08. 31. 13:39:26
#
Swype: jaaaa hogy bane=csapás/átok most esett le teljesen ty

Francios: Igen gyenge kisérleta jó büdös .....t vannak benne hibák de fatális hiba egy helyen sincs az hogy azt monod jó nagyon jó oké de hogy igen gyenge ?! olvass el pár másik tesztet ez azokhoz képest is briliáns lett mondjuk nem hibátlan de 3 hibáért nem lessz egy teszt szar ez jó teszt! igen gyengének inkább az én tesztjeimet nevezd mert azok tényleg azok de ez szar vagy nem a többség szerint jó!(Igz hogy áltlában a többség gyökér de ez kivételes :D )
Francios avatar
5 éve | 2012. 08. 30. 18:44:04
#
Szia!
Ritkán olvasok itt „teszteket”, de mivel ezzel a játékkal én is nemrég játszottam, gondoltam megnézem írásodat. A hozzászólásokkal ellentétben, szerintem ez egy igen gyenge kísérlet lett. És most nem bírálni akarlak, de ha már teszt írására adod a fejed, szentelhetnél egy kicsivel több időt a megírására.
Az elenyésző tartalmi mondanivalód mellett rengeteg szerkesztési hiba is fellelhető benne:
„Az első mozifilm 1989-ben történt.” /Értelmetlen.
„A film ill. képregény részéről befejeztem, térjünk át a játékra.” /Felesleges megszakítanod a tesztet ilyennel, az új bekezdés új gondolatot is jelent.
„a játék készítői fut oldalt” /Megint csak értelmetlen.
„A játékban a harcot nagyon élethűen ábrázolták, mert szerintem nagyon jóra sikeredett” /?
„nem csak olyan hogy beversz 2-t és fekszik az ellenfél” /Ezt azt hiszem, nem kell firtatni.
„az egyik legfontosabb eszköz a Deneráng, de ezen kívül van még nagyon sok kütyü, amit kell használni, pl: Robbanó zselé, Deneráng…” /Ezen kívül.
„Ui: A még jobb játékélmény eléréséhez feltétlen ajánlom a magyarosítás telepítését.” / Kuka!
Remélem a következő jobban sikerül majd.
Spartan117 avatar
5 éve | 2012. 08. 29. 12:06:57
#
jaaa hogy-ő :D őt tudom XD csak nem gondoltam volna hogy-ő bane :D köszi
norbi6 avatar
5 éve | 2012. 08. 29. 11:46:08
#
az első ilyen "fő" ellenség akivel bunyózol :D
Amikor Gordont kiszabadítod .
Spartan117 avatar
5 éve | 2012. 08. 29. 10:26:01
#
mi van ? hol ?XD nem találkoztam vele alapban van benne? mert nekem scak madárijesztő gyilkos krokó méreg venom joker meg persze a kedvencem rébusz :D én bane-el sehol nem találkoztam ha van benne elnézést kérek akkor hiba sincs jó teszt :D
laciagonosz avatar
5 éve | 2012. 08. 29. 08:02:39
#
ez jó-féle teszt
a játék egyébként tényleg magyar felirattal van illetve lelehet tölteni hozzá
norbi6 avatar
5 éve | 2012. 08. 28. 20:19:15
#
Aha a spoilert nem nagyon tudom hogy kell használni próbálkoztam máshol de lehet én vagyok ennyire béna de nem igazán tudom.Aha értem hát senki se lehet tökéletes máskor ügyelek jobban :)
Spartan bocsi de benne van Bane :D Hát itt tényleg izmosabb és sokkal jobb a rucija szerintem.
Gyarmati Jani avatar
5 éve | 2012. 08. 28. 19:53:34
#
Ui: A még jobb játékélmény eléréséhez feltétlen ajánlom a magyarosítás telepítését.


Ez Ui: szerintem egy tesztben nem állja meg a helyét, mert nem hozzászólás módosításról van szó. Magáról a játékról nem sok információt adtál meg. Pedig nem játszottam a játékkal, de szerintem több van benne, főleg ha tényleg ennyire jó. Csak számomra nem derült ki, hogy miért.

Gondolom erre az a válasz: Próbáld ki!
Bicike avatar
5 éve | 2012. 08. 28. 19:49:28
#
Spartan: Bane benne van a játékban, sõt...
Egész jó teszt lett, harcrendszerrõl írhattál volna még, de bíztatásul 5-ös:D
Spartan117 avatar
5 éve | 2012. 08. 28. 19:41:49
#
szerintem tökéletes teszt nem tudom első-e vagy sem de megkapja az 5 csillagot viszont legközelebb figyelj jobban oda mert bane sehol nincs a játékban ! ja és ha ezt már megírtad tessék ma megnézni a batman visszatért-et Spoiler!
viasat 3 21:20 ;)
egyedül a filmbe vaalahogy az nem tetszett első részbe ahogy bruce kinézett itt a játékban sokkal izmosabb és batman névhez méltóbb XD
Szabcsi avatar
5 éve | 2012. 08. 28. 16:52:18
#
Szép tesztet sikerült írnod,viszont az elején volt egy kicsi SPOILER!,meg a grafikáról,hangokról többet is írhattál volna.de ettől eltekintve jó lett! :) (Y)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
11 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek