Menu
Griffcomrade
Szint 14
Griffcomrade avatar
(GRIFFman)
26 éves, férfi
Dunaújváros
Magyarország
Offline, itt járt 11 napja
8 éve tag
F1 2011
Írta: Griffcomrade, 2012. június 04., játékteszt
Játék: F1 2011

Idáig egy autós játékról írtam (ha jól tudom) pedig annyival játszottam hogy az valami fantasztikus
Szedjünk össze párat csak a Codemasters-től.
Tőlük zengett 2000-ben az 1nsane ugyanis ők adták ki. Ha jól tudom a Colin McRae sorozat is ide tartozik bár nem veszek rá mérget mert nem tudom. Kicsivel később a Racedriver GRID hasított és még hasít is online. Kisebb csend és a Codemasters a nagy szívükre tekintettel kaptunk egy igazi Forma 1-es szoftvert: az F1 2010-et. Viszont itt nem hagyták abba és rá egy évvel itt az F1 2011.
Ezt szeretném ma bemutatni.

Egy kis Forma 1 játék történelem
Az én leges legelső forma 1-es játékom az nem más volt mint a FORMULA ONE GRAND PRIX.
Kb. a 90-es évek elején lehetett kapni Amigára vagy DOS-ra. Akkoriban a Microprose nem nagyon akart fizetni a jogokért így ismert nevet nem nagyon találtunk benne pedig mit nem adtam volna ha Hakinenn-el száguldozhattam volt (nagy kedvencem volt Mika). Ebben a játékban a törésmodell nem nagyon volt kidolgozva. Inkább csak annyi volt hogy felszakadt az orrkúp, vagy a hátsó szárny behorpadt. Mondjuk ez azért 90-es években nagy szám volt.
Rá 4-5 évre megjelent a Grand Prix 2 ahol végre ismert pilótákkal ismert autókban előzhettünk. Itt egy kicsit több dolgot tudtunk tenni. Törtek a kocsik is. Szakadtak az első és hátsó szárnyak.
2000-ben jött a Grand Prix 3 ahol gyorsabb játékmenetet szebb grafikát és durvább törésmodellt kaptunk ahol akár olyan baleset is előfordult hogy felborult a gépezetünk, sőt még a kerekek is kiszakadtak. Ebbe a játékba rakták a fekete zászló szabályt ami nem igazán takarta a valóságot, mivel az kiállítást jelent de a játékban csak lelassultál 15 másodpercre.
2001 Megjelent az utolsó grand prix a Grand Prix 4. Ahol nem nagyon változott semmi csak a törésmodellt állították úgy hogy akár darabokra szedhetjük a kocsit. Szó szerint 10 felé törhetjük.
Az EA sports nem hagyta hogy az F1 szerelmesei zokogjanak hogy „jaaaaj brühühü nincs több F1” így a jóságos EA megcsinálta az F1 Challenge 99-02-t több évad mod-jával. Na innentől pc-re csak ehhez a játékhoz adtak frissítéseket hogy jó lesz nekünk az is. Gondolták ők. De jött egy Rfactor nevű... MOD. A fene!

Majd a világ szeme a Codemasters-en ragadt mikor bejelentették hogy elég volt! Ideje újraéleszteni a sorozatot! Így készült el az F1 2010. Na és persze rá egy évvel a 2011 és már sül a kemencébe a finom ropogós F1 2012 is ami szeptember felé ki sül.

És KIGYULLADNAK A PIROS LÁPMÁK SCHUMACHER AZ ELSŐ HAMILTON A MÁSODIK TRULLI TRULLI TRULLLIIIIII!!!!!!!
Aki ismeri a Grand Prix sorozatokat az tudja hogy felért egy kisebb Fletout-tal. Kilökhettünk bárkit úgy hogy összetört, minket nem büntetett senki. Itt bizony kemény büntetéseket kaphatunk akár ki is zárhatnak minket. Viszont a 2010-nél egy kicsit benézték azokat a helyeket ahol büntetéseket oszthatnak szinte a pálya szélén meg kapom a magamét míg az F1 2011-ben egészen korrektül szabályoznak.


neeeem neeeem neeeem DE DE DE DE!!!! Áhh levágta a kanyart hát itt muszáj elengednie!

A büntetőtár elég szegényes. Semmi mást nem kapunk csak 10 mp-t vagy 5-10 hely visszasorolást (időmérő), esetleg egy szép kis kizárást ha nem bírunk magunkkal.

ODANÉZZ GYULÁM! A TOYOTA A BOXBAN! A MCLAREN A BOXBAN! A RENAULT A BOXBAN! AZ ÖSSZES MICHLEIN-ES A BOXBAN!!!!!
A boxtaktika nagyon sokat is számított a 2010-ben is hogy hogy állítjuk be, hányadik körnél jöjjünk ki, milyen gumikat kapjunk. Mert van mikor forgalom van a boxban és ott üdülhetünk akár 40 másodpercig is ahol tulajdonképpen el is ment egy versenyünk expert szinten.


Köszöntjük a kedves nézőinket ez itt a Forma 1 első versenye az évben ahol néhány új pilótát köszönthetünk!

Karrier mód nem nagyon változott semmit. Ugyanúgy egy riporternek kell beszélnünk hogy hívnak minket honnan jöttünk és melyik csapattal kezdünk. Itt azért már nem úgy megy hogy rögtön beülünk a Red Bull Racing-hez hogy majd nyerünk. Neeeem nem. A legaljáról kezdjük. 3 gyenge csapat közül választhatunk akiknek más-más elvárásai vannak a versenyeken. Így van. Nem csak megyünk mint az őrült hanem teljesítenünk kell olyan feladatokat pl hogy.. mit tudom én... érj 18.-nak vagy legyél jobb. Ahogy jobb leszel az elvárások is nagyobbak. Minden verseny végén van interjú a riporterrel, vagy ha fent van egy jópofa magyarosítás akkor Szujó Zoltánnal :D


ÉS AZTÁN EGY RONCSTELEP LETT AZ AUTÓPÁLYA! PIROS ZÁSZLÓ!!!!!!!!!!

Zászló szabály. Nos. Jó dolog is az főleg itt. Mindenhol látunk kék zászlóval integető embereket ahol a lekörözöttek végre el is engednek minket, kivéve kanyarokban. hűűű hányszor nekimentem Glock-nak Monaco-ban... FUUU!
ÉS jöjjön egy nagy különlegesség amit idáig egy PC-s Forma 1 játékban sem láttunk még! SAFETY CAR!
Aki kíváncsi rá az tényleg menjen Monte Carlo-i pályán minimum 20 %-os versenytávval teljes törésmodellel. Ne is várjátok hogy 3 körös versenyen ott legyen mert akkor olyat csak a boxban láttok. Én már kaptam Safety cart oda és elég szépen oldották meg... kivéve hogy a pályán semmi nincs mert hamar eltűnik a roncs ha... de nem baj. Hisztiztek érte és megkapták a biztonsági autót úgyhogy a rajongóknak egy szavuk nem lehet.

ÓHA!!! LACI! BUTTON PANASZKODIK A VÁLTÓRA! KI KELL ÁLLNIA!

Az irányítás fenséges. Mikor tele a tank szinte érezhető rajta az irányításon. A gumi kopása szintén gyönyörű van mikor defektet is kaphatunk. A rádió beszélgetések is szintén jók.

éééés érkezik a parabolica-hoz és érkezik a CÉLEGYENESBE ÉS KIBÍRTA A KERÉK!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÉS MEGVAN AZ ELSŐ HELY!!!!!!!!!!!!
Nos az elődjére visszatérve semmi más nem volt mint hogy versenyzünk öklünk a magasba, a rádiós segédünk örjöng mint Palik a tömegbalesetnél, és mehet mindenki haza.
Itt kapunk ilyen boldog videókat, vagy ha nem úgy fejezzük be a versenyt akkor bánkódó videót.


Összegezve (itt meguntam az írást... elfáradt a kezem :D) ez idáig a legeslegjobb Forma 1-es játék az én véleményem szerint. És ha nagyon nagyon unatkoztok otthon és nincs mit csinálni, ajánlom a következőket.
Törésmodell teljesre állítva, professzionális ellenfelek, vagy lehet intermediate aki nem érzi igazán, Fék segédlet ki, és 100% versenytáv. És igen én vagyok az az elvetemült aki képes végig játszani 78 kört Monte Carlo-ban :P

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 7
Sicu33 avatar
5 éve | 2012. 06. 27. 13:45:24
#
Jó teszt:)
Bicike avatar
5 éve | 2012. 06. 10. 16:50:38
#
Jó teszt :D
neuroflex avatar
5 éve | 2012. 06. 06. 23:36:40
#
remek teszt :)
Razor1911 avatar
5 éve | 2012. 06. 06. 13:46:20
#
Jó teszt!Én is képes vagyok levinni a 100%os versenytávot segédletek nélkül... :)
Griffcomrade avatar
5 éve | 2012. 06. 06. 11:52:21
#
Azért írtam így mert hogy lássa mindenki mekkora változáson esett át a forma 1 sorozat még ha nem is ugyanaz gyártotta mind.

Superlompos: bizony bizony a Belga nagydíj :D mondjuk az összes ilyen... "cím" Paliktól és Czollnertől van :)))
Gyarmati Jani avatar
5 éve | 2012. 06. 05. 20:49:29
#
Sajnos a büntetésrendszeren nem sokat változtattak. Ha pl. megpördülsz, s beléd mennek, akkor is te kapod a büntetést.
Gyarmati Jani avatar
5 éve | 2012. 06. 05. 08:18:31
#
ÉS AZTÁN EGY RONCSTELEP LETT AZ AUTÓPÁLYA! PIROS ZÁSZLÓ!!!!!!!!!!


Ez a 98-as Belga nagydíjon hangzott el Palik szájából. XD

Amúgy az összegzésnél totál felesleges odaírni, hogy itt meguntam az írást.
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
9 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek