Menu
GameTestMan
Szint 13
GameTestMan avatar
(GTM)
19 éves, férfi
Gyöngyös
Magyarország
Offline, itt járt 17 órája
5 éve tag
Irány a focipálya!
Írta: GameTestMan, 2013. január 25., játékteszt
Játék: Power Soccer

A Power Soccer 2005-ben jelent meg, amit a Power Challenge készített. Vegyél részt több tornán, hogy a legjobbak között végezz!

Sziasztok! Ismét jelentkezem egy új teszttel és egy új játékkal. Most egy kicsit félreteszem az Xbox 360-at, ugyanis ma egy böngészős, futball játékról írok. A neve: Power Soccer, amit le sem kell tölteni, mindössze felmegyünk az oldalra (www.powersoccer.com), regisztrálunk és már mehet is a játék. Fejlesztője a Power Challenge eddig két futball-böngészős játékot dobott fel a világhálóra: 2001-ben a Managerzone-t, majd 4 évvel később a Power Soccer-t. Mindkét játékot ismerem, de most az utóbbit fogom részletesen elemezni. A Power Challenge-ről pedig nem tudni sokat: Egy kisebb Solna-i (Svédország) közösség/cég/társaság. A játék irányítása csak egérrel vagy billentyűzet+egér kombinációval történhet meg, emiatt egész jó kikapcsolódást nyújt. A Power Soccer 18 nyelven van lefordítva, és köztük ott van a magyar is. Még mielőtt regisztrálnátok az oldalra, olvassátok el amit most fogok leírni, ugyanis egészen biztos vagyok benne, hogy lesz 1-2 dolog (ha nem több) ami nem fog tetszeni nektek. A játékweboldal bepötyögése után ezt olvashatjuk középen: A világ legjobb 3D futball játéka. De vajon kinek lenne igazán a legjobb? Talán annak aki túlszárnyalja a gépigényt és regisztrálhat? Nem nem. Talán aki megnyer egy kupát vagy egy tornát? Hát nem. Meglepő a válasz, de hamarosan kiderül.


A játékról

Regisztrálás utáni első belépéskor megváltoztathatjuk a csapatunk nevét, de már később nem (vagyis annak nem, aki teljesen ingyen akar játszani, tehát jól gondoljuk meg, mi legyen a csapat neve [a klubtagosoknak és a Power Tokennel fizetőknek ez nem probléma]). A csapatunk hazai és idegenbeli mezének a színét később is megváltoztathatjuk. A Power Token a power challenge fizetőeszköze amit hitelkártyával vagy mobillal vásárolhatunk (pl. 25 power token 4,29 € [átszámítva 1287 FT], vagy 115 power token 17,19 € [átszámítva 5157 FT]. Klubtagok is lehetünk. Van 1 hónapos, 3 hónapos és 12 hónapos előfizetés, amit vagy pénzzel fizetünk ki (az egy éves előfizetés több mint 21 € [6300 FT], vagy power tokennel. A klubtagság mellett még szurkolói csomag is van, de annak nem látom jelentőségét. Amikor 2010 augusztusában regisztráltam az oldalra majdnem minden ingyenes volt, de miután kihagytam a 2011-es évet, nagyon sokat változott. A tornákon 10-ből általában 1, de néha 2 torna ingyenes, az összes többi 6-7 torna klubtagságot vagy power tokent követel.A kupákon csak a klubtagosok vehetnek részt. A meccs előtt képességpluszpontokat adhatunk a játékosoknak power tokenért cserébe. Nem is hazugság azt mondani, hogy a játék legalább 80%-át, de legfeljebb 95%-át teljesen elárasztotta a power token és a klubtagság. Teljesen fizetős lett a játék. Gyakorlatilag 1-2 torna és a regisztráción kívül semmi sem ingyenes. Tehát aki teljesen ingyenesen szeretne játszani, (mint pl. én), annak nem lesz elég játéklehetősége. A Power Challenge mintha a klubtagosokat és a játékért fizetni képesek tagokat részesítenék előnyben.
Most pedig az egyik ingyenes tornát mutatom be nektek, ami Showdown Arena néven fut. 6 körből áll: Selejtező, csoportmeccsek, rájátszás, negyeddöntő, elődöntő és a döntő. 2012-ben újult meg ez a torna. 64 résztvevő helyett az ötszöröse azaz 320 csapat küzdhet meg egymással, és mindössze a tizede, 32 játékos léphet tovább. Minden csapat 4 meccset játszhat le és a meccsek nem tartanak tovább 7 percig. 3 pont jár a győzelemért, 1 a döntetlenért, 0 pont a vereségért, -3 pont és -3 gólkülönbség a meghátrálásokért (kilépünk a meccs közben), és a le nem játszott meccsek 0-3-as vereségként számítanak. Az előző verzióban 1 ponttal is be lehetett jutni, de most nagyon kemények a követelmények a továbbjutáshoz. A minimumi követelmények a továbbjutáshoz: 4-ből 3-szor győznünk kell, 1-szer döntetlent játszani és +7-es gólkülönbséggel végezni. Ezt nagyon nehéz kivívni. Nem tudjuk kivel kell küzdenünk a győzelemért, mert 2 bajnokságszint van: 1-48 és 49-99-es szintig. Nincsenek igazán jó "súlycsoportok", de hát ez van. Aki most jelentkezett a játékban az is játszhat már tapasztalt, profi játékossal, aki simán kiüti 6-0-ra is akár. Mivel nagyon kemény lett a mezőny, ezért értékes jutalomban is részesedünk. Az első helyezett két power tokent, és 100 XP-t (tapasztalati pontot) kap. Őt követi a 2. és a 3. helyezett 100 XP-vel..


A másik ingyenes torna neve Beginners Power Tour, ami megszűnt már. Ott 16 csapat küzdhetett meg a győzelemért, és 4 körből állt. Minden szintlépéskor 8 képességpontot oszthatunk ki fejenként a játékosoknak. Minden csapatnak klubkártyája van, amit a meccs előtt megnézhetünk, fontos információkat szerezhetünk az ellenfélről pl. hogy hányas szintű, milyen nemzetiségű, hány meccset játszott le, a meccseit hány százalékosan váltotta győzelemre... Saját csapatunknak országos rangja is van, ami folyamatosan frissül. A csapatok felállását megcsinálhatjuk, de nem manuálisan. Vannak az alapfelállások (pl. 4-4-2 vagy 3-5-2) és a klubtag felállások is (pl. 4-2-2-2 vagy a 3-4-2-1). A játékban 3 kameranézet van, amit csak a meccs közben változtathatunk meg. Chatelhetünk is meccs közben, ami szerintem buta ötlet volt megcsinálni, ugyanis elterelheti a figyelmünket, össze-vissza ócsárolhat az ellenfél, amikor kap gólt és még sorolhatnám...
A grafika egész jól sikeredett, hisz 2005-ös játékról van szó.


Gépigény egyáltalán nem eget rengető, hisz 2005-ben jelent meg. Bőven fut mindenki gépén.

Íme a gépigény: Link

Most pedig értékelni fogom a játékot.

    Pozitívumok
  • korához képest jó grafika
  • egész jó kikapcsolódást nyújt...
    Negatívumok:
  • ... aki fizet a játékért
  • teljesen fizetős lett a játék
  • a Power Challenge a klubtagosokat és a power tokennel fizetőket részesíti előnyben
  • chat
Értékelés:
Grafika:
██████████
8
Hang:
██████████
7
Játékélmény:
██████████
4
Összességében:
██████████
6
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 13
Zsolt19892 avatar
4 éve | 2013. 02. 01. 00:02:31
#
Köszönöm. Így sem jó sajnos :/ Valami más tipp? Tölt, de a játékot már nem inditja el!
GameTestMan avatar
4 éve | 2013. 01. 31. 16:07:54
#
Hello!

Szerintem telepítsd újra a powersetup-ot. Ha ez nem segít akkor a beállításoknál ( fennt a név és az X között) találsz ilyet hogy képernyő frissítés.(Miután rámentél a beállításokra legalul találsz ilyet) Open GL helyett a DiretX-t használd.
Zsolt19892 avatar
4 éve | 2013. 01. 31. 13:56:04
#
Valaki bír nekem segíteni? Nem sikerül elindítani a meccset. Rányomok hogy mehet, sipol és ellenőrzi a Diretx-et, de nem történik semmi. Fogalmam sincsen hogy mi lehet a baj. Mit csinálok rosszul? Köszönöm szépen!
volgyijani avatar
4 éve | 2013. 01. 29. 21:54:38
#
Köszönöm szépen az infókat. :)
GameTestMan avatar
4 éve | 2013. 01. 29. 14:31:58
#
Szia!

Igen igazad van, épp a stadionokról is írtam volna szívesen, de szerintem az se lett egy mondatnál több. Mindenkinek ez az nb1-es siófoki szintű stadion van. kb. ennyit írtam volna a stadionokról. Az írányítás mivel egérrel történik, nem kell túlreagálni. Ha pl. csak billel lehetet volna nyomni, akkor már más a helyzet, akkor elemeztem volna azt is. Spori, partjelző nincsen ezért a szabálytalanság ha hátulról veszed el, akkor szabadrúgás, ha előlről akkor semmi. Ha oldalról akkor meg nem tudom. A grafikát se akartam volna túldimenziónálni, 2005-ös játék jó grafikával, és kész (semmilyen grafikai motort nem jegyeztek le). A textúrák minősége pedig a beállításokon múlik, és a felbontáson. Az animáció szerintem rizsa (saját vélemény).Játékosok felismerhetősége pedig nincs. Nem játszhatunk hivatalos csapatokkal/válogatottal. Ezért nem említettem. Csak a saját csapatunkat irányíthatjuk. Egyébként, pedig a játékoldal bepötyögése után kipróbálhatod a játékot regisztráció nálkül is. Ott majd többet fogsz tudni a játékról, és majd te ledöntheted, hogy szeretnél e játszani vele vagy sem.
volgyijani avatar
4 éve | 2013. 01. 29. 11:12:49
#
Jó lett a teszt/"ismertető"! De szerintem felülmúlható. Én, olyan aki még nem hallott a játékról, többet szeretnék olvasni a játékmenetről. Igaz írtad, hogy "A játék irányítása csak egérrel vagy billentyűzet+egér kombinációval történhet meg, emiatt egész jó kikapcsolódást nyújt." de azt viszont nem olvashattam, hogy ez az irányítás mennyiben ad hozzá a játékhoz, a játék élvezhetőségéhez, esetleg mennyit vesz el tőle. Néhány személyes tapasztalat, konkrét esetek. Vagy ha már egy labdarúgásról szóló játékról van szó, akkor a szabálytalanságok helyes megítélése, esetleg nem túl igazságtalan a játék a játékossal szemben. A grafikáról igaz nem hiszem, hogy tényleg túl sok információt kellene közölni, de egy mondatnál lehet hogy több elférne. A stadionok változatossága vagy a textúrák minősége, az animációk minősége, az ismert játékosok felismerhetősége, már ha vannak persze. Mind ezt egy böngészős játék szintjéhez mérni. Amiről még szívesen olvastam volna még az a csapatok menedzsmentje. Milyen mértékű, mennyire játszik közbe a játékmenetbe. Igaz írtad, hogy csak olyan lehetőségeket tudtál kipróbálni, amik ingyenesek. Amiket felsoroltam, azok viszont nem függnek attól, hogy fizetsz e a játékod további funkcióiért (javíts ki ha tévedek).
Összegezve a teszt/"ismertető" jó lett. A tornákat jól leírtad az nem kétség, igényes a kidolgozása a szövegnek, a képek megvannak. Viszont én, mint aki a játékot teljes mértékben nem ismeri, és szerintem nem én vagyok az egyedüli, annak nem nyújt elég információt a teszt/"ismertető".
Mind ezt én építő szándékkal mondom, nem bántásképpen, félre ne értsd. Igaz teszteket nem írtam egyet sem, de azt tudom, hogy mint olvasója, miről szeretnék olvasni. :)
GameTestMan avatar
4 éve | 2013. 01. 27. 13:10:00
#
Épp ezért lett ez ismertető nem teszt, ugyanis én ingyenesen játszok, és csak azok lehetőségeit voltam képes bemutatni. De ha pl. én is keményen perkálnék ezért, akkor pl. nem 5000 karakter lenne az ismertető, hanem dupla annyi is akár.
Tesla GoD avatar
4 éve | 2013. 01. 27. 10:10:44
#
GameTestMan:Ha ennyire kíváncsi vagy, tőlem most 4 csillagot kapsz. A tartalom jó, de kevés a körítés, az egész szöveg száraz és tömör. Nem rossz cikk, egyértelműen nem középszerű (3 csillag), de azért vannak itt már-már profi cikkek is, azokkal egy szinten meg mégse értékelhetem.
GameTestMan avatar
4 éve | 2013. 01. 27. 09:19:53
#
Valaki azért mondhatna egy indokot, hogy miért kaptam 3 vagy 4 csillagot?
sunray20 avatar
4 éve | 2013. 01. 27. 08:54:03
#
Egész jó :)
GameTestMan avatar
4 éve | 2013. 01. 25. 19:57:01
#
Köszi!
no avatar
4 éve | 2013. 01. 25. 19:30:33
#
Jó lett :)
GameTestMan avatar
4 éve | 2013. 01. 25. 13:53:51
#
Röviden megfogalmazom: ennyi jött ki maximum, hisz én ingyenesen játszok, és csak ismertető akar lenni. Várok véleményeket a tesztemről.

Üdv!
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
4 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek