Menu
A kis erdei túlélő
Gépigény.hu, 2015. november 12., játékteszt
Játék: Feist

A Feist egy érdekes hangulatú, fizika alapú platformer játék, a svájci Bits & Beasts kis független játékstúdiótól, amelyet Adrian Stutz és Florian Faller alapított.

A Feist egy érdekes hangulatú, fizika alapú platformer játék, a svájci Bits & Beasts kis független játékstúdiótól, amelyet Adrian Stutz és Florian Faller alapított. Én 2009 óta várom a játékot és azt kell írjam, hogy megérte ennyit várni rá. Az eredeti elképzeléshez képest természetesen kicsit változott, pontosabban fejlődött a játék, de az alapvető koncepció megmaradt.

Egy kis lénnyel kell túlélnünk a sötét és barátságosnak kicsit sem nevezhető erdőben. Miután kiszabadultunk a vadállatok fogságából, meg kell mentenünk a társunkat a vadak fogságából. Nyugodt tempóban, újabb ellenségekkel, csapdákkal, felvehető kisebb környezeti elemekkel - botok, kövek, tobozok, stb. - apránként vezet rá a játék, hogy hogyan is tudjuk elkerülni az azonnali halált, mivel ahogy tapasztaltam, a játékban könnyű meghalni. Az erdő többi lakóját nyugodtan nevezném agresszívnek, sőt a nagyobb és okosabb bestiákkal való első találkozásunkkor már-már túl agresszívek, sőt inkább ijesztőek.

Ami nagyon tetszett a játékban és számomra lényeges, hogy nagyon furcsa a hangulata, atmoszférikus, rideg, ami hasonló videojátékokban igen ritka, sajnos. A grafika sziluett alapú, nagyszerű erdei hátterekkel, színekkel és árnyalatokkal. A képi és hangvilága nagyon passzol egymáshoz, a zene egyedi, természet közeli - ha lehet így fogalmazni -, dinamikus, a kiéleződő helyzetekben egyre több hangszín szólal meg, fokozva a feszültséget. Volt pár rész, amit számtalanszor újra kellett kezdenem, de így is - nagy sajnálatomra - elmondható, hogy kissé rövid a játék, igaz szívesen nekiállnék még párszor a végigjátszásának.

Összességében elmondható, hogy a Feist mind képi világában, mind hangulatában sötét játék, amely igényesen és művészien ki lett dolgozva. A maga komorságával kellemes órákat tud szerezni. Nekem egyértelműen kedvenc játékom lett. Remélhetőleg még több hasonló játékot fog készíteni a Bits & Beasts stúdió.

Rövid vélemény:
Összességében elmondható, hogy a Feist mind képi világában, mind hangulatában sötét játék, amely igényesen és művészien ki lett dolgozva. A maga komorságával kellemes órákat tud szerezni. Nekem egyértelműen kedvenc játékom lett.
Értékelés:
Grafika:
██████████
10
Hang:
██████████
10
Design, művésziesség:
██████████
10
Zene:
██████████
10
Játékélmény:
██████████
10
Újítások, ötletek:
██████████
10
Hossz, újrajátszhat.:
██████████
4
Történet:
██████████
8
Nehézség:
██████████
5
Összességében:
██████████
10
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 1
no avatar
1 éve | 2016. 01. 26. 14:47:06
#
Még tavaly kezdtem el vele játszani ,de a mai napig nem tudom megunni :)
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
7 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek