Menu
A holland férfi keresztje
Gépigény.hu, 2015. szeptember 21., játékteszt
Játék: Cross of the Dutchman

Cross of the Dutchman egy akció kalad játék, ami Pier Gerlofs Donia valódi történetének népi legendáján alapul. Pontosabban kezdetét dolgozza fel, ami Nyugat Európában, Frisia tartományban, a 16. században játszódik, ami a mai Hollandia területén található. Főszereplőnket, Piert egy egyszerű földművesként ismerjük meg, aki miután összetűzésbe keveredik szász katonákkal és jól helybenhagyja őket, elindul a lázadás útján. A szász seregről és a történelmi körülményekről nem tudunk meg többet, ami nagyon hiányzik a sztoriból.

Eleinte szabad kézzel püfölhetjük a katonákat, de idővel kiérdemeljük a kardot is. Egy másodlagos pusztítóbb képességünk is van, amit a kitartás teljes töltöttségénél használhatunk, ládákból és hordókból gyűjtött pénz ellenében helyi árusoktól vásárolhatunk újakat, pontosabban jobbra cserélhetjük őket, amelyekből összesen 5 változat van. Ugyanezt tehetjük az életerőnkkel, melyet szintén 5-ször növelhetünk.

A történet vezetése lineáris és sajnos nem valami hosszú. Én nem szoktam a játékokon végig rohanni, de így is rövidnek mondanám, még 1-2 óra nagyon hiányzik belőle. A játékmenete nem bonyolult, sőt, túl egyszerű, menj ide, menj oda, védd meg, győzd le, és osonj, a lényeg, hogy intézd el a katonákat, kivéve persze a lopakodás, olyankor ki kell kerülnünk őket. Ebből eredően sokat kell aprítanunk az ellenséges katonákat, ami kétféle képesség használatával eléggé unalmassá válik. Jobb és bal egérgomb, csak ennyire van szükség a játékban, ez lehet, hogy sok játékosnak kevés lesz.

Továbbá gyenge pontként említhető a dialógus hangok teljes hiánya, de még ez meg is bocsájtható lenne, mivel kis költségvetésű játékról beszélünk, de sajnos a hangok sem elég kidolgozottak esetleges kompenzálásképpen. Grafikailag a játék nem látványos, úgy mondanám, hogy rendben van, esetleg egy forgatható kamera is elférhetett volna benne. Néhol találkoztam kisebb fps visszaesésekkel, amelyeket csak pár effekt okozhatott.

Egészében tekintve nem beszélhetünk rossz játékról, a fentebb említett dolgokkal összevetve és rövidsége ellenére is pár óra kikapcsolódást tud nyújtani.

    Pozitívumok:
  • Megtörtént esetet dolgoz fel
  • Pár órás kikapcsolódás nyújthat
    Negatívumok:
  • Túlságosan rövid
  • Harcrendszer túl egyszerű
Rövid vélemény:
Egészében tekintve, hiányosságai és rövidsége ellenére is pár óra kikapcsolódást tud nyújtani. Pár óra még igazán elfért volna benne, de a túl egyszerű harcrendszer így is unalmas lehet.
Értékelés:
Grafika:
██████████
7
Hang:
██████████
5
Design, művésziesség:
██████████
5
Zene:
██████████
5
Játékélmény:
██████████
6
Újítások, ötletek:
██████████
3
Hossz, újrajátszhat.:
██████████
3
Történet:
██████████
7
Nehézség:
██████████
3
Összességében:
██████████
7
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
8
2 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek