Jövőre várható a 10 nm-es Cannon Lake CPU-k nagy mennyiségű gyártása

Szerző: xoki | 2018. April 27. | hír | 4 hozzászólás

A 10 nm-es Cannon Lake lesz az Intel következő nagy CPU-szériája, de úgy tűnik, a tervezettnél később várható a tömegtermelés beindítása.

Az Intel már 10 nm-es termékeket is szállít, de csak kisebb mennyiségben. A cégnek minden adott ezek legyártásához, de több munkát kell belefektetni, mire nagyobb mennyiségben is elérhetővé tehetik. A 14 nm-es processzorok – amelyek esetében az Intel további optimalizálást ígér – 2014 szeptemberében jelentek meg, majd 2015-ben rajtolt el a tömegtermelés.

Egyelőre nem tudni, mi a halasztás oka, de a 10 nm-es processzorok idén már nem jelennek meg, ahogy azt előzőleg tervezték. Ahelyett, hogy erőltetnék, inkább egy kis bónusz időt adnak maguknak, hogy minden szükséges intézkedést elvégezzenek a tömeggyártás beindítása előtt.

Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Levwi avatar
Én most úgy érzem az intel le fog maradni az amd-től, mivel ők még idén jönnek 7 nm-es gpu-val meg cpu-val. Intel meg csúszik egy évet a 10 nm-el. Van egy olyan érzésem, hogy fordulni fognak az erőviszonyok. Persze ez nem biztos.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Levwi: Én nem hinném, hogy az Intel csak a 10nm-es Cannon Lake procikkal akar foglalkozni a magának adott időben. Megvan hozzá az erőforrásuk, a pénzük, csak idő kell, amit ugye így intéznek el maguknak. Majd 1 év múlva év elején beharangozzák az idénre tervezett procikat és olyan tavasz körül megjelennek ezek a procik, csakúgy, mint ahogy az AMD-nél is az eddigi kettő Ryzen család, kb. olyan ütemben. Év végére meg időbeosztásban hasonlóképp, mint a Coffe Lake, meg fognak jelenni a következő családot képviselő processzorok, amik már akár a 7nm-nél is lejjebb fognak tudni menni. Mondjuk lehet itt lesz az a pont, ahol idő kell mindkét gyártónak, hogy még lejjebb jussanak, tehát az Intel behozza lemaradását. Ha nem, akkor, hacsak az Intel még jobban bele nem húz, az AMD megtartja a jelenlegi előnyét.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Ezek is CPU rés el készülnek amit majd 5 év múlva felnyitnak 😃 és kiderül itt is rés van.... 😂
0
0
0
0
💬 1
Larten avatar
@MaximumGame: Hirtelen nem értettem, hogy mit akartál, de aztán rájöttem, hogy "CPU réssel" volt a szó amit kerestél, csak nem tudsz írni.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció