Digitális letöltés kontra lemezes vásárlás ( PC, Xbox One, Playstation 4)

Szerző: Arthur Morgan, 2020. April 13., téma
Fórum » Játékokról általában
Ti melyiket részesítek előnyben és miért?
Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sudosu avatar
PS4-en árak alapján döntök többnyire.

A játékok méretétől is függ, hogy most fizikálisan vagy digitálisan veszem meg. 100 GB-t letölteni a jelenlegi netemmel kb. 10 órát venne igénybe (és már egyre több játék kér 100+ GB-t) . Többnyire azért digitálisan vásárolok. Gyűjtői kiadásokat szoktam fizikai formába megvenni, utoljára a Final Fantasy VII Remake-et vettem.

PC-nél nincs optikai meghajtóm, szóval ott csak digitálisan Steam, Origin ... platformokról, humble bundle-t szoktam időnként venni, illetve az ő store-jukból is veszek, ha valami úgy akciós. Retró játékokat GOG-on szoktam beszerezni.
0
0
0
0
no avatar
Amelyik várós címnél van igényes gyűjtői kiadás azokat megveszem fizikálisan, összes többi digitális.
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Mivel mostanában már csak egy kódot adnak a PC-s játékokhoz dobozosan is, így átálltam digitálisra. Mondjuk ha dobozosan jóval olcsóbb (például tavaly a Resi 2 csak 12k volt megjelenéskor), akkor van, hogy úgy veszem meg.
0
0
0
0
susguy avatar
Digitális. Nem rég még engem is izgatott hogy ott csücsülnek a kedvencek a polcon, de rájöttem hogy ugyan így tetszik ha a Steam könyvtáramban csücsülnek közösen a kedvencek között, emellett ott olyan kedvencek is találhatóak amiket dobozosan nem kapni. Esetleg ha valami nagyon jó extra jár mellé akkor még elmegy, de azon kívül csak felesleges műanyag hulladék.

Cserébe ott csücsül a növekvő társas gyűjtemény, ami jobban néz ki és még használni is lehet 😆
0
0
0
0
💬 4
Arthur Morgan avatar
@susguy: Számomra még az a kérdés, hogy ha valamit tegyünk fel megveszünk digitálisan akármelyik platformra (PC, konzol) és egyszer csak tényleg gondol egyet a kiadó, hogy leveszi a digitális áruházból akkor feltételezem, azok akik már egyszer fizettek érte ugyanúgy letudják újra tölteni az adott játékot mert pl a steam könyvtárba ott kell lennie nem ?

Másik meg aki régebbi konzollal rendelkezik PS3 , vagy Xbox 360 szintén eléri az áruházat attól függetlenül , hogy már nincs támogatva, viszont van digitálisan vásárolt tartalma?
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Arthur Morgan: Első kérdés: igen. Második: valószínüleg igen, de nincs régi konzolom nem tudom megmondani biztosra.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@Arthur Morgan: Sok játék van, ami már nem elérhető/megvásárolható Steamen. GRID, DIRT 3, az eredeti Metro 2033 és Last Light, Carmageddon: Reincarnation, csak néhány cím a könyvtáramból, ami már nem vásárlolható meg Steamen, sőt a store page sem elérhető ezekhez a játékokhoz, de könyvtárból még le tudom tölteni. De például a GTA 4 és EFLC esetében ezt a kettót lecserélték a Complete Edition-re és már nem érhető el az eredeti változat (ha csak nincs meg dobozosan).

Konzoloknál még nem néztem meg. Ha a szerverek mennek, akkor gondolom a játékok is letölthetők. Az Xbox 360-hoz tavaly még dashboard frissítés jött.
0
0
0
0
susguy avatar
@Arthur Morgan: Ma már a dobozos játékok 99%-át amúgy is valamelyik online platformon kell aktiválni és használni, így ez nem csak a digitális vásárlásnál gond, emellett ott vannak a DRM mentes megoldások mint a GoG. Persze értem a problémát, és jogos kérdés.

Eddigi eseteknél ha le kellett venni egy címet, változtatás nélkül megmaradt mindenkinek aki megvette, de úgy emlékszem voltak kivételek ahol mindenképpen kivettek valamit minden korábbi vásárlónak is (ha jól tudom, akkor ami most a GTA IV-gyel történt, és megszűnt a multiplayer).

Konzolom csak Switch van, így az említett platformokról nem tudok mit írni.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
szeretem fizikálisan is megfogni amit megveszek
szóval amelyik játékot megvettem azt mind lemezesen
szépen ki vannak rakva a polcomra
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Konzolra lemezesen. Digitálisan szinte csak ingyen osztogatott cuccaim vannak. PC-re a lemezes sajnos már nem opció. Mindent aktiválni kell a kiadó online rendszerében, így pedig elvész a lemezes kiadás összes előnye.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Lemezesen megveszem (amit lehet), oszt digitálisan letöltöm, ennyi 😀
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Én igazából mindig ott vásárolok ahol éppen olcsóbb az adott játék, lemezes mellett annyi szól számomra, hogy az megmarad addig amíg el nem cserélem vagy nem adom el. Pl ott van PS4 esetében a Driveclub egyszer fogták magukat és leszedték az áruházból.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció