World of Warcraft - Classic Bejelentés

Gépigény.hu | 2017. November 03. | videó | 19 hozzászólás
World Of Warcraft Classic
World Of Warcraft Classic
World Of Warcraft Classic
Megjelenés: 2019. August 27. (PC)
Műfaj:
Fejlesztő: Blizzard Entertainment
Hozzászólások: 19
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csigafos avatar
Én játszottam már akkor is amikor a játék megjelent, játszom most is, én személy szerint semmi pénzért nem mennék vissza classicra. Megvolt a varázsa, de eltelt 15 év és a játék rengeteget fejlődött. Voltak rosszabb húzások, voltak jobb húzások de a végeredmény egy kiforrott játék lett ahol egy Method is jól érzi magát meg ahol egy hozzám hasonló casual is jól érzi magát. A classic wow-ban ez nincs meg. Egyszerűen túl időigényes, az pedig nagy kincs így 30 körül 😀
0
0
0
0
💬 8
vyne avatar
@csigafos: Bah. Nehogy azt gondold, hogy a method azert jatszik mert annyira kvara elvezi a dolgot. Ok a penz miatt jatszanak mar csak leginkabb. Eleg csak megnezni hany ember nezi, ha csak egy bg-t is streamel akarmelyik tag a methodbol. Ez nem azt jelenti, hogy jo a jatek. Infact a bfa rendelkezik a legkisebb feliratkozoi szammal az egesz wow tortenelme alatt, ennek azert csak mondania kell valamit.

En es egy jo par ismerosom vissza nem mennenk bfa-ra. Megneztuk, honapokig szenvedtunk, vartuk hogy jo legyen de csak el lett cseszve es nem segit mar rajta nagyon semmi.
Classicra viszont mindannyian vissza megyunk, es ha csak nem cseszik el ordatlan nagy baromsagokkal, ahogy az toluk elvarhato akkor maradunk is. Ha peldaul wow token meg karakter boost lesz akkor koszi szepen, dugjak fel maguknak es viszont latasra. Akkor is ha repulest raknak bele vagy lfg-t, esetleg titanforged baromsagot. Egyik hasonlo "feature"-re sincs szukseg.

Ido igenyes... nem mintha rohanni kene vele amugy, nem megy sehova a classic. Nem kell sietni mert jon a bc (sajnos) de ha meg jonne is feltehetoleg meghagynak a classicot a vanilla kedveloinek. Ugy csinaltok oregem, mintha valaki tuzes piszkafaval szurkalna a hatad, hogy huzd mar a karaktert, farmold mar a viragot... vanilla sosem errol szolt, sosem kellett rohanni sehova, sot a legszebb a fejlodes volt benne, nem is a lvl 60 utani dolgok.
Ideje pedig mindenkinek arra van amire szakit. Ha te most napi 3-4 orat eljatszol a bfa-val akkor ne gyere nekem ezzel a marhasaggal. 😃

Lok'tar ogar - For the Horde!
0
0
0
0
no avatar
@vyne: Elvben egy előfizetéssel fog menni a Classic és a BfA is. Vagyis ha a BfA-ban veszel tokent az a játékidő a Classicra is érvényes lesz. Így közvetve lesz token.

Nem megy sehová a Classic.
- Ezt nem tudjuk. 2005-ben sem tudtuk hogy két év lesz arra hogy a bekerülő raideket le tudjuk nyomni a következő kieg előtt. Anno AQ40-BWL elejéig jutottunk mikor jött a hír hogy jön a BC...persze nem fért bele már Naxx. Nem véletlenül nyomták olyan kevesen anno Naxxot, mennyi is, korabeli beszámolók szerint jó, ha az akkori raider közösség 3%-a jutott el odáig. Persze WotlK-ban bepótóltuk 😀

Szintén nem tudjuk mit terveznek, hogy lesz-e BC és ha lesz akkor hogyan. Persze értelmesebb lenne meghagyni a Classicot és mellette BC-be lehetne átmásolni karaktert és ott nyomni tovább annak akinek ahhoz van kedve, de lehet ezt nem lépik meg, mert nagyon szétszóródna a játékosközösség. Más kérés, hogy most is van olyan baráti kör akik inkább Tauriznak semmint BfA-ba visszamenjenek...

Nekem anno a Vaniliában nem a fejlődés volt ami tetszett, az csak egy szükséges rossz volt, lvl40-ig a hátasig mindenképpen. 60-on a geart összeszedni (raider gear, fireres gear) az ami jó volt, még úgy is, hogy tucadszor kellett visszamenni Strat ud részre a Bone Slicing Hatchetekért.
0
0
0
0
vyne avatar
@Palanova: Nezd Pala, addig engem kvara nem erdekel amig nem kapnak goldot erte classicon. Csak megbolonditja a gazdasagot es elveszi a motivaciot, hogy barmit is farmoljon az ember. A karakter boost meg egyertelmu, hogy mert baromsag.

Nem, nem megy az sehova, hidd el. Alapbol csak Classicra terveztek. Ha nem lett volna peticio valoszinuleg ez sem tortenik meg. Az, hogy lesz e bc meg utana a tobbi mar csak rajtuk mulik viszont nem lesznek hulyek es offoljak a classicot megint, alapbol egy bizonyos retegnek csinaljak es az a reteg nem akart bc-t sem pedig az utana levo kiegeket.

Legtobb embernek pedig fejlodes volt az ami leginkabb tetszett vanillaban. Tudom, hihetetlen.. 😃
Ha belegindolsz azert annyira megsem. Rengeteg embert megismersz fejlodes kozben, rengeteg instaban is jarsz es az nem olyan mint most fejlodes kozben instazni, hogy vegig rohansz es legyen mar vege. Azt elvezed mert rewarding. Akkor a proff huzasrol es az ido kozbeni aukciohazalasrol nem is beszelve. Kiszedni a mountra/ridingra valot is eleg rewarding too.. 😃
En imadtam minden pillanatat es meg csak azt sem mondhatod, hogy nosztalgia rozsaszin kod, mert kb masfel eve csinaltam ujra ezt az egeszet. 😀
0
0
0
0
no avatar
@vyne: Szerintem a petíció nem mutatott többet mint hogy akkor és ott mennyi embert érdekelt volna egy vanilia. Közel két évvel ezelőtt. Túl lett tolva a hype és a blizz is bénázott, nem keveset, inkább ennek köszönhető a Classic. Bele lett kényszerítve a blizz hogy a két rossz döntés közül a kevésbé fájdalmasat válassza. Egyik rossz döntés hogy leállt szájkaratézni. Másik hogy a meglévő és csökkenő játékosbázist tovább tördeli. Persze próbált kihátrálni hogy nincs meg a forrás már és a többi...
A sok réteggel az a baj, hogy túl sok munkát kell belefektetni, egy előfizetésért. Ez hosszú távon fenntarthatatlan, ezt szerintem bárki belátja. Persze lehet, hogy a csak Classicra visszatérők a BfA-ra nem fizettek volna amúgy elő, és a Blizz is ebben reménykedik, hogy megjelenik az elégedetlenkedő előfizetői réteg és fenntartja majd a Classicot. Meglátjuk egy év múlva mi lesz.

Egy statikus tartalom sem tesz jót egyik MMO-nak sem. Vagyis előbb utóbb lépnie kell a Blizznek. Meglehet hogy két év múlva, de kell valami plusz tartalom. Hogy ezt hogy fogják megoldani, az lesz érdekes kérdés.

Ok szintezés, hurrá. Én sokat altoztam, és még a BfA alatt is sokat altoztam, anno kevés is volt a 10 karakterhely, de előbb utóbb annak is a végére érsz. Persze ha 10 karaktert akarsz Classic-Naxxból felöltöztetni arra lehet kevés lesz két év...A sok ember meg majd kiderül meddig bírja a Classicot. Az biztos hogy jó érzés volt az első hátasra valót összeszedni, vagy az első lilát felvenni, de MC unalomig farmolása már kín volt nem egyszer, hiszen csak 2-3 ember miatt ment le a 40-es csapat hogy utána BWL-be meg ne tudjunk haladni hetekig, mert az MC-ből felöltözöttek koccoltak BWL-es guildekbe...de persze ez most is így lesz.

En imadtam minden pillanatat es meg csak azt sem mondhatod, hogy nosztalgia rozsaszin kod, mert kb masfel eve csinaltam ujra ezt az egeszet. 😀
- már másfél éve végignyomtad a Classicot ami még meg sem jelent, az igen. Hja hogy nem hivatalos szerveren? Nem tudjuk mennyire lesz azonos a kettő, emiatt szerintem nem érdemes hasonlítani sem.
0
0
0
0
vyne avatar
@Palanova: Hat en nem igy latom, de persze nem erthetunk mindenben egyet es majd meglatjuk.. 😀

már másfél éve végignyomtad a Classicot ami még meg sem jelent, az igen. Hja hogy nem hivatalos szerveren? Nem tudjuk mennyire lesz azonos a kettő, emiatt szerintem nem érdemes hasonlítani sem.

Ne forgasd ki a szavam.. 😃
Annak ideje is nyomtam vanillat es masfel eve is. Az egyetlen oka, hogy ott abbahagytuk az az, hogy jon a classic. Es rohadtul remelem, hogy azonos lesz kulonben mindenki megy majd vissza szepen tortre akit a vanilla vonz. Aztan meg majd jon mindegyik, hogy jaj latjatok nem is kellett nektek a classic. Hat ha nem sok koze lesz a vanillahoz akkor valoban nem kell nekunk.. 😃
0
0
0
0
no avatar
@vyne: Ok persze, nekem is vannak sztorik a szintezésről/altozásról a Ragnán, mint majd mindenkinek aki akkor és ott ott volt.
Mikor a szintezős társaság dobta össze az első hátasra a 100g-t, vagy hogy lvl23 környékén kiesett egy random mobból a Dense Triangle Mace a sámánomnak, vagy hogy lvl30on Chain Lighninggal egyből mentem Tarren Mill-Southshore közé open world pvpzni, persze Helcular bácsival együtt, és a többi. Vagy pl a kasztküldik.
De azért voltak bőven lejtmenetek is.
N+1-djére Onyxia, UBRS, MC kulcsot csinálni, temetőből futások insta-raid wipe esetén (az azért nem volt mókás, pláne egy-egy nagyon szemét temető elhelyezkedés miatt), egyes instákba lehetetlen volt csapatot találni, mert az adott frakciónak annyira kiesetek (BFD, RFC-allival, Stockade Hordával, RFD) De persze voltak örökzöld insták is ahonnan a világ végéről is odamentek a játékosok, pl allival Scarlet Monastery.
0
0
0
0
vyne avatar
@Palanova: Az a lejtmenet relativ, tudod, hogy en szeretek szenvedni a dolgokert es meg velem egyutt tobb ezer ember... 😜
0
0
0
0
no avatar
@vyne: Elvitte a Víz ( 2006 [LINK]):
Tüske: - Én azt szeretem ha fáj és ha véres!!!
Tüske lezuhan magasból és nyekken egy nagyot.
Tüske társa: - Tüske, akkor ez neked most jó?

Viccen kívül:
Anno azért tényleg kellett szenvedni liláért, de meg is érte (pl.: Rhok'delar), ezt nem is vitatom. De mikor n+1-szer kellett ugyanoda menni (MC-ből dudukat felgearelni akik leléptek, igaz csak 1-1 futam volt 1-1 full dudu gear, de az is min 2-4 hét felesleges munka volt), és végül nem élvezhette a csapat a farmolás hasznát (mert meglett a gear és leléptek), az problémás. Persze ez nem, vagy csak részben a készítők hibája.
Másik véglet sem jó: Panda, Timeless Isle, átmentél oda friss talán 90-es karakterrel, és egy kupac homok alatt találtál egy ilvl496-os epiket ami kb a Panda második raiddel egy szintű gear volt...demotivált mindenféle PVE tartalom teljesítésére. Minek? Egy évvel a kieg megjelenése után megkapod úgy is egy felzárkóztató event keretében.
BC korában azért az utolsó 1 hónapig (vagyis kb 1 év és 11 hónappal a kieg megjelenése utánig) várni kellett, hogy akkora nerfet kapjanak a raidek hogy 5 raider végigvigyen egy pug-kékben feszítő csapatot, gond nélkül, és még így is éppen csak erősebb volt az a gear (Hyal - kb ilvl 85), mint a WotlK felvezető eventes armorszettek (ilvl 80). És még így is le kellett menni a raidre még ha végig is futott rajta a csapat, de legalább láttad a raidet egyszer és nem egy homokkupac alól kaptad, mert lehajoltál érte.
0
0
0
0
no avatar
World of Warcraft Classic prelaunch test date
[LINK]

We ask that players please log-in and play as much as possible during the first two hours of the test – 11:00 a.m. PDT to 1:00 p.m. PDT, as that is when we’ll be actively monitoring for issues important to launch.

PC MINIMUM REQUIREMENTS
OPERATING SYSTEM Windows® 7 64-bit (with latest Service Packs)
PROCESSOR Intel® Core™ 2 Duo E6600 or AMD Phenom™ X3 8750
VIDEO NVIDIA® GeForce® 8800 GT 512 MB or AMD Radeon™ HD 4850 512 MB or Intel® HD Graphics 4000
MEMORY 2 GB RAM (4 GB for integrated graphics such as Intel HD Graphics series)
STORAGE 5 GB available space
INTERNET Broadband internet connection
INPUT Keyboard and mouse required. Other input devices are not supported.
RESOLUTION 1024 x 768 minimum display resolution

MAC MINIMUM REQUIREMENTS
OPERATING SYSTEM MacOS® 10.12 (latest version)
PROCESSOR Intel® Core™ i5, 2.0 GHz or better
VIDEO Metal capable GPU with 1 GB VRAM
MEMORY 2 GB RAM (4GB for integrated graphics such as Intel HD Graphics series)
INTERNET Broadband internet connection
INPUT Keyboard and mouse required. Other input devices are not supported.
RESOLUTION 1024 x 768 minimum display resolution
0
0
0
0
no avatar
Így kell feketöves szinten trollkodni a fizető játékosbázissal:

Kijött a fizetős demo, időkorláttal. ezt meg is magyarázták hogy miért, és volt aki elfogadta, volt aki nem. Ma a demonak vége kellett volna hogy legyen. Erre tegnapi bejelentés hogy megtoldják a demo élettartamát pár nappal, így hétfőig, vagyis nov 12.-ig lehet nyomni.

Persze a beépített korlátok nem változtak:
- lvl15-ön kezded és lvl19-ig szintezhetsz
- Westfall és Barren elérhető csak, de se Deadmines, se Wailing Cavernt nem próbálhatod ki

Személy szerint elgondolkoztam a demo kipróbálásán, de a limitált hozzáférés miatt elvetettem az ötletet. Túl rövidnek bizonyult ahhoz hogy érdemben élvezni lehessen. Most hozzácsaptak még pár napot. Mondjuk aki megvette az örülhet neki, és mi is örülhetünk, hátha jön még ki egy-két értelmes infó, de valahol trollkodásnak érzem hogy a beharangozott 7 napos trialt az utolsó nap kitolják még 3 nappal. Lehet lett volna olyan játékos aki 7 napért nem fizetett volna, de 10 ért már igen.
0
0
0
0
bukta2 avatar
De mikor jön kb? Nem lehet még tudni mi? 😕
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@bukta2: Semmi konkrét, ez nem a 2005-ös érettségi tételek.

Tippek persze vannak, kb jövő nyár közepe talán zártbéta, de lehet még az is korai, hiszen csak tavaly jelentették be és akkor is annyit mondtak hogy marha nagy meló (tippre 2-3 év). Már akkor lehetett tudni, hogy nem fognak konkurenciát állítani az új kiegnek, így biztosan csak utána fog jönni, valamelyik holt időben két kieg között, ami talán 2019 nyár, év vége, azt követően 2020 tavasz. Elvben a köv kieg, már ha lesz, azt meg menetrend szerint 2020 novemberben a blizzconon lesz beharangozva.
0
0
0
0
no avatar
Noha nyílt titok hogy az 1.12-es patch lesz a kiinduló állapot, pár kényelmi szolgáltatás nem ártana bele amikhez az évek alatt hozzászoktatták a játékosokat.
Ami szerintem jó lenne ha belekerülne:
teljesen közös AH, vagy legalább frakciónként közös
összefűzött repülési útvonalak, hogy ne kelljen manuálisan továbbrepülésre kattintani ha hosszabb utat szeretnénk megtenni
20on hátas, 40en gyors hátas, 60on repülés - altnak olcsóbban lehetne megvásárolni a tudást
meeting stone legyen summon kő is, egy játékosra méretezve
nem legyen 5 perces a paladin buff, min 30, vagy több
talenteket lehessen szabadon, akár reagens használatával váltani (ami azért ne kerüljön 50g-be), több talentfát lehessen eltárolni
geart gombnyomásra lehessen váltani, ne kelljen addon hozzá ha át akarunk öltözni más gearbe
klasszik insták legyenek benne (ZF, Dire Maul)
ismertebb expoitok és bugok kijavítása a megjelenés előtt
class balance a megjelenés előtt - használhatatlan talentek használhatóvá tétele (arcane mage, prot paladin)
transmog lehetőség
quest itemeket a csapatban mindenki lootolhassa
altnak kicsivel gyorsabb fejlődés, akár heirloomokkal megoldva
kezdés után kb fél-egy évvel AQ kapunyitás event
0
0
0
0
💬 3
bukta2 avatar
@Palanova: A felével egyet értek,de pont azért lesz Classic mert olyan lesz mint régen,ezek mássá tennék.
0
0
0
0
vyne avatar
@Palanova: Hat szinte alig ertek egyet itt barmivel is Pala. 😃
Paladin buffok oke,class balance oke.

Repules? ?Meg mount 20on? Kizart dolog es mar nem is lenne classic.
Transmog? Nem nem es harmadjara is nem.
Heirloom? No way. Nehez volt fejlodni,megszenvedtel vele,maradjon is igy. Igy is way too easy mar eleg regota az egesz leveling dolog, mar-mar undorito..
majdnem kijott a reggelim is.. 😃
Classicot akarunk,nem egy masik jatekot. Legalabbis en meg aki meg alairta a peticiot. Nem kellenek ilyen dolgok bele. A vanilla feelinget egyenesen tonkre vagna.
Es amit meg rohadtul nem szeretnek latni, az a karakter boost es a tokenekkel valo kereskedes classicon belul. Tonkre vagna a token az egesz gazdasagot,erre persze racafolhatsz nyugodtan, de csak hogy peldat hozzak fel, en peldaul regebben farmoltam novenyt,csinaltam a potikat mint allat es volt hogy egesz nap ah-ztam. Most ennek ma mar semmi ertelme nincs, veszek egy tokent es ott van 300k gold...Please...Szeretnek classicban is black lotusra vadaszni, izgalmas, imadtam. Volt motivacio. Ma mar nincs.
0
0
0
0
no avatar
@vyne: Repülés szerintem szerves része a wownak, amióta bekerült. Persze, classicban nem volt, de ettől nem von le semmit a játékélményből, sőt talán hozzá is tesz. Ahogy a 20on hátas is. Az nekem semmit nem tett hozzá Elysiumon, hogy kutyagolhattam lvl40ig. Időhúzás volt, semmi más. Az hogy lvl40re meglett a 100g vagy sem, az más kérdés.
Token az szerintem sem kell.
Karakterboost: gondolom az instant lvl90-100-110-es tokenekre gondolsz, melyek eleve nem kellenének ide, de pl az ismert lvling megoldások gondolom maradhatnak.
Transmog: máshol is felmerült mint vitatható kérés, mégis szerintem megvan a létjoga. Élményt nem ront, hogy pl a nagy nehezen kiesett a Butcher Blade SFK-ban, erre a köv küldi zöld rozsdás kardja jobb, így le is cseréled rá azonnal. Az a szép penge meg ott lapul a bankban, várva hogy bevezetésre kerüljön a transmog.
Vagy extrém eset, nekem sok T1-T1.5-T3 szett nem tetszett. Ellenben a T2 igen. Ha már túljutok a T2-n akkor nem szeretném a bankba rakni, mert külsőre nekem jobban tetszik, mint a T3. Optikai tuning, semmi más. És meg is dolgoztál érte.
Heirloom: kizárólag egy main lvl60 után, az altozás könnyítésére, amire eredetileg is szánva volt. Persze nem fog bekerülni, pláne nem a jelenlegi formájában, de nagyban könnyítette a szintezést már csak a +xp-vel is. Az hogy a heirloom miatt a küldijutalmak 95%-a ment vendornak vagy törésre az más kérdés, így befolyásolta a gazdaságot is, de azon lehet megint javítani.

Ezek nagy része kényelmi funkció, és/vagy időcsökkentő. Más játékát nem érinti mélyrehatóan. Szerintem a vanillia hangulatot nem az adta, hogy lvl40ig kutyagolunk, hanem az, hogy nem feszít mindenki epikbe, hogy egy lvl60as ubrs runhoz kellett kulcs, vagy egy Wailing Caverns után megköszönte a csapat az útmutatást és nem tévedtek el, vagy hogy egy BFD-hez, SFK-hoz igen is elvándorolt a csapat hogy kiszedje azt a nyomi paladinküldi tárgyat. Vagy hogy az adott instában észnél kellett lenni, mert Deadminesban is, vagy akár Stratholme-ban is, ha rosszul húztál, halt a csapat, ha aggroztál, jobb esetben csak te haltál, rosszabb esetben az egész csapat.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció