Menu
Doge
Szint 23
Doge avatar
19 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 4 órája
5 éve tag
Meghalt a király, éljen a király! [Reigns]
Írta: Doge, 2019. július 11., játékteszt
Játék: Reigns

A Reigns egy elsőnek Android-ra és iOS-re megjelent stratégiai játék volt, amit ma már Steam-en is elérhetünk, de akár még Switch-en is. Magát a játékot egy kis cég a Nerial hozta tető alá, és mi sem bizonyítja jobban mekkora siker volt ez a játék, mint az, hogy már kapott 2 folytatást is, a Reigns: Her Majesty-t és a Trónok Harcás verziót, a Reigns: Game of Thrones-t. Na, de tényleg felért ahhoz egy telefonos játék, hogy térhódítást nyert PC-n (és 89%-ot Steam-en)? A tesztemből kiderül.

Az alapkoncepció adott, te vagy a király és kártyák segítségével döntesz királyságod sorsáról, eléggé fura mi? Hát a játék maga is eléggé elborult, de pontosan ezért szeretett bele annyi ember, mert sajátos humora és formabontó kivitelezése egyszerűen magába szippantja a felhasználót és mivel minden király története más-és-más, így nincs kettő ugyanolyan uralkodó.

A régi királyok szelleme

A történetünk azzal kezd, hogy meglátogat minket a régi király szelleme, aki elárulja, hogy egy átok köt minket össze, így az összes király életét végig kell élnünk ennélfogva örök élet és halálra vagyunk ítélve. Az idő folyásával egyre több és több emberrel találkozunk és mindegyik más és más feladatban kéri ki a király döntését, mint pl. a marsall támadást indítson-e egy csapat északi rabló ellen vagy inkább spóroljunk az emberekkel a következő háborúra vagy hagyjuk-e az örült tudósnak, hogy istentelen, de hasznos kisérleteket végezzen, és ezzel magunkra haragítjuk a vallás intézményét. Némelyik döntésünknek csak minimális következménye van, míg egy-egy döntésünk következménye akár évekkel később is előjöhet, és ezzel megkeserítve vagy megsegítve uralkodásunkat.

Az uralkodás még sose volt ilyen szórakoztató

Ahogy fentebb is megemlítettem a játék kártyákkal dolgozik, így minden egyes lépést kártyákkal oldunk meg legyen szó harcról vagy akár arról, hogy egy-egy kazamatában melyik ajtón nyissunk be. A fejlesztők megpróbálták elkerülni a folytonos yes-no választást, hogy ezzel is színesebbé tegyék a játékmenetet. A harc rendszer egyszerű és mégsem unalmas, a játék felajánlj vagy egy rohamot vagy egy védekezési állást, de idővel egyre több stílust és harci lépést tanulhatunk el, a harcnak két fajtája van: a gyakorlás és az éles harc, míg előbbit a marsallunkkal hajthatjuk végre addig az utóbbi a katakombákban rejtőző csúfságok ellen történik. A játék legfontosabb részét hagytam a végére, a hatalmi ágak megoszlását: vallás, nép, sereg és pénz oszlik meg a kezünkben, a játék arról szól, hogy minél tovább uralkodjunk, amit azzal tudunk elérni, hogy e négy közül egyiket sem engedjük se maximumra se minimumra, mert akkor különböző, de szörnyű halálok érik el főhősünket (amiket a főmenüben számon is tarthatunk) azzal véget vetve az aktív uralkodásuknak.

Értékelés:Ez az egyik legjobb telefonos játék amivel valaha játszottam, olyan szinten be tudja szippantani az embert egyszerű humora és még-egyszerűbb játékmenete miatt, ami nem, hogy formabontó, de még ötletes és frappáns is. A királyok történetét mi írjuk, ami olyan szinten megtervezett, hogy AAA RPG-k döntés rendszerei megbújhatnak mögötte, így eldönthetjük, hogy az éppen aktuális király örült, gonosz vagy netán jóságos legyen.
Grafika: 80%
Hangok/Zene: 85%
Játékélmény: 90%
Összesítve: 85%

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!
Értékelések
Összes átlaga:
██████████
10
3 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek


Lite versions: