SzámitógépvilágSzámitógépvilágSzámitógépvilág
header
Return to Castle Wolfenstein
Return to Castle Wolfenstein cover
Megjelenés: 2001. November 20.
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: Gray Matter Studios, Nerve Software
Kiadó: id Software

Return to Castle Wolfenstein gépigény

Minimum gépigény:

CPU:
Pentium® II 400 Mhz processor or Athlon® processor
RAM:
128 MB RAM
GPU:
3-D Hardware Accelerator (with 16MB VRAM with full OpenGL® support)
DX:
100% DirectX® 8.0a (included)
OS:
English version of Windows® 95 OSR2/98/ME/NT4.0 (SP6)/2000/XP Operating System
STO:
800 MB of uncompressed hard disk space for game files (Minimum Install), plus 300 MB for the Windows swap file
Hang:
100% DirectX 3.0 or higher compatible sound card and drivers
RES:
16-bit high color video mode
ODD:
Quad-speed CD-ROM drive (600 K/sec. sustained transfer rate)
NET:
Multiplayer Requirements: * Internet (TCP/IP) and LAN (TCP/IP and IPX) play supported * Internet play requires a 100% Windows 95 OSR2/98/NT 4.0 (SP6)/2000/XP compatible 56.6 Kbps (or faster) modem
Ajánlott periféria: 100% Microsoft-compatible mouse/keyboard and driver
NOTE: A 100% Windows® 95 OSR2/98/ME/NT4.0 (SP6)/2000/XP compatible computer system (including compatible 32-bit drivers for CD-ROM drive, video card, sound card and input devices)

Supported 3D Chipsets
3DFX Voodoo 3/4/5 chipsets
ATI Rage 128/128 Pro
ATI Radeon
Matrox G400
nVIDIA Riva TNT and TNT2
All nVIDIA GeForce chipsets
Az oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Az összehasonlítás nem lehetséges ennél a játéknál.
Hasonló játékok:
PaladinsWolfenstein 3DDeathgarden: BLOODHARVESTRedfallSplitgateSuper Death Arena
Hozzászólások: 137
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MrSzakember01 avatar
A Wolfenstein 3D után ez a legjobb az egész szériában szerintem... az elejét inkább lopakodva szeretem letudni, mert takarékoskodni kell a fegyverrel (főleg amikor jönnek a csontvázak meg a zombik).
0
0
0
0
no avatar
Ebből kellene Remastered 😃
1
0
0
0
TikoTime avatar
Első játékom volt, vártuk, mint a Messiást! Ma már nem köt le, részben mert 5* kipörgettük anno. Ám remek játék lett, sajnáltam, hogy nem készült hozzá rögtön hasonló folytatás.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Hali! Napokban játszottam a játékkal, egyszer aztán, mikor indítani akartam, a kép kb negyede látszódott teljes nagyításban (Leginkább olyan, mint amikor anno telefonon a JAVA játékból azt a verziót tetted fel, ami 240X320 felbontású kijelzőre optimalizált, miközben a telefon csak 128X160)
Gondolom én megint a csodálatos WIndows 10 egyik nagyon csodálatos rejtett funkciója van aktív állapotban. Van erre valakinek valami ötlete, vagy inkább keressem elő a piros pettyes labdát és felejtsem el végleg ezt az informatikai holokausztot? Spoiler!
Bocs, de már tényleg egyre idegesítőbb, hogy egy közepes szintű programozói tudás nélkül egy egyszerű játékkal sem lehet már zavartalanul játszani
0
0
0
0
💬 10
Wihay avatar
@SuperPuma: Nálam az fordult elő, mikor játszottam vele hogy úgy laggolt a játék és a hang hogy játszhatatlan volt - végül ki is töröltem és elfejettem a játékot..
Inkább az a szörnyű hogy, nem ilyen játékokból készül a Remastered hanem például:Spoiler!
AC 3

egyre több játék fog erre a sorsa jutni sajnos.

Pár héttel ezelőtt próbálkoztam a The Godfather c. játékkal PC-n (Windows 10 alatt) az intro után meg sem motszant' a játék..
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Wihay: Igazából még olyan játékot is tudok futtatni, ami amúgy NT rendszereken nem is szabadna, hogy fusson. (ToCA TCC)
Itt sincs most nekem semmi baj, ezen az egyen kívül. (Na meg hogy baromi sokat kell várni betöltéseknél, de gondolom felróható annak, hogy már külön plugin a DirectPlay)
0
0
0
0
Wihay avatar
@SuperPuma: Ezt a sok időt jó hogy irtad, nekem ez jelentkezett a PainKillernél - sokszor elég volt..
A Mafia 1 egy még határ esett volt, bár ott is éreztem szaggatásokat..
0
0
0
0
xCube avatar
@SuperPuma: Egy ilyen régi játéknál azért szerintem elfogadható állapot, hogy nem működik out of the box. Én játszottam vele Win 7 -en és Win 10 -en is. Programozói tudás nem kell hozzá, de kell bütykölni egy kicsit mire működésre bírod
(kell egy grafikai mod is hozzá, hogy normálisan be lehessen állítani nagyobb felbontásokat).

Ezt most ne vedd magadra, de sokszor olyan visszásnak tartom, amikor a PCMR konzolosokkal szemben kijelenti, hogy a PC előnye a moddolás és az, hogy lehet bűvészkedni a játékokkal, de ha nem csak lehet valamit csinálni, hanem kell is, akkor már kapásból szar a Windows.

Btw ezt is nagyon szeretem, a Windows egy szemét... . Nem kötelező használni, csak ha játszol. Igazából akkor sem feltétlenül, meglepően sok játéknak létezik Linux portja.

Egyébként nem vitatom, a Windowsnak vannak olyan tulajjdonságai, amik alapvetően érzékennyé teszik (regitry management, install / uninstall, stb...). De alapvetően nem egy szemét. Nekem van például egy 2010 környékén telepített Windows 7 -em, ami már megélt egy Windows 10 upgrade -ből való visszaállítást és teljesen jól működik. Kellett vele kicsit bűvészkedni de működik. Igazából csak egy okból nem telepítettem még újra, mégpedig azért, mert teljesen a Win 95 / 98 / XP játékokra van hangolva.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@xCube: Ne úgy képzeld el, hogy ekte herótom van a Windowstól. Szeretem használni meg minden. Inkább az újabb érás Windows 10-el van bajom. Sokszor teljesen kézenfekvő, megfelelően működő funkciókat barmolnak szét. Persze kényelmesebb meg jobb, mint a Windows 8.X, de érezhetően körülményesebb használni egy Windows 7-hez képest. (Főleg, mikor indokolatlanul tilt le programokat, vagy feleslegesen húzza az időt, mert tovább tart elérni egy funkciót, mint a régebbi variánsokban)

Persze leginkább a Windows XP-t kedveltem. Azzal mindent lehetett csinálni. Windows 98-at meg kicsit túl sokáig használtam, abból már elegem volt 😊 (Ellenben valamiért a Windows 95-öt nagyon bírtam)
0
0
0
0
xCube avatar
@SuperPuma: A Windows 8 és 10 GUI maszkja egy rakás ... . Az egész alatt ott van a régi kezelőfelület, csak ezt sokszor kínszenvedés elővarázsolni. A Metro -n keresztül pedig sok mindent olyan rohadt körülményes beállítani, hogy a hajamat tépem. Ez a kezelőfelület telefonon és tableten praktikus, de PC -n csak szívás.

Ebben tehát igazat adok neked.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@xCube: Off. Windows 8.X-el először nem tudtam, hogy hol kell kikapcsolni
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@SuperPuma: virtual boxon keresztül xp-vel probáltad?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@gyuri191: Azóta megoldottam a problémát.
0
0
0
0
gyuri191 avatar
@SuperPuma: ja ok akor jó játékot 😃
0
0
0
0
pappmate1999 avatar
Ja 😃 sok buk vencezős bőrszerkós köcsög :'D
0
0
0
0
pappmate1999 avatar
Első játékom volt a medal of honor allied assault-al 😀 emlékszek amikor agyon játszottam magam velük...még szép hiszen tegnap is toltam :'D már több mint 10 éve játszom és még mindig a legjobb játék a mohaa-val együtt 😀 Kb 10 évesen megkaptam a call of duty 2. részét, amivel játszottam 10 percet, felcseszett, töröltem a g3c!-be és mentem wolfenstein-t játszani :'D áááááá régi szép idők 😀
0
0
0
0
no avatar
Végigjátszottam újra. 😃 Még mindig nagyon jó játék,és szórakoztató. 😆
0
0
0
0
Krissz avatar
Épp megakartam kérdezni lenne esély, e hogy elmenne, ezen gépemen, de ahogy látom nemigazán 😀
Akkor marad a s478 as laptopocskám, azon tuti elmegy 😃
0
0
0
0
no avatar
Sajnos nem megy , próbáltam a konzolba beírást, aztán letöltöttem egy korábban ezen az oldalon javasolt patch-et és kicseréltem a megfelelő dll. és exe fájlokat , úgy sem jó . CPU-t nem tudom állítani azt hiszem feladom. Nagyon sajnálom mert egy darabig ment a játék korábban ,egy torrentról letöltve aztán bedöglött , azt hittem majd a vásárolt változat stabil, de itt valóban inkább képernyő és gép hardver kompatibilitási probléma van Azért köszi a jószándékot .
0
0
0
0
winrar avatar
Vagy 1 magra állítod a cpu affinitást a játéknál a feladatkezelőben.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, sajna nem vagyok nagy számítástech. szakértő így a segítségetek kérem. Megvásároltam itt a programot de nem működik .Megjelenik ugyan a játék de nem a teljes képernyőt kitöltve, és akadozik. Az egér kurzora összavissza mozog. Ha leveszem a felbontást alacsonyabbra , akkor sem működik. A gép Toshiba notebook Satellite L50-B-18C , core i7 és AMD radeon R7 250 kártyával.
A képernyő full HD
Mi lehet a baj ? köszi
0
0
0
0
no avatar
Ebbe a játékba van CO-OP ??? Nem is dudtam 😃 Egyébként most is fent van.Nem régiben vittem végig 😀
0
0
0
0
ToMiHuN95 avatar
Most ezt fogom tesómmal co-op lan-ba játszani. 😃
0
0
0
0
tomi961 avatar
hát igen...úgylátom nem csak én vagyok ezen a véleményen hogy ez egy mestermű,pedig azthittem csak azért szeretem ennyire mert ezen nőttem fel 😃
0
0
0
0
patrikkkk avatar
hűűű ez nagyon jó játék 😃 Főleg a téli meleg estéken PS2-őn nagyon adja a hangulatot 😃
0
0
0
0
firefoxraptor avatar
Akárki, akármit is mond...
De ez a játék még mindig ugyan olyan jó mint régen😃
Sok mai játékot ver játékélmény szempontjából..
0
0
0
0
kokus333 avatar
Eszméletlenül jó játék.
0
0
0
0
pappmate1999 avatar
NA kéremszépen akinek ficánkol az FPS azt megkérem hogy a saját érdekében írja ezt be a konzolba amit a 0-val hoz le : /r_primitives 2 REMÉLEM SEGÍTETTEM 😃
0
0
0
0
matany001 avatar
3-4x er tuti kijátszottam. 😀
0
0
0
0
finczi89 avatar
Vagy én öregszem vagy csak a játékok nemolyan jók mint régen??? Emellett a medal of honor frontline (ps2) az ami ww2 ben viszi a prìmet, most meg azthiszik a szép grafika elviszi a hátán a játékokat...
0
0
0
0
tkrisz0213 avatar
Egyik legjobb FPS játék, nagyon sokszor ki játszottam már.
0
0
0
0
Schney avatar
Első játékom volt. Emlékszem annyira féltem, hogy az valami hihetetlen. A Kriptás pálya vésett belém a legtöbb emléket, feledhetetlen egy játék.
0
0
0
0
💬 1
Apor avatar
@Schney: Néha engem is kínoz miatta a poszttraumás stressz zavar. 😃
0
0
0
0
Sanctimonia avatar
Azon kevés játékok egyike, ami tényleg 10/10-et érdemel bármilyen skálán.
0
0
0
0
DragonZolee avatar
Óriási játék ! Iszonyat atmoszférája van,és a küldetések is nagyon jól vannak kitalálva ! 😀 Akinek van türelme annak ajánlom hogy játssza végig lopakodó módban 😃 na és persze a Secret-ek megtalálása is lehet egy külön objektíva 😃
0
0
0
0
F4T4L 3RR0R avatar
Zseniális játék... régen nagyon nagy kedvencem volt és máig az. 😀
0
0
0
0
Windu mester avatar
Megvettem eredetibe, és nem bántam meg. Most játszom először, de isteni játék.
(egy szerver nincs, úgyhogy multizni nem fogok, de nem baj 😆 )
0
0
0
0
szabeszke avatar
Hát figyelj jobban a történetre akkor talán megérted😀 van benne egy jó adag fantasy...Egyébként életem egyik legjobb game még 2014ben is!!!Csak ajánlani tudom
0
0
0
0
DJ Overtaken avatar
Jó kis OpenGL-es játék, csak azt nem értem, hogy hogy jönnek a zombik a második világháborúhoz?. De szerintem jó kis játék.
0
0
0
0
aludj2004 avatar
Mennyit játszottam vele a P2-es gépemen 😀
0
0
0
0
no avatar
Nagyon jó játék, csináltam róla egy gameplayt.

http://www.youtube.com/watch?v=eBJ8GcEQIHM
0
0
0
0
mg avatar
Régi szép emlékek....😀
0
0
0
0
Branko7 avatar
Nekem annyira nem jön be..
0
0
0
0
no avatar
Na ezt a játékot fél óra után meguntam.
0
0
0
0
420Friendly avatar
Nekem a kedvenc játékom 10x végigvittem és még nem untam meg
0
0
0
0
balusimi98 avatar
de rég toltam 😃 de ki bitem 5X 😃
0
0
0
0
no avatar
Régi kedvenc 😀 nemrég elő vettem egy kis nosztalgiázásra 😀
0
0
0
0
magyardavid avatar
Az elsö FPS-em azóta is a kedvencem 😃
0
0
0
0
420Friendly avatar
hát ez jobb mint akármejik COD Return to Castle Wolfenstein 4ever
0
0
0
0
joshsword avatar
Hát én is megszenvedtem ezzel az Open Gl-lel. Win 7 alatt az egyik patch megoldotta a problémám, de xp alatt nem. Viszont lecseréltem az Xp-s gépemben a videókártyát Atiról Nvidiára és azóta no problem.
0
0
0
0
SassyDragon avatar
victory,

Az Enyémen is Előfordúl, Hogy Ez az OpenGL Ügy Fölhúzza az Eszemet. Ezért Frissísd a Videókártyád DRIVER-Ét, Ha Nem Müködik Amikor Felfrissítetted a Driver-t, Akkor Lehet Hogy Ez Egy Bug.
0
0
0
0
no avatar
valaki tudna nekem segíteni amikor lindítom azt irja ki hogy open gl error condt load on your sytem
0
0
0
0
TakTom avatar
Nosztalgiából feltettem, és még mindis istenkirály game....
0
0
0
0
csoki1998 avatar
Még mindig nagyon jó játék! igaz h 11 éves de akkor is marha jó! És az emberek szokatlanul szépen vannak megrajzolva! istenjó játék!
0
0
0
0
juhaszdaniel avatar
Örök kedvenc marad már vagy 5-ször végigtoltam am 100-100
0
0
0
0
kisoyama avatar
amikor még az előző gépem volt annyiszor végig toltam hogy már fejből vágoma páélyákat 😃 csak ajánlani tudom meg a 1009.est is az is baromi jó
0
0
0
0
Thomeee111 avatar
Szerintem hatalmas ez a játék 😃 Még a mai napig előveszem és kijátszom vagy 2x 😃 Egyszerűen imádom 😜
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció
Számitógépvilág balSzámitógépvilág jobb