header
Grim Dawn
Grim Dawn cover
Megjelenés: 2016. February 25.
Műfaj: Akció, Szerepjáték, Hack and Slash
Fejlesztő: Crate Entertainment
Kiadó: Crate Entertainment

Grim Dawn gépigény

Minimum gépigény:

CPU:
x86 compatible 2.3GHz or faster processor (Intel 2nd generation core i-series or equivalent)
RAM:
2 GB RAM
GPU:
512MB NVIDIA GeForce 6800 series or ATI Radeon X800 series or better
DX:
Version 9.0c
OS:
Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 / Windows 10
STO:
5 GB available space
Hang:
DirectX 9.0c compatible 16-bit sound card

Ajánlott gépigény:

CPU:
x86 compatible 3.2GHz or faster processor (Intel 4th generation core i-series or better)
RAM:
6 GB RAM
GPU:
1.5GB NVIDIA GeForce 500 series or ATI Radeon 6000 series or better
DX:
Version 11
OS:
Windows 7 / Windows 10 (64 bit)
STO:
5 GB available space
Az oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Hogy futna a gépeden?
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Hasonló játékok:
Hero SiegeTitan Quest Anniversary EditionWarhammer: ChaosbaneUltra AgeTorchlight: InfiniteSD GUNDAM BATTLE ALLIANCE
Hozzászólások: 32
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Scorn Face avatar
Eddig nagyon tetszik amit látok játék közben.
0
0
0
0
💬 6
AvraKriu avatar
@Scorn Face: Nah és mit látsz, hol tartasz? 😀 Kíváncsi lennék rá, mert szemezgettem már a játékkel korábban, egészen addig amíg lenem töltöttem újra a diablo 3-at 😃
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@AvraKriu: Nagyon beszippantott, régen éreztem ezt. Egy 28-as szintű Necromancer-t terelgetek éppen. Nagyon jó, változatosak a tárgyak, (van amit érdemes eltenni, mert a későbbiekben ha eléred a viseléshez, használathoz való szintet, képzettségi pontot akkor jól jön ha még megvan)a képességek is nagyon el vannak találva, és a tárgyak bűvölése (különböző komponensekkel tudod jobbá tenni őket). Pöpec játék.
0
0
0
0
AvraKriu avatar
@Scorn Face: Hm... köszi, felrakom a steamlistámra a játékot 😀
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face:
végül beszereztem a Grim Dawn-t, de óvatosan kezdtem és csak az alapot zsákoltam be. Majd az alap befejezése után az Ashes of Malmouth DLC-t is. Az alap első nekifutásra 17 óra volt normalon, a kiegészítő rátett még 9 órát, így első végigjátszás 26 óra, és lvl51-en fejeztem be.

Első karakter egy tiszta Demolotionist lett aki végig puskával osztotta az áldást.
Alap skillnek a Fire strikeot tettem meg és azt maxoltam ki végig.
Másodlagos skill a Grenado lett, de csalódtam benne, így nem is skilleztem végig, helyette a későn felfedezett Mortar lett a nagy kedvenc. Számos bosst kiteoltam a Mortar körül körbe-körbe, míg az folyamatosan dobálta a boss fejére a "Big One" tölteteket.
Devotion ágon Ascendant-Order lett a cél, a Living Shadow skill miatt, de első végigjátszás alatt csak az Ascendant (14 pont) részt tudtam feloldani.
A lövöldözés egyetlen hátránya az volt, hogy akkor is lőtt és fogyasztotta az Energyt, ha az ellenfél fal vagy más kis akadály mögött volt. Sebezni persze falon keresztül sima lövéssel nem nagyon lehetett, de az energy-t azt zabálta. Jó pár halálom ilyen line of sight-ba belógó tereptárgy okozta. Pumpálom az ólmot a célpontba de az kb 5 hp-n röhög rajtam, majd kilép a fáklyatartó mögül és agyoncsap.
Az AoM DLC-ben ez hatványozottan igaz lett, a város nagyon sűrű helyenként és néha azt sem látni a "rossz" kamerakezelés-átlátszóság vezérlés miatt, hogy azt az ellenfelet most tudom-e sebezni vagy sem.

Főtörténetre koncentráltam, nem jártam be az egész pályát, nem néztem be minden bokor mögé.

Nem tudom, hogy a pálya statikus-e, eddig csak egy karakterem van, de annak nem változott belépésenként, mint a Diabloban, de ettől függetlenül is szép nagy területet sikerült jól megtervezni. Kellően változatos, az ellenfelek sem annyira zavaróan ismétlődnek, legalábbis nekem nem volt velük ilyen jellegű gondom.
Ami viszont zavaró volt, hogy gyakran a képernyőn kívülről berongyolt 10+ darab ellenfél körbeálltak és agyonvertek, anélkül hogy egy skillt is el tudtam volna nyomni. Ez gyakrabban megesett, mint elviselném, így "hibának" rovom fel. Na nem azért mert 10+ ellenfelet túl tudtam volna élni, hanem hogy teljesen random mikor támad ekkora túlerő, akár a képernyőn kívülről, akár a karakter lába alól. Lehet nehezítésnek szánták, ám ha annak, akkor annak normal módban nem hiszem hogy helye lenne. Pláne hogy szerintem kevés kaszt képes egy ekkora túlerőt túlélni. Ha én húzom be vagy óvatlanul futok bele ekkora tömegbe az ok, elszabtam, az én hibám. Ellenben a fenti esetekkel.

Itemizáció
Jellemzően nem a kasztnak megfelelő tárgyak estek, számtalanszor volt +100-900dmg-es kétkezes spádék estek, puskából meg -600-asok, pisztolyból meg nem volt ritka a -1100as sem. Néha viszont árusnál is találtam hasznos, +200as puskát, és menet közben egy "demo" szett 2 része is kiesett az alapban, amit a dlc feléig hordtam is, lvl30-tól, kb lvl45-ig.
Receptek alig-alig estek, így a craftolást jelenleg elkönyvelem "bekerült, mert a diablóban is volt" ficsőrnek. Egy Runát gyártottam vele és annyi.

Környezet
A dinamit használata érdekessé tette, de sajnos vagy sem, én csak későn találtam annyi dinamitot hogy mindent ami utamba esett felrobbanthattam, átjárók, ládák, így nem mentem vissza a korábbi helyekre kirobbantani amit otthagytam.

Érdekeség
Marrow Band gyűrű kiesett lvl14 körül és jóformán végig rajtam volt. Oka: chance on hitre egy "kutya" idéződött, ami megtámadta és esetekbe feltartotta az ellenfelet, míg én ledurrantottam. Lehet lett volna másodlagos kaszt ami idézni is tud, de így a tiszta demom is "kapott" egy petet.

Lesz még legalább 1 végigjátszás, új karakterrel, más kaszttal, és ezt a demot szerintem nyugdíjazom. Nem azért mert rossz, hanem mert nem fogom ugyanezt a világot még 1-2-3 alkalommal végighentelni nehezebb fokozaton. Abból a játékstílusból elég volt a Mass Effectben és Diabloban.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Palanova: Köszi a részletes tapasztalat leírást.
Ha ne agy isten lenne kérdésem akikkor pm-ben írhatok neked?
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Írhatsz ide is nyíltan, hátha más is okul belőle, de: kb 2 éve nyomtam utoljára és nem sok maradt meg belőle 😞 Ezt is úgy kellett előbányászni, és kb totál ismeretlen volt amit akkor írtam 😃
Nem egy diablo killer, de akkor arra a két végigjátszásra kellemes volt. A mostani kieget nem vettem már meg.
0
0
0
0
wiza avatar
Grim Dawn Forgotten Gods Új DLC
0
0
0
0
matany001 avatar
Számomra nagyon hangulatos játékélményt nyújtott, még tavaly tavaszán űztem ameddig lehetett, de meg se mondom milyen karakterrel voltam hirtelen, azóta sok plusz tartalom érkezett, lehet egyszer ismét előveszem, tényleg megéri. 😀
0
0
0
0
no avatar
A gépigényt ennnnhény szólva elírták... A játék egy Ryzen 5 1500x, 16gb LPX Predator 3000mghz, MSI r9 380 G4 gaming mellet,full-HD_ban, mindent maxra tolva, 8x MSAA mellet 30 fps, 4x 60. Gyengébb gépeken behal a videó kártya olyan részletes a játék. Mellesleg ha sok Corpse(hulla) van a mapodon, betudod álltiani hogy meddig legyenek ott, ha kevés a procid meg zabálja. húzd lejjeb a beállításokban.
0
0
0
0
wiza avatar
Hangulatos játék csípem meg is vettem. Viszont van egy olyan gondom ,hogy kb úgy 10. színt körül be bagol a játék a megölt ellenfelektől nem tudom megszerezni a cuccokat csak azt amit a karakter automatikusan felvesz eltűnnek a kiesett tárgyak ikonjai ott vannak a földön ,de nem tudom felvenni már harmadszor kezdtem újra így már nem vicces.

Remélem valaki tud valami okosat mondani erre mert nekem nincs ötletem ....😞
0
0
0
0
no avatar
Én nyomom engem magával ragadott nagyon,és a teljes verzió óta sokkal optimalizáltabb lett ,most már szinte mindig stabil.Sajnos hiába a hihetetlenül jó hangulat,ami főleg a garfikai megvalósításnak köszönhető egyszerűen nem annyira addiktív mint pl: a diabló III Ebbe igazad van doggydog....2,3 végigjátszás és totál unalomba fullad legalábbis számomra.Bár nagyon szórakoztató a kasztok variálása és sok minden visszaköszön a titan quest-ből.Mégsem hiszem ,h elérem az ezer órás játékidőt,ellenben a diablo-val. De hát nyilván nincs akkora háttere mint a d3 nak. 😕
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Simán a portál sehová se visz, addig amíg nem találod meg a map-on a többit. Utána, amit felfedeztél oda már tudsz menni bármikor. Illetve, ha kinn vagy valahol, akkor az L-et megnyomva tudsz haza teleportálni bárhonnan.
0
0
0
0
imre18 avatar
vki tudja h kell használni a portált?? mert én nem vágom rámegyek azt sehova nem visz ötlet???
0
0
0
0
no avatar
Nálam eléggé fosul megy. 10 fps full lowon
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Én most is nyomom. Nem rossz, de azért annyira nem is jó, ellehet vele hülyülni azért az időt.
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Nyomja valaki?

Egész korrekt kis játék lett most jött ki a végleges verzió. A látvány elég magával ragadó. A játék kicsit egy idő után eszméletlen monoton, az a kicsi plusz hiányzik belőle, ami mondjuk meg van egy Diablo-ban. Jók a szörnyek, a táj, akkora a map, hogy néha tényleg olyan monotonitásba fullad az egész, hogy alig várja az ember, hogy meglegyen a teleport kapu végre és kiléphessen 😃 Most végeztem az első szakasszal a Warden Krieg legyőzésével 22 szinten vagyok és most mehetek az új területre. Jó pár órát beleraktam, fene tudja mennyi lehetett, de nem kevés és innen még elég hosszú a játék.
0
0
0
0
no avatar
Február 23-án jelenik meg a játék.
Változott a gépigénye is.
0
0
0
0
Sanctimonia avatar
Annak ellenére, hogy early access, nagyon jó játék 😀 Remek kombinációs lehetőségek vannak benne, kimondottan ajánlott igazi szerepjátékosoknak!
0
0
0
0
no avatar
A teljes verziója majd csak 2015-ben jön már valamikor.
0
0
0
0
no avatar
Hisz már kijött illetve van korai hozzáférés a steam -en bár még igen csak beta állapotban van . Én inkább a titan quest-hez tudom hasonlítani a leginkább ami nem is véletlen hisz ez a cím is az ő érdemük. De persze sokkal darkosabb látvány világa van.Sajnos nem nagyon tudtam még belemerülni a programba mert botrányos az optimalizációja annak ellenére ,h nem egy nagy durranás a grafikája szerintem.Folyamatosan dobálják az update-eket és állandóan bővül a játék ,de még mindig elég játszhatatlan ,ha pl egy nagyobb horda zombi vagy ellen van a képen mozgásban gyakran nálam le esik 20 fps alá is így egy ideje hanyagolom a dolgot a játék oldalán a fórumon tucatnyi hasonló problémával küszködő emberke van és csak sóvárognak egy normális optimalizáció után talán majd egyszer eljön az is.Nekem szinte ez lehetne a top ,de sajnos 11fps -el már nem tudom élvezni. 😳😢😢😢😕
0
0
0
0
barics01 avatar
Akkor most ez a játék mikor fog kijönni mert nagyon várom már 😃
0
0
0
0
Raziel951 avatar
1.5 gigás videókártya? soha egy játékot se láttam eddig aminek ekkora kéne
0
0
0
0
resident avatar
Igen pont ez kellett, már azt hittem hogy csak 2114-ben adják ki. Ez a jövő technológiája remélem hogy nem fog annyira akadni, még az is jó ha óránként lesz 1 fps.
0
0
0
0
Raziel951 avatar
inkább van helsing és neverwinter nights egybegyurva szerintem
0
0
0
0
szilver avatar
Elvileg még csak béta verziók vannak. Olyan mint a diablo 2 csak jobb grafikával.Én várom már nagyon 😀
0
0
0
0
alikape1 avatar
Ezzel valaki játszott már? És milyen?
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció