World War Z: a PC-s eladások felülmúlták az elvárásokat

Szerző: xoki | 2019. April 29. | hír | 12 hozzászólás

A Saber Interactive játékából már több mint egymillió példány talált gazdára, amelynek negyede PC-s eladásokból származik. A fejlesztőstúdió állítása szerint az Epic Games Store-exkluzivitásnak köszönhetően a World War Z PC-s verziójának eladásai felülmúlták az elvárásaikat.

Matthew Karch, a Saber Interactive vezérigazgatója a VentureBeatnek adott interjúja során elmondta, hogy a játékuk különösen jól teljesített az amerikai régión kívül. A játék már elérte a 70 000 egyidejű játékost, amely körülbelül egyformán oszlik meg a három platform (PC, PS4, Xbox One) között. A játék Amerikában és Európában is jól teljesített, viszont ami igazán meglepő volt számukra, hogy a játék sokkal jobban fogyott az Epic Games áruházában, az amerikai régión kívül.

Egy másik beszámoló során Matthew Karch a fentieket még azzal bővítette ki, hogy a PC-s verzió jóval az elvártak felett teljesít az Epic Games Store-tól kapott támogatásnak köszönhetően. Azt, hogy pontosan milyen módon is segítették őket, nem árulta el.

Úgy tűnik, ez egy újabb példája annak, hogy az Epic Games Store-exkluzív játékok bevétel szempontjából nem rontanak a fejlesztők eladási mutatóin. Múlt hónapban például az Epic Games elmondta, hogy a Metro Exodus két és félszer jobban teljesített áruházukban, mint a Metro: Last Light a Steamen.

World War Z
World War Z
World War Z
Megjelenés: 2019. April 16. (PC)
Műfaj: Akció, TPS
Fejlesztő: Saber Interactive
Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kolbaszkarika avatar
" Azt, hogy pontosan milyen módon is segítették őket, nem árulta el."

Semmiképpen sem akarok konteókat gyártani, de a 90'-es évek végén, a 2000-esek elején elég divatos volt a gyenge, de annál gazdagabb előadók körében a zeneiparban annyi lemezt vásárolni maguktól, hogy az platina legyen, és a következőre többen figyeljenek.
0
0
0
0
Satya1985 avatar
Szerintem ez a játék egyszerű, mint egy faék. Kíváncsi lennék a játékosok véleményére, miután már beleöltek (érted 😀😉 jó néhány órát, mert szerintem 2 Ft-ot nem ér az egész.
0
0
0
0
💬 3
ToMiHuN95 avatar
@Satya1985: Egy jobb grafikájú, külsőnézetes L4D2. Többet vártam tőle én is, de biztos van akit jobban leköt akkor mint minket!
0
0
0
0
Korryenz avatar
@ToMiHuN95: csatlakozom hozzátok..😉 valahogy nem fogott meg ez az egész..😕
0
0
0
0
ToMiHuN95 avatar
@Korryenz: és tudod mi a legszörnyűbb?
Hogy valójában hozza azt amit a címe is... Teljesen olyan mint a film volt, maga a zombik az atmoszféra minden...
Mikor néztem a Z világháborút elképesztően jónak találtam a filmet. Most is az, bár a koreai Train to Busan lelépette teljesítményben, képi világban, történetben, drámában mindenben...Pedig én ruhellem az ázsiai kultúrát meg az onnan jövő szemetet és ezt még is képes voltam felirattal megnézni... 😲 Egyszerűen két kört ver a Z világháborúra.

Na de ennyit erről. Szóval mikor néztem a Z filmet arra gondoltam milyen jó lenne ez játékban. Erre itt van és semmi hatása nincs...
Talán azért, mert a filmben volt tétje a dolognak. Akihez közel kerültek és megharaptak másodpercek alatt vége lett neki. A játékban meg kb semmi nem jön át ebből... Nem tartasz a zombiktól, nem is harapnak... ütnek mint a L4Dben.

Bár ha olyan nehéz lett volna mint a filmben ez nem egy coop játék lenne és nem is lenne játszható. Akkor egy Dark Souls lenne, csak FPS-ben és százszor nehezebben... 😃
0
0
0
0
no avatar
Igen valóban az Epic Store-nak köszönhető, hogy a PC-s eladások csak a negyedét fedik le a teljes eladásoknak.

Azért jó látni, hogy ők sem sokat remélnek alapvetően az Epic-től. 😆
0
0
0
0
💬 6
xoki avatar
@LordSzalko: Nos általában a két konzolra több fogy a játékokból, mint PC-re, én inkább azt tartom érdekesnek, hogy szerintük az Epic Games miatt fogyott ennyi, mintha úgy gondolnák, hogy ha Steamen jelenne meg sokkal kevesebb talált volna gazdára 😃
0
0
0
0
no avatar
@xoki: Igen, bár az Exodus vs Last Light-ot sem értem. Teljes mértékben értelmetlen összehasonlítani a kettőnek az eladásait, egyedül úgy lett volna értelme, ha nem exkluzívként jelenik meg, hanem egy időben a két storeban.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@LordSzalko: Így van. Ha steamen jelent volna meg ott meglett volna a 70k egyidejű játékos csak pc-n és az 1milla eladás is szintén csak pc-n. Amúgy meg persze hogy amerikán kívül fogy jobban pc-n hiszen amcsiába mindenki konzolozik.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@LordSzalko: Ahhoz képest, hogy milyen dedós sírást szoktak levágni mikor az epic neve felmerül.....
0
0
0
0
gigazte avatar
@santakigyo: Megnyugodhatsz, mert így is úgy is felezi a játékosbázist az Epic Store Exkluzívitás... A streamereknek meg az ingyenjancsiknak úgy is mindegy! 😂 A legtöbb bevétel tőlük jön!
0
0
0
0
santakigyo avatar
@gigazte: Nekem aztán ugyan mindegy....
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció