Visszatért a Valve-hez a Portal 2 írója

Szerző: xoki | 2019. January 05. | hír | 26 hozzászólás

Valamennyivel több mint egy év távollétet követően a Valve írója, Erik Wolpaw visszatért a céghez.

Erik Wolpaw elsősorban a Portal, valamint a Half-Life 2 epizódoknál végzett munkájáról ismert. A céget 2017 februárjában hagyta el, hogy a Double Fine új Psychonauts játékán dolgozzon. Az eredeti Psychonauts játékon szintén dolgozott társíróként, mielőtt a Valve-hez csatlakozott volna.

A Valve-nél töltött ideje alatt a Half-Life 2 Episode 1, 2, Portal 1, 2 és Left 4 Dead játékokon dolgozott. Miután elhagyta a céget, sokan azt hitték, döntésének fő oka az volt, hogy a Valve kevés játékot készít mostanában, ellenben most mégis visszatért a céghez. Egy Reddit felhasználó felfedezte, hogy neve megtalálható az Artifact stáblistájában. Később pedig Gabe Newell is megerősítette, hogy Erik Wolpaw ismét a Valve csapatát erősíti.

Portal 2
Portal 2
Portal 2
Megjelenés: 2011. April 20. (PC)
Műfaj: Platform, Puzzle
Fejlesztő: Valve
Hozzászólások: 26
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
hahaha visszatért naaa kérem ide azt a portal 3-mat!
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ezentúl ő írja a ReadMe-t és a súgót
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Komolyan tudok 7 Stúdiót amit megtartanék a többit kidobnám a kukába....
1. CD Projekt RED
2. Valve
3. Rockstar Games
4. 4A Games
5. Crytek
6. THQ
7. GSC Game World

A Többi kb Kuka ! Talán ha nagyon szeretném feltételekkel össze lehetne szedni még 3-om db ot....
8. 2K Games
9. Monolith Productions
10. NetherRealm Studios

A Nagy Stúdiók azért buknak meg, mert EA-is tömeggyártásban utazik... egy Underground 3 at képtelenek kiadni .... valahogy!
Ubisoft : Most jönnek rá hogy AC-is akkor lesz nagy durranás ha 1évet kihagynak és 2évente jön.... Igazából 5évente kéne kiadni 1-1 részt... és bővíteni az addigi játékot... Egy AC Univerzum játék amibe a Grafika ugyan olyan jó... és az eddigi kiegek végigtolhatóak lennének ! ID : Folyamatosan küszködnek !
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@MaximumGame: Szerintem ezek kiadók, és nem fejlesztőstúdiók, de persze lehet tévedek.
CD Projekt RED: tippre a witcher 3 és a cyberpunk2077 miatt tartanád meg - ők még megtehetik, kb önálló kiadóként, hogy így dolgozzanak
Valve: nem is tudom a portalok után mikor adott ki valami érdekes játékot, de nincsenek is rászorulva, a steam tejel nekik
rockstar: szint egy-két címmel megtehetik hogy akkor adják ki ha kész
4a games: nem hallottam róluk. google a metro sorozatot adta ki rájuk.
Crytek: épp a napokban merült fel hogy mintha csődközelbe kerültek volna és masszív leépítés után vannak
THQ: szintén "megszűnt", vagyis a felszámolták és a játékainak jogait széthordták
GSC Game world: számomra ismeretlen, google a Stalkert köti hozzájuk
2k games: nálam a civilization 5-6 miatt ismerős
Monolith games: Annak idején volt egy Monolith fejlesztő stúdió ahol a Shogo, Tron 2.0, és a Nolf 1-2 készült

A nagy kiadók bukása csak vágyálom. Az igazán nagyok nem fognak bukni, max leépítenek és újrakezdik. Kevés kiadó élte volna túl hogy ha a Star Wars jogokat elvesztik, és mégis az EA túl fogja élni, akármennyire is nem szeretjük.
NFS UG3-al egyet értek, bár szerintem inkább ez annak köszönhető, hogy a Fast & Furious a 4. rész után átment heist kategóriába és elhagyták a tuningvilágot. Ha lenne másik film vagy vissza térnének a tuningvilágba, lehet egy UG3 is kijönne. Addig szerintem évről-évre csökken az esélye.
Bár, én személy szerint inkább egy C&C Generals 2-t, esetleg C&C 5-t várok tőlük, de azokra is kevés az esély. A Generals 1 remek volt, de a 2-t elvitték volna még jobban scifibe, C&C-t meg a 4-el kinyírták, így onnan nehéz lesz nagyot alkotni. Hacsak nem állnak össze a Petroglyp-el. Most ugyan C&C és Red Alert remaster miatt összeálltak, meglátjuk lesz-e folytatás, mert a Petroglyph legutóbbi játékát a Forged Battaliont (ami szerintem rémesen gyenge lett, ilyen rossz játékot a csapat még nem készített rts témában) a Team 17 adta ki.
0
0
0
0
gigazte avatar
@Palanova: A THQ azóta él és virul(THQ Nordic néven) és sorba veszi meg a játék jogokat! Jelenleg olyan címekkel rendelkeznek, hogy én folyamatosan várom tőlük a játékokat, és a jövőben lévő játékmegjelenések híreit! Szóval bőven van a csapatban potenciál!
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Kedveltem a THQ játékokat, főleg a Warhammer 40k Dawn of War 1-et.
De.
Egyszer már becsődöltek és pl elveszítették a Warhammer 40k jogokat, amiket széthordtak és olyan érdekes címek születtek a Games Workshop áldásával, mint a Regicide, Dawn of War 3, Eternal Crusade...

Persze ettől még lehetnek jó címeik, de a Warhammer 40k-val csúnyán elbántak.
0
0
0
0
Wihay avatar
Half Life 3 confirmed 😎
0
0
0
0
💬 19
Tuhajohn avatar
@Wihay: Én még hiszek benne, hogy egyszer megadják amit a nép kér.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@Wihay: Nagyobbat kaszálnának mint a Rockstar GTA 5-nél.
0
0
0
0
Wihay avatar
@TRACERHD: Értem én, de azzal senki nem számol ha hatalmas bukás lesz?

- Akkor mindent amit elértek, az egyenesen a kukába vész élén Gabe Newell..
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@Wihay: Akkora ***ok nem lehetnek 😆..... vagy mégis
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Wihay: Szerintem ez a szakma ezen áll .... vagy mersz és nyersz vagy kurva nagyot buksz... Pénz kérdése... szerintem nyilvánvaló mit kérnek az emberek !
0
0
0
0
Wihay avatar
@MaximumGame: Azért nem, amennyi ember annyi vélemény.. Figyeld ezt a szörnyős megmentem a világot annyira már nem divat mint a 2000-évek elején voltak..
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Wihay: Hát attól még hogy neked nem jön be 😃 ha jól látom 11éves vagy és egy Crysis vagy Stalker 12éves játék 😉 Legmaradandóbb játékok ezek voltak mindig is !
0
0
0
0
Wihay avatar
@MaximumGame: Crysis úgyan már ne viccelj, Ne legyél már te is Tirexi 2.0 légyszíves az csoda hogy egy TechDemo-tól még ennyit is ki tudtak hozni minimális történetszállal 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Wihay: Sajnos nekem mondhatod 😉 mert a nevem is abból a játékból jött 😀 Felőlem lehúzhatja bárki... de az első részt is alig érik be Grafikában is .... A Történet lehet nem a legjobb.. de a Crytech sosem azzal a céllal készült. Ezt azért tudhatnád 😀 hogy a Crysis miért olyan amilyen ! Grafika villogtatásra készítették 😉 csak rá írtak egy gyenge történetet... Másik játékoknak meg a története kurva jó, és a grafika egy rakás szar...
Ha ekkora szakértő vagy régi játékokba, akkor tisztába lehetnél vele 😉 Egy Crysis-t akkor is bárki ismer aki játszik ellentétben sok másik játékkal ! Elérték amit akartak! Hiába mondom hogy fontos a szép grafika... Nem értik meg csak aki milliókat költ a gépre hogy maxon menjen neki minden, mert idegesítő ha hobbiból építesz egy jó gépet... de egy szar grafikát kapsz mindig 😉 És van aki megbecsüli a látványt is... Manapság átmentünk abba hogy legtöbb embernek csak a kinézet számít... és a Stúdiók szar minőséggel készítenek látványt 😉 Ami még biztos hogy nem 11éves vagy, csak kamuból van ki írva 😉 Tirexit megemlítetted ő már évek óta eltűnt 9éve volt menő a Tirexi 😃
0
0
0
0
Wihay avatar
@MaximumGame: Először is elnézést szeretnéd tőled kérni hogy le Tirexi-ztelek, ez nem volt szép tőlem valóban..

Azért az valljuk be 2013-ban a Crysis 3 alatt meg a kórájhét rendesen 😃

Különben itt tudsz kérdezni tőle amit csak szeretnél : https://curiouscat.me/Tirexi
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Wihay: Fel van iratkozva rám a Tirexi 😃 ha szeretnék vele beszélni írtam volna neki 😃 Régen nagy verseny ment kettőnk között 😀
0
0
0
0
no avatar
@TRACERHD: Leképesztően nagy elvárások lennének a Half Life 3-al kapcsolatban. ÉS az eredmény is dobozolható. Lásd Duke Nukem Forever.
0
0
0
0
Gerhard avatar
@Palanova: Szerintem már nem. Felnőtt azóta egy generáció, akiknek semmit sem jelent Gordon Freeman spajszera. Személy szerint én már egy képregénnyel, vagy valami néhány sorral megelégednék, hogy megtudjam, mi lesz a Borealisszal. Vagy Freemannel. Vagy ki a fene az a G-Man?
0
0
0
0
no avatar
@Gerhard: Ez attól is függ, hogy ki lenne a célközönség. Ám ha kiadnak egy HL3-at és az új generáció az egekbe magasztal, míg azok akik a HL1-el kezdték lehúzzák, a cégnek arcvesztés lenne, nem is kicsi. És ezt nem vállalják be, hiszen lássuk be, az "öregeknél" van a pénztárca, nem a most 10-14 éveseknél.
Ha apuci anyuci nem elégedett egy céggel akkor nem vesz onnan semmit vagy legalábbis ideig bojkottálja.
0
0
0
0
vyne avatar
@Wihay: Remelem a half life 3 majd a valve vr headsettel jon. 😃
0
0
0
0
no avatar
@vyne: Ha lehet tippelni, lesz normál verzió (60€) és VR DLC (40€) hozzá.
0
0
0
0
vyne avatar
@Palanova: En nekem mindegy, ugy vagyok vele, hogyha kiadnak egy jo headsetet par ujitassal es hozza a hl3-at akkor megveszem ugy bundlebe. Ha nem lesz ujitas akkor kulon,persze csak review utan.. 😃
0
0
0
0
no avatar
@vyne: Azért ne vegyük készpénznek a HL3-at 😃
0
0
0
0
vyne avatar
@Palanova: Nem veszem, lattam rola par pletykat azert vagyok igy rajta. 😃
Annyira azert nem izgulok 😜
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció