Visszatér a Telltale Games

Szerző: xoki | 2019. August 29. | hír | 6 hozzászólás

A Telltale Games sok remek játékot adott ki tevékenysége során, viszont egy idő után látszott rajtuk, hogy mind ugyanúgy vannak felépítve. Ez sokaknak nem tetszett, ezért a stúdió bevétele folyamatosan csökkent és ez, valamint a rossz pénzügyi döntések és tervezések miatt a Telltale Games kénytelen volt bezárni kapuit. A bezárást követően sokan aggódtak az alkalmazottak, illetve a remek játékok miatt is, amelyek valószínűleg sohasem kapnak majd folytatást. Vagy talán mégis?

Kiderült, hogy új menedzsment alatt ugyan, de visszatér a Telltale Games. Az LCG Entertainment ugyanis felvásárolta a stúdiót, amelynek köszönhetően néhány játékuk is megmenekült. Igazából egy teljesen új stúdióról van szó egy régi néven, amelynek helyszíne Malibu (Kalifornia) lesz, és a tervek szerint az első hat hónap során csak kicsiben tevékenykednek majd.

Az új Telltale Games többek között rendelkezik a The Wolf Among Us, a Batman és a Puzzle Agent jogaival is, ami azt jelenti, hogy egy kis szerencsével az említett címek ismét visszatérhetnek az áruházakba (ugyebár a stúdió bezárásakor eltávolításra kerültek), és akár a folytatások is elkészülhetnek majd.

Néhány licencük lejárt, vagy visszakerültek eredeti birtokosaikhoz, ezért nem tudni pontosan, hogy megpróbálják-e visszaszerezni ezeket is, valamint azt sem, hogy készítenek-e majd új IP-ket. Annyit azért elárultak, hogy a lejárt licencek egy részéről azért még nem mondtak le teljesen.

Hozzászólások: 6
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
susguy avatar
Nem véletlenül csődöltek be, egyáltalán nem lesz könnyű úgy visszahozni hogy a) megmaradjon a Telltale feeling (ami már eddig is penge élen táncolt) b) ne legyen minden címük veszteséges. Még messze vagyunk az ünnepléstől.
0
0
0
0
Scene56 avatar
Wolf Among Us, egyedül ez érdekel.
0
0
0
0
kimi100 avatar
"Visszatér".... De minek
0
0
0
0
1LLUS1V3M4N avatar
Ezek közül a Wolf Among Us-t érdemes folytatni, a többi felejthető cím volt, talán a legnagyobb okai is a csődnek, hogy a Batmantől kezdve a Minecraftig minden címet elkezdtek szalagon gyártani, a nagy költségvetésből meg semmi haszon nem jött vissza.
0
0
0
0
arnold769 avatar
Azért egy Tales of the Borderlands folytatást szivesen meglesnék 😀 Nagyon szerettem a céget. Igaz,hogy mások fogják vezetni de remélem nekik a legjobbakat 😀
0
0
0
0
💬 1
TRACERHD avatar
@arnold769: Szerintem a legjobb játékuk a TWD mellett.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció