Menu
Vírus került a Newegg szervereire, bankkártya adatok kerültek ki
Szerző: xoki, 2018. szeptember 20., hír

A világ egyik legismertebb online hardverboltja, a Newegg nemrégiben hackertámadás áldozata lett.

A szerverekre telepített vírussal a támadóknak valószínűleg sikerült megkaparintaniuk a felhasználók kártyaadatait és egyéb információkat is, viszont egyelőre nem lehet biztosra megmondani, hogy mely adatokhoz tudtak hozzáférni. A cég jelenleg alapos vizsgálatot folytat, hogy megállapítsák, pontosan milyen adatok kerültek illetéktelen kézbe, valamint, hogy hány felhasználó érintett az ügyben.

A RiskIQ és a Volexity kutatói szerint több jel utal arra, hogy a támadók bankkártya adatokat loptak. A vásárlási folyamat kódjába került a vírus, amelynek köszönhetően a kártyaadatokat a Newegg mellett a támadók is megkapták, akik direkt erre a célra regisztrált domaint használtak az adatok fogadására. Augusztus 14-e környékén kezdődhetett a támadás, ezért aki augusztus 14-e és szeptember 18-a között bármit is vásárolt az oldalon, annak érdemes nagyobb figyelmet fordítania a bankszámlájára. A legjobb és talán legésszerűbb megoldás pedig egy új számmal ellátott kártya igénylése.

Úgy tudni, hogy a Newegg emailben értesített minden olyan felhasználót, aki áldozatává válhatott a támadásnak, tehát ezeknek a személyeknek mindenképpen fontos lehet egy új kártya beszerzése. A Newegg hamarosan további információval is szolgál miután befejezték az elemzéseket, valamint egy ehhez kapcsolódó GYIK-ot is közzétesznek majd.

Ajánló
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 1
Aredarn avatar
7 hónapja | 2018. 09. 20. 19:41:56
#
Gyerekek, ne nézzetek pornót munkahelyen. (szar poén)


Lite versions: