Vírus került a népszerű CCleaner programba

Szerző: xoki | 2017. September 18. | hír | 12 hozzászólás

Ha az elmúlt néhány hónap alatt letöltötted a CCleaner programot, akkor sajnos van egy rossz hírünk a számodra, ugyanis vírus került a programba egy kiskapunak köszönhetően.

Az előző hónap folyamán letöltött programokra vonatkozik elsősorban a figyelmeztetés, mivel azok már megfertőzhették a számítógépeket. Ennek felfedezését a Ciscónak köszönhetjük. A hekkereknek sikerült vírust juttatniuk a programba, amikor a brit Piriform, a CCleaner fejlesztőinek rendszereibe férkőztek.
A CCleaner egy remek program, amely felesleges fájlok törlésére és a számítógép teljesítményének javítására szolgál. Elemzők szerint hetente 5 millióan töltik le PC-re és androidos telefonokra.

A vírust tartalmazó verzió letöltései augusztusban történtek, ezért a cég arra kér mindenkit, hogy cserélje le a program 5.33.6162-es, illetve a CCleaner Cloud 1.07.3191-es verzióját a legújabbra, amilyen gyorsan csak lehet.

Hozzászólások: 11
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Lassan a vírusokban lesznek programok...mint a kinder meglepetésben. Trójaiba bele lesz rejtve egy kis Winamp, a szerencsésebbeknek Crysis és persze mindig lesz aki meg fogja szívni, mert neki csak Adobe Acrobat Reader jut.
0
0
0
0
Tejbepapy avatar
Meg jó hogy lusta voltam frissíteni, így még az 5.30-as verziót használtam 😆
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
Szerk:
Én használom. De mivel jó régóta nem frissítettem, így nekem a v5.25.5902 verzió van. Ezek után főleg maradok annál. Amúgy kissé erős az, hogy laikusoknak való. Pont annyit tud, amire egy átlag felhasználónak szüksége lehet. Se többet se kevesebbet. És azt a feladatot amire szánták tisztességesen el is látja.
0
0
0
0
💬 2
mester11 avatar
@vladtepes2: Ilyen sarlatán programok nem érdekelnek. Fogom azt újrarakom a gépemet. A másik meghajtón meg ne turkáljon az adataim között.😃
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
@mester11: Ez is egy meglátás bár teljesen téves 😀 Amúgy teljesen mindegy ki mit használ vagy nem használ. Van száz másik altenatíva is. Bár megjegyzem; (a CCleaner használatától most tekintsünk el) ha valaki rendszeresen karbantartja a gépét (már szoftveresen) és normális tűzfalat és vírusírtót is használ hosszú hosszú ideig nem kell rendszer ujrarakással bíbelődnie.
Amúgy honnan veszed, hogy sarlatán program? Amúgy a CCleaner nem is arra van, hogy a használatával ne kelljen a rendszert újrahúzni, ha az user valamit elbaltázott. Mondjuk kinek a pap, kinek a papné. 😀

A másik meg: ez az eset példa, hogy bármilyen hivatalos oldalról letöltött program lehet vírusos. Százszázalékos védelem nincs.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Évek óta nem használom,mivel semmi haszna! Laikusoknak való.
0
0
0
0
kailee avatar
A sok tudós aztán megmondja. 😃 Mi köze volna egy felvásárlásnak, ahhoz hogy volt egy hiba amit kihasználtak, nem az avast fejleszti hanem a cleaner. avast csak a tulaj lett.

Másik az Avast a virusírtók élmezőnyébe van, így megint csak a hülyeséget írjátok 😃
0
0
0
0
Zoli869 avatar
Wise Disk Cleaner ezt használom az ingyenes verziót.
0
0
0
0
sudosu avatar
Hát ez egy önpromó a cégnek, használd a putvás vírusirtójukat
Az esernyőt nem akarják felvásárolni? (avira)
Ha már gagyi minősíthetetlen vírusirtókat vesz meg egy sz*r vírusirtó fejlesztője 😃
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Mintha az Avast megvásárolta volna a CCleanert...😊
Spoiler!
[LINK]
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció