Menu

Videojáték archívumon dolgozik az Embracer Group

Szerző: Pafry, 2021. február 19., hír

Az Embracer Group - olyan fejlesztőcsapatok anyavállalata, mint a nemrég felvásárolt Gearbox Software vagy a 4A Games - egy olyan vállalkozásba fogott, amely a történelem során elkészült összes videojátékot egy hatalmas, fizikai archívumba tömörítené. Ez önmagában sem kis vállalás, mivel nem csak a PC-s és konzoljátékok, hanem a játéktermi gépek és a különböző perifériák címeit is egybegyűjtenék, egyszóval minden olyan játékot, ami képernyőn keresztül játszható.

A gyűjtés jelenleg nagyjából 50 000 címet, dobozt, játéktermi gépet foglal magába, és ehhez számos gyűjtő személyes gyűjteményét sikerült már megszerezniük Európán belül az elmúlt egy évben. Az így is tekintélyes mennyiségű videojátékot a svédországi Värmlandben, a vállalat központjában tárolják, de magát az adatbázist minden általuk birtokolt céghez el szeretnék juttatni. A projekt vezetője, Thomas Sunhede, aki már volt társszerzője témába vágó könyvnek, amelyben a svéd videojáték-ipar történelmébe nyújtott betekintést.

Az Embracer szerint az archívum saját maguk, és mindenki számára is előnyökkel szolgál majd, mivel jelenleg nincs még egy ilyen átfogó gyűjtemény a világon.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 3
TripOnTheMoon avatar
12 napja | 2021. 02. 22. 11:07:44
#
Hàt akàrmi is lesz belőle jobban vàrom mint egy ùjabb farcry-t.
no avatar
14 napja | 2021. 02. 20. 10:09:38
#
a történelem során elkészült összes videojátékot egy hatalmas, fizikai archívumba tömörítené.
- szerintem itt már elbukott a dolog. Persze, össze lehet szedni ezeket, de akkor egy átlagos múzeum lesz csak, annak minden bajával. Jelenlegi helyzetben és amúgy is, az elmúlt 10 év ezt mutatta: ha nem teszik online elérhetővé valamilyen formában akkor ez nem lesz több mint egy saját gyűjtemény.
mamahotel36 avatar
15 napja | 2021. 02. 19. 23:42:58
#
Hűűű !


Lite versions:
Szamitobbgep balSzamitobbgep jobb