Végre megerősítette új GPU-inak specifikációit az Intel

Szerző: xoki | 2021. October 29. | hír | 5 hozzászólás

Az Intel InnovatiON eseményén - ahol a cég az Alder Lake CPU-król is lerántotta a leplet - végre megerősítették, hogy az Arc Alchemist grafikus processzor 32 Xe magnak ad helyet. Mindegyik mag 16 Vector Engine-nel és 16 Matrix Engine-nel rendelkezik, amely összesen 512 EU-t jelent.

A korábbi pletykák egy elég erős GPU-ra utaltak, és a hivatalos specifikációk alapján tényleg remek kártyákra számíthatunk. A chipnek valószínűleg kisebb változatai is lesznek, de már szinte biztosak lehetünk az 512 EU-s modell érkezésében és az RTX 3070-hez hasonló teljesítményben is.

Az Intel az XeSS demonstrálásával meg is mutatta, mire képesek azok a Matrix Engine-ek. Pontosan nem lehet megmondani, mekkora fps mellett futottak a játékok, de az ezzel a technológiával 4K-ra felskálázott kép sokkal élesebb volt a standardhoz képest. Az pedig egy külön plusz pont az Intelnek, hogy az XeSS már a hardver megjelenése előtt megfelelően működik egy korábban elérhetővé vált játékban.

Az Intel Arc Alchemist 2022 első negyedévében érkezik.

Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
redbull6969 avatar
Nem tűnik vészesnek de azért a asus rog rtx 3070 ti-met nem fogom lecserélni,,, de legalább 3 versenyző lesz Nvidia AMD Intel
0
0
0
0
💬 2
bukta2 avatar
@redbull6969: Így van! Talán az árakra egy kis kihatással lesz! Ha nem is állnak be teljesen de valamennyit javulhatna a dolog. Aztán ami valószínűbb hogy ezeket is elkapkodják majd sec perc és nem lesz semmi.
1
0
0
0
TuskenRaider avatar
@bukta2: Ne várd hogy ettől majd mérséklődnek majd a gpu árak, itt csak arról van szó hogy az intel is versenybe száll, a nagy profit érdekében.
Csak ki veszik ők is a részüket a zsíros gpu kereskedelemből! :D
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Kapható lenne normális áron lehet vennék is egyet.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Kíváncsi leszek azért élesben, játékokban hol foglal majd helyet! De legyen úgy!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció