Végleg ingyenes lesz a Valve kártyajátéka, az Artifact

Szerző: Pafry | 2021. March 06. | hír | 4 hozzászólás

A Valve saját, a Dota világán alapuló kártyajátéka, az Artifact ugyan innovatív volt a maga idejében több játékmenetbeli újításával, azonban sajnos néhány hónap alatt lecsengett a játék körüli lelkesedés, és nem tudott magának stabil játékosbázist kiépíteni.

A kiadó szerint a 2018-as megjelenést követően a kezdő eladási számok jónak számítottak, azonban egy olyan típusú játéknál, ahol inkább az ingyenesen elérhető címek a legnépszerűbbek, az Artifact játékosszáma hamar zuhanásnak indult. A projektet még az sem tudta megmenteni, hogy olyan fejlesztők dolgoztak rajta, mint a népszerű Magic: The Gathering világát megalkotó Richard Garfield.

A fejlesztők ezután elkezdtek dolgozni az Artifact 2.0-n, amely számos újítást és sokkal finomhangoltabb játékmechanikákat kapott volna. Nemrégiben béta fázisba is lépett a projekt, azonban a Valve-nél végül úgy döntöttek, nem folytatják a fejlesztést, és inkább ingyenesen elérhetővé teszik a címet.

A játék így két verzióban lesz elérhető, az Artifact Classic és az Artifact Foundry képében, utóbbi szolgál a játék 2.0-s verziójának bétájaként. A korábban megvásárolt kártyák a Classic verzióban továbbra is eladhatók maradtak, a Steam Marketplace-ről azonban lekerült az egyes lapok eladásának lehetősége.

A játék utolsó patch note-ja itt érhető el.

Artifact
Artifact
Artifact
Megjelenés: 2018. November 28. (PC)
Műfaj: Stratégia, Kártyajáték
Fejlesztő: Valve
Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
wolf0914 avatar
ja hogy ezzel játszanak is?
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@wolf0914: Rengetegen!!4 Foundry ugyan ennyi nagyjából.
https://i.imgur.com/EepALeK.png
0
0
0
0
Apor avatar
@five-0: 😆 😆 😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció