Valószínűleg nem lesz visszafelé kompatibilis a Nintendo Switch 2

Szerző: xoki | 2021. October 17. | hír | 1 hozzászólás

Sokan csalódtak a már piacon lévő Nintendo Switch OLED modell bejelentésekor, mivel a rajongók a kézikonzol nagyobb teljesítményű „Pro” verziójára számítottak.

Egy bennfentes, NateDrake YouTube-on osztotta meg velünk, hogy mit tud a Switch erősebb változatairól, amelyekről már évek óta pletykálnak. Állítása szerint az eddig Switch Pro néven emlegetett változat egy valódi generációváltás lesz, és emiatt a gyártó Switch 2-ként kezeli azt. Az eszköz állítólag képes lesz a 4K felbontásra (a DLSS használatával) is.

A Switch 2 régóta készül már, és NateDrake szerint a dev kit 2020 vége óta hozzáférhetővé vált a legnagyobb kiadók számára, miközben a kisebb fejlesztők idén juthatnak majd hozzá. A nagyobb teljesítmény lehetővé teszi, hogy a fejlesztőcsapatok új, komoly exkluzív játékok mellett erősebb hardverigényű, PlayStation és Xbox címeket is átportoljanak rá. A tervek szerint ezek a játékok 2022 végére már elkészülnek, miközben a konzol szintén ekkor, vagy 2023 elején végre meg is jelenik majd.

Ez mind remekül hangzik, viszont az adatbányászok felfedezése szerint a hardverbeli különbségek miatt az új konzol nem lesz visszafelé kompatibilis, bár a Nintendo állítólag mindent megtesz, hogy megoldást találjon erre a problémára. Sajnos egyelőre nem kaptunk hivatalos megerősítést a fentiekre, illetve az OLED modell megjelenése miatt is elég korainak tűnhet egy újabb termék debütálása, viszont az eredeti kézikonzol már 2017 óta piacon van, így eléggé elöregedettnek mondható, ha újabb játékokról van szó.

Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gigazte avatar
Nem meglepő mivel a remasterek korát éljük, szóval simán újra eladják rá majd a Switch játékokat dinamikusan "4K felbontásra" varázsolva... 😅
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció