Menu

Újrahasznosított Xbox Series X|S CPU lehet az AMD 4700S

Szerző: xoki, 2021. május 02., hír

Felbukkant egy ismeretlen AMD processzor, melynek specifikációja nem egyezik a cég által bejelentett CPU-k és APU-k adataival. A „4700S” néven futó termék állítólag újrahasznosított Xbox Series X|S APU, amelynél deaktiválták a grafikus magokat.

Az említett APU-t egy mini-ITX rendszer részeként árulják. Ahogy az Xbox Series X|S APU, ez is 7 nm-es gyártási technológiával készült 8 magos (Zen 2) és 16 szálas termék. A „Ryzen” nem szerepel a megnevezésében, és úgy tűnik, a Cardinal platform az alapja. A boost órajele 4,0 GHz, amely valamennyivel nagyobb, mint az Xbox Series X|S konzolok esetében. Ez valószínűleg az iGPU hiányának köszönhető, hiszen így a CPU további energiát kaphat.

A 16 GB GDDR6 memória, illetve a DIMM slotok hiánya is egyezik az Xbox Series konzolokkal. A viszonteladó pedig olyan marketinganyagokat használt, amelyeken az Xbox Series X|S APU látható, ezzel szintén megerősítve, hogy tényleg ezt az APU-t használták a konzoloknál. Nem tudni, pontosan miről is van szó, de feltehetően olyan APU-król, amelyek nem mentek át bizonyos teszteken, és így nem kerülhettek a konzolba.

A viszonteladó néhány benchmarkot is közzétett, amelyek azt mutatják, hogy az AMD 4700S lassabb, mint a Core i7-9700 és a Ryzen 7 4750G Pro, de gyorsabb a Core i7-9750H laptop processzornál.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 1
ichigo23619 avatar
10 napja | 2021. 05. 03. 02:50:29
#
ha esetleg majd lesz megoldás a grafikus magok feloldására akkor lehet nem lesz rossz vétel.


Lite versions:
Vírusírtó balVírusírtó jobb