Újra visszatérhet a Steamre a Ubisoft

Szerző: xoki | 2021. December 01. | hír | 6 hozzászólás

Az elmúlt néhány évben a Ubisoft teljesen elhatárolódott a Steamtől, és az újabb játékaik a saját áruházuk mellett az Epic Games Store-ban váltak csak elérhetővé. Közösségi bejegyzésekben továbbra is reklámozták újabb címeiket, ami a felhasználók számára elég idegesítő volt, hiszen ott helyben sohasem tudták megvásárolni az adott játékot.

Lehetséges, hogy a közeljövőben a Ubisoft és a Valve újra egyesül, legalábbis erre utaló jeleket fedezett fel a SteamDB létrehozója, Pavel Djundik. A Ubisoft Connect PC klienst hozzáadták a Steam alapértelmezett csomagjához, melyhez minden felhasználói fiók alapból hozzáfér. Bár hivatalosan még semmit sem jelentettek be, ez a frissítés elég erős jele annak, hogy a Ubisoft újabb játékai Steamen is megvásárolhatók lesznek majd.

Ugyebár ez nem jelenti azt, hogy a kiadó játékaihoz nem lesz szükség a Ubisoft Connect kliensre. A Steamen beszerzett játékokkal a launcher is letöltődik, ahogy régen a uPlay is mindig feltelepült, ha valaki a Valve platformján szerzett be valamit.

Az Epic Games egyre kevesebb ideiglenesen exkluzív játékkal állt elő mostanában és nincs kizárva, hogy a kiadókkal kötött egyezségeknek is lassan vége, szóval például a Ubisoft is ezért térhet vissza a Steamre. Persze a hivatalos bejelentésig még semmi sem biztos, de a SteamDB adatbázisa általában mindig megbízható volt az ilyen jellegű információk esetében.

Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Az Ubi konkrétan pofán köpte azokat, akik Steamen próbálták beszerezni az Anno 1800-at a megjelenésekor, a sok halasztás ellenére is (és már bezsákolt pár ubi játékot a steamen, remélve hogy a uplay nevű hulladék megy a levesbe), majd a megjelenés előtt pár hónappal közölte: steamen nem lesz beszerezhető.

Steam akkor lenne tökös, már ha a hír igaz, hogy a ubi-t elküldené a a zuhanyzóba, kb. 1 évre, mondván: "Gyerekek, két éve, kb szó nélkül leléptetek és a játékosokat pofán köptétek, és emiatt közvetve minket is. Most visszajöttök? Ezek nem hülyék, még emlékeznek erre, majd egy év múlva visszatérünk a kérdésre." - de persze ez nem fog megtörténni, mert a steam 10-30% részesedése az eladások után, plusz munka végzés nélkül gyakorlatilag ingyen zseton és az ubi még mindig tud eladásokat produkálni. Még így is hogy 2022-ben nem lesz új, teljes értékű Watch Dogs, Assassin's Creed, Far Cry.
[LINK]
0
0
0
0
💬 1
X9K338DA avatar
@Palanova: Azért nem lennék meglepve, ha a visszajövetelen a tárgyaláskor nem az Ubi szabta volna a feltételeket.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Minek? Csak azért hogy megnyíljon ubisoft connecten is? Epic-en nem jött a pénz mi?
0
0
0
0
💬 2
X9K338DA avatar
@TRACERHD: Valószínűleg a felhasználók java csak az ingyen szarok miatt tartja az Epicet, de pénzért nem vesz ott semmit. A saját shopjuk meg annyira nem vonzza a közönséget. Okkal tért vissza az EA is Steamre, pedig ők is majdnem 10 éven át erőltették az Origint.
0
0
0
0
Ayistion avatar
@TRACERHD: Inkább tartanék minden játékomat egy helyen és nyisson meg egy klienst magának ha akar, mint hogy az egyik játék itt legyen mert ubisoft, a másik origin, vagy ms… én a fostalicska epicet egyszer nem töltöttem le, és nem is fogom, még az ingyen játékaik se érdekelnek annyira hogy arra a storera vetemedjek. Akármennyire is fura, még az EA playre is steamből fizettem elő, és ubisoft pluszra is onnan fizetnék elő ha lehetne. De egyenlőre csak ubi storeból fut az fc6…
0
2
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció