Újra megvásárolható a klasszikus Diablo a GOG-on

Szerző: xoki | 2019. March 07. | hír | 13 hozzászólás

Hamarosan újabb klasszikus Blizzard-játékokkal bővül a GOG kínálata, és sokak örömére a Blizzard egyik legnépszerűbb szériájának első része, a Diablo is köztük van.

A Diablo az első a sorban, - amelyet mostantól újra megvásárolhattok a platformról - de hamarosan további klasszikusok is követik majd. A GOG két verziót ad a vásárlóknak, amelyek közül az egyik szinte teljes egészében megegyezik az 1996-ban megjelent játékkal. Ezenkívül pedig egy frissített verziót is kapunk, amely néhány hibajavítást is tartalmaz, illetve kompatibilis a Windows 10-zel.

A későbbiekben további klasszikus Blizzard-játékokra is számíthatunk, például hamarosan megjelenik a Warcraft: Orcs & Humans és a Warcraft 2 is. Ezekről később kapunk majd további információt. A Diablo pedig 8,89 euróért lehet a tiétek.

Diablo
Diablo
Diablo
Megjelenés: 1997. January 01. (PC)
Műfaj: Akció, Szerepjáték, Hack and Slash
Fejlesztő: Blizzard North
Hozzászólások: 13
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
És most megjelent a Warcraft 1 és Warcraft 2 is, ráadásul ez utóbbi a Battle.net Edition, vagyis a kiegészítő is a része.

[LINK]
0
0
0
0
PotykaPal avatar
Én már meg is vettem, nagyszerű, hogy végre szépen fut a játék Windows 10 alatt. A valaha készült egyik leghangulatosabb akció RPG, ami műfajt teremtett. Nagyszerű zenével és olyan vérfagyasztó hangulattal, hogy azóta se jelent meg hozzá hasonló játék. A Diablo 2 már kevésbé volt dermesztő, de még mindig nagyon jó játék volt, de a Diablo 3 meg egyenesen vicc számomra.
0
0
0
0
💬 7
bitpork avatar
@PotykaPal: RPG? Mi ebben az RPG? Ez Hack&Slash, se több se kevesebb - szerintem. Nekem megvan még eredeti cd-n 😀
0
0
0
0
susguy avatar
@bitpork: Több mint harminc éve ARPG-nek hívják ezt a műfajt (avagy akció RPG, ahogy az illető említette).
0
0
0
0
bitpork avatar
@susguy: Javallok gy gyors baráti keresést a hack & slash kifejezésre és a Diablo I-II-III ott lesz a mezőnyben. Az hogy ARPG-nek akarják hívni csak egy kényszerzubbony. RPGben a döntéseknek jelentősége van. Tudod milyen az rpg? A Morrowind. Na ahhoz tehetsz bármilyen betűt az RPG lesz.
0
0
0
0
susguy avatar
@bitpork: Javallok gy gyors baráti keresést az ARPG kifejezésre és a Diablo I-II-III ott lesz a mezőnyben. Az hogy hack & slash-nek akarják hívni csak egy kényszerzubbony.
Nem arra akartam célozni hogy nem lehet hack & slashnek nevezni, csak hogy az ARPG címke igenis illik rá. Senki nem hiszi hogy egy ARPG egy rendes RPG, ezért is hívják másnak. A jelentős különbség az hogy nincsenek történet beli döntések, ettől függetlenül van egy a megszokottnál kidolgozottabb történet, világ, atmoszféra, vannak küldetések, és folyamatosan vannak döntések a karaktered építésében/fejlődésében. Nem egy dologban hasonlít a két műfaj, és a dialógus fánál kicsit több kell egy játékba hogy az RPG legyen. Persze, az ARPG inkább akció orientáltabb, ezért is biggyesztették oda azt az A betűt.
0
0
0
0
bitpork avatar
@susguy: És ha más nem kell benne csinálni csak ütni az ellent meg néha buffokat felvenni akkor az h&s. Ennyi. A zöld is lehet a kék egy speciális árnyalata , de akkor sem úgy referálunk rá. Ahogy hívhatunk egy kombit is sport wagon-nak attól még az kombi...
0
0
0
0
susguy avatar
@bitpork: Ahogy érzed, hipster elvtárs.
0
0
0
0
PotykaPal avatar
@bitpork: Miért kell a szőrszálhasogatás? A "hack and slash" kifejezés az a játékmenetet írja le, "rákattintasz és ütsz", körülbelül ennyit jelent, ha szépen magyarra szeretném fordítani... attól még igenis akció RPG amióta megjelent 1996-ban!
0
0
0
0
kaland21 avatar
hát a Warcraft: Orcs & Humans és a Warcraft 2 is instant vétel lesz az 100% 😀
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
furcsa mód nekem még a régi lemezes is normálisan megy win10 zel.
0
0
0
0
xCube avatar
Végre! Erre a battle.net -en szánítottam egyébként de így lényegesen jobb 😀 .
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció