Továbbra is független marad a CD Projekt Red

Szerző: xoki | 2021. December 01. | hír | 2 hozzászólás

Elég nehéz éven van túl a CD Projekt Red, mivel a Cyberpunk 2077 eléggé lerombolta a stúdió hírnevét. Különböző pénzügyi elemzők pedig arra a meglátásra jutottak, hogy ez a CD Projekt Red felvásárlásához is vezethet, de a stúdió most magabiztosan kijelentette, hogy egyáltalán nincsenek ilyen jellegű terveik.

A Rzeczpospolita nevezetű lengyel újságnak adott interjú során a CD Projekt feje, Adam Kiciński megerősítette, hogy a stúdió továbbra is független marad, nem szándékozik összefogni egy nagyobb szervezettel, illetve részesedést sem akar felajánlani egy stratégiai partnerség részeként.

A CD Projekt Red többször is különböző felvásárlásokról szóló hírek tárgya volt az utóbbi időben. A Microsoft 2018-2019-es időszakban több stúdiót is megszerzett, és valamennyivel később felbukkant a hír, mely szerint a vállalat lengyel stúdiókat is kiszemelt magának, emiatt természetesen sokan úgy gondolták, a CD Projekt Red is ezek között van. Továbbra sincs rá bizonyíték, hogy bármikor sor került volna egy ehhez kapcsolódó tárgyalásra, illetve arra sem, hogy a Microsoft bármiféle érdeklődést mutatott volna a stúdió iránt.

Tehát a CD Projekt arra törekszik, hogy teljesen független és önfenntartó maradjon, arról nem is beszélve, hogy saját maguk is hozzájutottak már néhány új stúdióhoz, mint amilyen a Digital Scapes és a The Molasses Flood.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Megjelenés: 2020. December 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zgamer93 avatar
Addig jó meddig függetlenek maradnak.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Hát, 1 pálfordulat nem ártana nekik úgy elég sok téren, mielőtt a következő játékukkal jönnének majd elő... Kétlem, hogy ismét lesz annyi előrendelésük majd, mint annó a C2077-nél de persze még meglpehetnek minket 1x aztán kellmesen is ismét.

Részemről 1 elég jól összerakott, remek játék PC-n de nem csodálom, h konzolos játékosoknál kivágta a biztosítékot.
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció