Több stúdióját bezárja a Crytek, köztük a magyart is

Szerző: xoki | 2016. December 20. | hír | 5 hozzászólás

Olyan nagyszerű és sikeres játékokat köszönhetünk a Crytek stúdióinak, mint a Far Cry, Crysis vagy a Ryse, de sajnos már elég régóta tudni lehet, hogy nincs minden rendben a cégnél. Főleg kifizetetlen bérekről lehet hallani legtöbbször, mint ahogy az utóbbi hetekben is. A Crytek már 2016 májusa óta nem tudta kifizetni a dolgozóit, és nem is volt hajlandó nyilatkozni arról, mi fog történni majd a játékaival és a stúdiókkal, egészen mostanáig.

A Crytek sajtóközleményéből kiderül, hogy szeretnének az erősségeikre fókuszálni. A jövőben a frankfurti és kijevi stúdiókban fog folyni a munka, és továbbra is folytatják a fejlesztést és munkálataikat prémium IP-ken. A CryEngine továbbra is a Crytek stratégiájának része lesz, valamint a licencek birtokosait és az indi fejlesztőket továbbra is ellátják a szokásos frissítésekkel. Ezen sorok után az egyik legfontosabb következik, amelyből kiderül, hogy sajnos nem minden stúdió marad meg. A Crytek bezárja a budapesti, szófiai, szöuli, sanghaji és isztambuli stúdióit.

Ezek után felmerül a kérdés, hogy honnan szereztek pénzt, hogy kifizessenek minden elmaradt bért. Nos, egy pletyka szerint a Mail.ru felvásárolja a Warface-t, a Crytek ingyenes lövöldéjét.

Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TheXperia avatar
Sajnálom 😞 Vártam hátha kijön a Crysis 4 😞
0
0
0
0
xTrz_Black avatar
Igen, én is reménykedtem anno hogy a 2. rész milyen jó lesz. Mert én biztos vagyok benne hogy nem egy ilyen csőszerű FPS-t akartak belőle kihozni, hanem valami sokkal többet. Az előzetes legalábbis arról árulkodott.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Hát ezt elqutrák de nagyon. Azért reméljük vmi jóval még elő tudnak nekünk rukkolni a jövőben! 😀
0
0
0
0
santakigyo avatar
Mert valami újat alkotott az első részével.Ezen kívül a Far Cry első része amire elmondható még ez.A többi játékuk a grafikától eltekintve nem adott sok jót.Pedig egy Crysis-ban még reménykedtem.....
0
0
0
0
xTrz_Black avatar
Elég szomorú, hogy egy ilyen cég pont ami nagyon szép munkákat adott ki a kezei közül. A Crysis pl. évekig kedvenc lövölde játékom volt a multiplayer részével a játéknak éveket töltöttem. Ma meg már jó ha egy hónapig leköt egy játék. 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció