Több Silent Hill projektről is lerántotta a leplet a Konami

Szerző: xoki | 2022. October 20. | hír | 7 hozzászólás

Véget ért a Silent Hill Transmission címet viselő élő közvetítés, ahol a korábbi ígéretekhez híven több Silent Hillel kapcsolatos projektről is lerántották a leplet. Már 2020 óta hallani ezt-azt a franchise felélesztéséről, de most végre hivatalossá is vált. Több third-party stúdió dolgozik új Silent Hill-játékon, ráadásul egy film is készül.

A horrorra szakosodott Bloober Team (The Medium, The Blair Witch Project) a Silent Hill 2 remake-jén dolgozik, amely PS5-re és PC-re fog elkészülni. A felújítás alapja az Unreal Engine 5 lesz, amely lehetővé tesz vadonatúj megvilágítással kapcsolatos technikák használatát más fontos részletekkel egyetemben. A remake új harcrendszert kap, illetve kiveszik a töltőképernyőket a zökkenőmentes játékélmény érdekében. A Silent Hill 2 Remake mellett egy új film is készül a széria második része alapján. A rendező Christophe Gans lesz, aki a 2006-os Silent Hill filmen is dolgozott.

Az Annapurna Interactive és a skót No Code stúdió szintén összefogott a Konamival, melynek gyümölcse a Silent Hill Townfall lesz. A stream alatt bemutatott rövid kis teaser alapján egy belső nézetes horror címről van szó, de a pontos részletekre valószínűleg még várnunk kell egy kicsit.

A bejelentett projektek közül talán a Silent Hill Ascension a legérdekesebb. A szokásos játékok helyett egy interaktív sorozatról van szó a Genvid Entertainmenttől. A Silent Hill Ascension valamikor 2023-ban válik majd elérhetővé.

Végül itt van még a Silent Hill F, amelyen a Resident Evil Re:Verse mögött álló NeoBard dolgozik. Ez egy aszimmetrikus többjátékos cím lesz, melyben néhányan a túlélők, egy játékos pedig a gonosz szerepét fogja betölteni. A játék helyszíne az 1960-as évek Japánja lesz, és a történetről egy híres japán horrorra szakosodott író gondoskodik majd.

Silent Hill 2 Remake
Silent Hill 2 Remake
Silent Hill 2 Remake
Megjelenés: TBA
Műfaj: Túlélő-horror
Fejlesztő: Bloober Team
Hozzászólások: 7
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
Miért kavar ekkora port ez a játék? Már több éve folyik a csapból ez a SH. Annyira komoly game ez? Megmondom őszintén még nem játszottam vele,annyit tudok hogy valami horror gamma (ezeket annyira nem szeretem,valszeg ezért is maradt ki) de ma ha hazaértem megnézem már hogy mire ez a nagy felhajtás e körül...kíváncsi lettem!
0
1
0
0
💬 6
kismadar avatar
@bukta2: Röviden: korszakalkotó alkotás lett, és bármikor elő lehet újra venni őket, mert nagyon jó emlékeket idéz fel. Persze a The Room, és legfőképpen a Downpour már nem tudta ezt a szintet hozni. Ha a Resident Evil Remakek szintjén tud lenni a felújítás, akkor egy rossz szavunk sem lehet. A teljesen új részhez meg manapság sokkal több erőforrás áll a rendelkezésünkre, szóval szerintem érthető, hogy mindenki bizakodó! Egyedül a Konami, ami megingatja az egészet, mert már árnyékuk a régi önmaguknak, és Kojima kivágása eléggé rossz fényben tüntette fel őket. Aztán a Metal Gear Survive, és a PES kiherélése is sok embert elriasztott.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@kismadar: Olvastam itt a cikkbe, hogy készül egy belső nézetes rész. A RE-nél egész jól működött,talán itt is.
A többi amiről még szó van a cikkben már így olvasva is felejtős.
1
0
0
0
kismadar avatar
@santakigyo: Az atmoszféra a Silent Hill világában meg van hozzá, szóval annyira itt se lenne rossz egy átültetés.
0
0
0
0
Remuszbacsi85 avatar
@bukta2: A Silent Hill-sorozat szerintem mai napig a legjobb horror játéksorozat. A régi részek a maguk idejében (főleg 2 director`s cut, 3, 4: the room) korszakalkotók és gyönyörűen néztek ki maguk korában (véleményem szerint az utolsó Downpour-rész is nagyon jó volt, Playstation 3-on játszottam végig, szerintem indokolatlanul lehúzták, 1-2 köztes korábbi résznél, mint a Homecoming vagy az Origins-nél szerintem sokkal jobb volt). Volt egy sajátos hangulatuk, egy atmoszférájuk, minden (történet, akció, fejtörők) pont úgy volt adagolva, hogy volt egy sajátos hangulata, stílusa. Jó, ha mai szemmel megnézed, nyilván nem úgy néz ki pl. egy 2002-ben kiadott rész, mint egy mai játék, meg a játékmenete sem olyan, de ha azzal a szemmel nézed, és pl. egy 2002-ben kiadott részt valóban az akkortájt kiadott játékokkal hasonlítod össze....hát igen nagy előnyben lesz a Silent Hill-sorozat. És pont a fent leírtak miatt volt egy tulajdonsága ezeknek a játékoknak: ha mondjuk valaki nem mondja neked meg, hogy mit indít el a gépén, csak elindította volna az egyik részt, te már játék közben veszed át, és elkezdesz vele játszani, pár perc után azonnal tudtad volna, hogy egy Silent Hill-résszel játszol. Abban pedig egyetértek a korábban hozzászólókkal, ha csak azt csinálja, mint a Capcom a Resident evil remake részekkel, hogy felújítja grafikailag, a gameplay-t modernizálja, kicsit módosít a helyszíneken (hogy ne mindent elsőre találjunk ki, mert emlékszünk rá az eredetiből, hanem variál rajta, hogy a régi játékosoknak is újnak érezhető legyen vele a játék), hozzáad 1-2 játékbeli újítást, a történetet maximum kibővíti, de a lényegét nem írja át, akkor bizony rossz már nem sülhet ki belőle. Az új részek meg ha a régi vonalát viszik, de új sztorikkal, szintén nem lesznek rosszak. Én várom ezeket a részeket....feltéve ha addigra még elég lesz a laptopom a futtatásukhoz....
0
0
0
0
santakigyo avatar
@bukta2: Nem bántás tényleg de nem jatszottál vele, nem is ismered de mégis irod nem érted miért kavar ekkora port...
Az a baj, hogy amikor a SH nevet szerzett az még a ps1 korszakból való. A legutolsó értékelhető cím is ps3 időszak. Szóval hiába mondanám próbáld ki, már nem adná át.
A második része az egy hibátlan alkotás. Olyan hangulata volt, úgy eltalálták....
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@santakigyo: Csak az irányítása egy rémálom. A filmet nagyon szeretem és a világa is nagyon tetszik a játéknak, de nem tudom egyszerűen végigjátszani. Még nem adtam fel, majd adok neki még egy esélyt. (Silent hill 2-ről beszéltem.)
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció