Teljes crossplay támogatást kapott a PS4

Szerző: xoki | 2019. October 04. | hír | 4 hozzászólás

A PS4 crossplay funkciója kilépett a béta fázisból, így most már a Sony teljesen a fejlesztőkre bízza, hogy használják-e ezt a funkciót, vagy sem. Ezzel a cég jelentős változáson esett át, hiszen eddig teljesen ellenezte ezt a lehetőséget. Szerencsére a platformok közötti rés lassan teljesen eltűnik, így a crossplay mondhatni szükségszerűvé válik.

Mivel véget ért a béta, így a funkció mostantól minden fejlesztő számára elérhetővé vált. A következő nagy játék, amely támogatni fogja, valószínűleg a Call of Duty: Modern Warfare lesz, amely október 25-én érkezik majd. A jelenlegi játékok crossplay támogatására elég kevés esély van, hiszen a játékbeli gazdaság szempontjából elég sok különbség van a platformok között, valamint sok esetben a játékok verziója is különbözhet.

A Wired interjút készített a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatójával. Jim Ryan szerint a cég szeretné, ha a crossplay és a PS Now előfizetői szolgáltatás része lenne a Sony stratégiájának a következő generációra. A crossplay támogatásának bevezetése a más platformot preferáló felhasználók számára is rengeteg előnyt jelent, például kisebb játékok online populációja is jelentősen megnövekedhet. A PC-sek számára szintén további lehetőségek nyílnak majd meg a PS Now szolgáltatásnak köszönhetően. A PS Now jelenleg körülbelül 800 játékhoz ad hozzáférést PS4-en, és lehetőséget ad a játékok PC-re való streamelésére is. Ezzel a játékok sokkal nagyobb közönséghez jutnak el, így értelemszerűen népszerűségük is növekszik. A közeljövőben akár sokkal több Sony-exkluzív játékkal is játszhatunk majd a szolgáltatás által támogatott platformokon.

PUBG: BATTLEGROUNDS
PUBG: BATTLEGROUNDS
PUBG: BATTLEGROUNDS
Megjelenés: 2017. December 21. (PC)
Műfaj: Akció, Battle Royale
Fejlesztő: Krafton
Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
...most már a Sony teljesen a fejlesztőkre bízza, hogy használják-e ezt a funkciót, vagy sem.


Remélem ezt nem olyan hatalmas odaadással fogják tenni mint, mikor be lett jelentve a DX12.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Például a Rocket League esetében már volt crossplay, de ha jól tudom PS és XB játékosok nem lehettek egyszerre egy match-ben.
0
0
0
0
gigazte avatar
A legjobb lesz Uncharted 4 multizni... 😂
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció