Szingapúrban nyit új gyárat a GlobalFoundries

Szerző: xoki | 2021. June 25. | hír | 2 hozzászólás

A héten megkezdődött a GlobalFoundries új, szingapúri gyárának építése, amellyel a cég gyártási kapacitását fogja megnövelni, hogy a jelenleginél jóval több chipet tudjanak piacra dobni. Ezzel pedig remélhetőleg valamelyest a hiányon is javítani tudnak majd.

A GlobalFoundries és partnerei 4 milliárd dollárt fektetnek az új termelőüzem kiépítésébe, amely 2023-tól felgyorsítja majd a termelést. Az új üzem egy 25 000 négyzetméteres tisztatér lesz, ahol különböző technológiák használatával körülbelül 450 000 darab 300 mm-es wafer fog készülni évente. Több mint ezer mérnöknek és technikusnak fog munkahelyet biztosítani.

A GlobalFoundries a világ legnagyobb félvezető gyártóinak egyike, ezért folyamatosan a kapacitásának növelésén ügyködik. Például új gyártási eszközökbe történő befektetéssel szeretnék megnövelni a németországi Fab 1 termelését is.

A GlobalFoundries szerint az új félvezető gyár lesz Szingapúrban a legfejlettebb, ami igazából egyáltalán nem meglepő, ha figyelembe vesszük a tényt, hogy a Chartered Semiconductor 2009-es felvásárlása óta egy vállalat sem épített még fel új élvonalbeli gyárat az ország területén.

Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
xCube avatar
Ez egy nagyon fontos lépés a jelenleg kialakult helyzet feloldásához. Hogy miért mondom ezt annak ellenére, hogy még két év kell az üzembe helyezéshez? Azért, mert a következő években még inkább lefékeződik majd a csíkszélesség fejlődése és hatalmas igények halmozódnak fel a chipek iránt, aminek megfelelően egy konkurens gyártelep felépítése a legmegfelelőbb. Őszintén szólva egy ideje vártam a GloFo lépését, de ez ugye masszívan a befektetők részvállalásáról szólt, és nem az akaratról.
0
0
0
0
cabus26 avatar
Na mire ebből lesz is valami...
De az is lehet,hogy az új gyártástechnológiát fogják ott futtatni.
3 év múlva is ütős lesz egy mostani 7nm-es cucc.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció