Szabadalomsértés miatt 4 millió dollárra büntették a Valve-et

Szerző: xoki | 2021. February 06. | hír | 6 hozzászólás

A Valve 2015-ben adta ki saját kontrollerét, amelyet egyszerűen csak Steam Controllerre kereszteltek. A terméket azóta kivonták a forgalomból, viszont amikor még megvásárolható volt, a SCUF szabadalomsértés miatt jogi lépésekhez folyamodott, és ennek eredményeként a Valve-et most 4 millió dollárra büntették.

A SCUF - amelyet azóta felvásárolt a CORSAIR - egy egyedi kontrollerek gyártására szakosodott vállalat, akik most pert nyertek a Valve ellen. A jogi háború 2014-ben kezdődött, amikor a Valve elkezdte bemutatni a Steam Controller prototípusait. Ekkor a céget figyelmeztették egy, az Ironburg Inventions birtokában lévő szabadalomra. Ez a termék hátoldalán található gombokat részletezi, amelyek most már sokkal gyakrabban megtalálhatók a prémium termékeken.

A Valve természetesen nem hagyta magát, ugyanis szerintük az új termékükön látható gombok nem hasonlítanak arra, amelyet levédettek. Az egy hétig tartó tárgyalást követően a Valve elvesztette a pert, és az amerikai kerületi bíró, Thomas Zilly azt a döntést hozta, hogy a vállalatnak szabadalomsértés miatt 4 millió dollárt kell kicsengetnie.

Egyébként az Xbox Elite kontrollereken is ezek a gombok találhatók meg, viszont a Microsoft licencdíjat fizet a szabadalomért. Egyelőre még nem tudni, hogy a Valve fellebbez-e majd a döntés ellen.

Hozzászólások: 6
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
The_Teacher_Man avatar
Akkor most már jöhetnek az ingyen játékok.
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
Szerencsétlen Valve, ez már a 3. per 😜
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Legrondább kontroller a világon 😜
0
0
0
0
💬 1
LightLeach avatar
@Warlordcommander: szerintem a kinézetével nincs gond, ellenben funkcionálisan egy csőd.
0
0
0
0
no avatar
Bele volt kalkulálva valszeg ez a "bukó" 😜 Készletkisöprésen jó döntés volt behúzni egyet, jól mutat a polcon 😶
0
0
0
0
no avatar
Biztos hanyatt vágta őket ez az összeg.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció