Menu
Steam: nem lehet többé bitcoinnal fizetni
Szerző: xoki, 2017. december 07., hír

A Valve bejelentette, hogy többé nem támogatja a bitcoint mint fizetési opciót a Steamen.

Az ingadozó ár - jelenleg drasztikusan növekvő - és a magas tranzakciós díjak miatt kényszerültek erre a lépésre. Jelenleg a bitcoin ára elég nagy port kavart és mivel nincs stabil értéke, nem megfelelő ilyen vásárlás lebonyolítására. A tranzakciós díjak a bitcoinnal való fizetés bevezetésénél 0.20 dollár volt, amely a jelen állás szerint egészen 20 dollárig emelkedett.

Ezek a díjak értelmetlenül magas árat jelentenek egy-egy játék megvásárlása esetén. Ha a bitcoin értéke lecsökken, akkor pedig további problémákat is okozhat. A Valve részletesen kifejtette a megszüntetés okát, amelyről itt olvashattok.

Ajánló
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 3
csuz-li avatar
10 hónapja | 2017. 12. 08. 11:10:21
#
Én már azt sem értem, hogy eredetileg miért engedték. Persze modern, meg divatos, meg minden, de azt mindenki tudta már az indulásakor, hogy nem lehet ezt normál pénzforgalomban termékek árának meghatározására, fizetésre használni pont amiatt, mert az árfolyam ingadozásnak semmi (sem jegybank, sem tőzsde) nem szab határt, teljesen ki van téve a spekulációnak.
Shadow9 avatar
10 hónapja | 2017. 12. 08. 20:21:31
#
@csuz-li: Nem mintha a hagyományos valutáknál nem lehetne megfigyelni ugyanezt.
Maximum az ingadozás mértéke más, de ugyanúgy ki vannak téve a spekulációknak.
mikej95 avatar
10 hónapja | 2017. 12. 08. 21:00:35
#
@Shadow9: Spekuláció ellen nagyon jól védekezik a legtöbb jegybank (fejlett országok közül talán Nagy Britannia volt az utolsó amivel durván elbántak spekulánsok), a 2008-as válságot kirobbantó hitelderivatívák szintén komolyan be lettek védve a végtelen mutyizás ellen.

Sok előnye van a bitcoin-nak, amiből nagyon sok megmaradna, ha átvenné a bankrendszer. De központi (felügyelő) szerv híján a spekulációtól abszolút nincs védve, volt már egy kisebb pukk az árfolyamban pár éve. A lufi durranása garantált és nagyon sokan meg fogják vele szopni, mert instant árfolyam összeomlással fog eljönni nem valami lassú hanyatlással, persze akinek szerencséje van vagy fő manipulálója az árfolyamnak, az nagyon jól fog járni (jókor száll ki). Ugyanakkor nem hiszem, hogy "kimúlik" ettől, a korábban sokáig stabil 6-800 USD-s árfolyam abszolút reális volt tekintve, hogy mekkora kereslet volt rá spekulánsok tömege nélkül is.


Lite versions: