Star Wars: a Disney elégedett az Electronic Arts munkájával

Szerző: xoki | 2019. February 06. | hír | 21 hozzászólás

Az utóbbi évek során rengeteg kritika érte az EA-t, ugyanis sokak szerint nem bánnak jól a Star Wars licenccel, hiszen hat év leforgása alatt mindössze két Battlefront játékot láthattunk a kiadótól, két projektet pedig elkaszáltak.

A Battlefront 2 botrányait követően egyre többen kezdtek nehezményezni a cégre, és elindultak a pletykák, melyek szerint a Disney is hasonlóan vélekedik, és elveheti majd tőlük a játékok jogait. A rajongók többsége abban reménykedett, hogy a tíz évre szóló szerződés - amely exkluzív jogokat biztosít a kiadó számára Star Wars-játékok készítésére - hamarosan véget ér. Úgy tűnik, ez mégsem lesz így, ugyanis a Disney a legutóbbi pénzügyi jelentése alatt a cég vezérigazgatója, Bob Iger azt nyilatkozta, hogy cégük nem igazán volt jó saját játékok kiadásában, viszont a licencszerződések esetében már sokkal nagyobb sikereket könyvelhetnek el. Ezt követően kiemelte a Disney és az EA kapcsolatát, mint pozitív példát, és úgy tűnik, egyáltalán nem tervezik a jogok elvételét.

Az EA Star Wars licence négy év múlva jár le, és ez idő alatt megjelenik majd a Star Wars Jedi: Fallen Order, amelyet a Respawn Entertainment készít, viszont a két korábbi projekt megszakítását követően nem tudni, kapunk-e egy másik játékot is az említett időn belül. A szerződés lejárta után úgy tűnik, a Disney folytatni fogja az EA-vel való együttműködést, de ettől függetlenül még nem tudni biztosan, hogy náluk maradnak-e az exkluzív jogok, vagy más cégek is lehetőséget kapnak majd új játékok fejlesztésére.

Star Wars Battlefront 2 (2017)
Star Wars Battlefront 2 (2017)
Star Wars Battlefront 2 (2017)
Megjelenés: 2017. November 17. (PC)
Műfaj: Akció, FPS, TPS
Fejlesztő: DICE
Hozzászólások: 20
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MariusTitus avatar
Az a baj hogy csak a Disney elégedett vele a játékosok már nem.
0
0
0
0
istvanszabo890629 avatar
Se a Disney, se az EA nem tud mit kezdeni szerencsétlen Star Wars-al. Az EA is már olyan mint az Activision, csak a BF sorozata ami érdemi, a többit meg saját maga sorakoztatta fel a tömegsír előtt és lőtte tarkón. Ugyanúgy a fejlesztőkkel is ezt művelte. Sokkal jobban működne a rendszer, ha úgy kezelnék a helyzetet, mint anno a GamesWorkshop. A Warhammer univerzumot több fejlesztő is licencelhette. Bár az is ott van a dologban, hogy akkor lehet több szemét eláraszt minket...
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@istvanszabo890629: Ahogy a WH40k esetében meg is történt. Alig van említésre méltó WH40k játék a sok hulladék között.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Szuper, akkor még 14 évig biztosan lőhetünk egymásra SW skines Battlefield-ben.
Én akkor lennék elégedett, ha jönne egy sztori központú TPP SW játék, szétkombózott fénykard fight-okkal. De hát akkor fakkdöszisztem, tolom a JK2-t.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Szerintem meg normális Stúdoknak kéne adni a jogokat 😃 Egy Red CD Project milyen MMO-t csinálhatna ? 😉
Kurva bűszkék lehetnek hogy bele raknak pár új karaktert de még vagy 30 at kéne... a Mappok azok eddig nagyon jók... és rengeteg van ! De jöhetne még az is ! Szerintem BF2 töt fogják fejni még 4 évig ha van eszük és nem kezdenek bele egy BF3 ba 😉
0
0
0
0
💬 1
ichigo23619 avatar
@MaximumGame: ha a cd project red csinálna star wars játékot akkor ők biztos hogy olyant leművelnének hogy még 10év múlva is szívesen játszanánk vele.
mondjuk a fejlesztés eltartana vagy 7-8évig de az annyira b@szó lenne amire megérné várni.
0
0
0
0
no avatar
A pénzügyi részlegnek tetszenek a lootboxok bevételei, amihez nem kell minőségi tartalomnak társulnia, mert az dréga. Kicsit sem meglepő. A kiadók nagyja manapság nem játékokat akar kiadni hanem pénzt akar keresni, mindegy hogyan.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Az meg senkit se érdekel, hogy a játékosok nem túlzottan elégedettek. Na de mit számít az, végül is ők csak fizetnek.
0
0
0
0
Neuralink_2022 avatar
Jó alacsony a színvonal, ha ezzel bárki is elégedett egy tartalom nélküli brand hent.
0
0
0
0
Twist avatar
Nyehehe. Agy nélkül hogy lehet élni?
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Ezek is agyhalottak akkor.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Fél éve még elégedetlenek voltak. Azóta nem történt szó szerint semmi...most meg elégedettek.
0
0
0
0
💬 3
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@SuperPuma: Ugyan, ne legyél naív. Ment a lobby az EA részéről a megfelelő zsebekbe, aztán jól van az úgy...
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Lehet azért, mert nem történt semmi.
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
@SuperPuma: EA nem szegett meg semmilyen szerződési pontot(Bárcsak...).Biztos nem volt olyan kitétel hogy nem lehtet micro tranzakciót beépiteni.Épp ellenkezőleg, elő ilett írva a többlet bevételi forrás miatt.Elcseszte EA,de aztán normalizálta a helyzetet.Ahhoz hogy Disney elvegye a Star Wars jogokat,amiért EA nem kevés pénzt leszurkolt,komoly indok nélkül nincs rá esély.Talán ha letelik a 10 év,EA mellett más cégek is csinálhatnak Star Wars játékokat.AC engine-jével és move settjeivel el tudnék képzelni Jedy-s gamet,Shadow of War-ból még inkább.És valami RTS is jöhetne.EA nyomja ezeket a Multiplayer játékokat, Star Wars-nak Sigle Player potenciálja 1000x nagyobb, mig EA-nek kizárólagos joga van,Single Player játékot nem fogunk látni, Multi a fejős tehén(Single-hez képes kisebb fejlesztési büdzséből megvan,és a Micro tranzakció miatt több lóvét termel,).Battlefront nem rossz játék de nem is jó,igazi 12 egy tucat kategória,akárcsak a Disney féle Star Wars filmek.Hogy is van a mondás:Zsák a foltját...😆
0
0
0
0
tivike avatar
Jóvan akkó'... 😀
0
0
0
0
💬 1
TheMenkuPocok avatar
@tivike: Mínden zsí' b@szod... 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció