Sokak számára okozott csalódást a Warcraft 3: Reforged

Szerző: xoki | 2020. January 30. | hír | 31 hozzászólás

A 2018-as BlizzCon során volt először látható a Warcraft 3: Reforged, vagyis a klasszikus RTS felújított változata, és a bejelentéskor felbukkanó információk alapján egy nagyon ígéretes remasterről volt szó.

Sajnos úgy tűnik, a Warcraft 3: Reforged több szempontból is rosszabb lett a 2018-ban látottakhoz képest. A játékosok új átvezetőkre, felhasználói felületre és jobb grafikára számítottak, de a teljes verzió megjelenését követően sokan felfigyeltek arra, hogy látható visszalépés történt a játék különböző területein. A változtatások egy részére egy kérdezz-felelek során már felhívták a figyelmet a 2019-es BlizzConon, de ettől függetlenül a játékosok elég nagyot csalódtak. Valószínűleg az átvezetők minőségén látszik meg legjobban, hogy pontosan mi verte ki a biztosítékot a rajongók nagy részénél. Az alábbi videóból ti is láthatjátok, hogy miről is van szó.

Eredetileg a Blizzard a történet néhány elemét is megváltoztatta volna, hogy az jobban illeszkedjen a World of Warcraft történései közé, de ezt a tervüket is eldobták. Mindezeken felül pedig rengeteg bug is jelen van, de ezek nagy részére már elkészült a patch.

A Warcraft 3: Reforged ettől függetlenül egy remek remaster lett, de sajnos nagyon sokan becsapottnak érzik magukat, és ez az értékeléseken is meglátszik.

Warcraft III: Reforged
Warcraft III: Reforged
Warcraft III: Reforged
Megjelenés: 2020. January 28. (PC)
Műfaj: Stratégia, RTS
Fejlesztő: Blizzard Entertainment
Hozzászólások: 31
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
lived avatar
Én gondolkoztam még régen hogy előrendelem, de csak vártam vele.
Most pár nappal ezelőtt szintén ott voltam hogy megveszem, de megint hagytam az egészet, pedig már ott voltam a bankkártya részen.
Ezután olvasom és látom milyen visz hangja van az egésznek és azt mondom hogy jó döntéseket hoztam korábban.
Meg van a 2003-as a Blizz acc-omon. Maradok annál.
0
0
0
0
💬 3
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@lived: Sokaknak eltűnt rejtélyes módon a 2003-as a Blizz acc-jukról..., erről még nem hallottál??? Esetleg érdemes lenne megnézned, hogy tényleg megvan-e még a játék neked, vagy csak szeretnéd... A Blizzard mióta összeállt az Activision-nel, kb. ugyanolyan kupac k@ki, mint a BioWare az EA-val karöltve... Semmit nem szabad előrendelni tőlük, de tényleg semmit, akkor talán majd változnak ismét a jó írányba.
0
0
0
0
lived avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Megnéztem, meg van még.
De azt hallottam hogy azt is "felfrissítették" a reforge szintjére, tehát az abban található hibák a 2003-asban is benne vannak.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@lived: Jaaa, akkor még nem indítottad el, azóta nem játszottál vele... Igen, a meglepetés akkor jön, mikor azt hinnéd, hogy neked továbbra is a régi játék van a listádon, aztán amikor elindítod, el kezdel vele játszani, akkor jön a hideg zuhany... Szégyen ez a Blizzard is már
0
0
0
0
xCube avatar
Engem igazából csak az érdekelne, hogy milyen döntés alapján került a játék kiadásra ilyen formában. Pontosabban az, hogy ha tudták, hogy adott büdzsé és idő áll rendelkezésre, akkor miért gondolták, hogy tartani tudják a bejelentett szintet.
0
0
0
0
no avatar
"Are you threatening me?"
https://i.imgur.com/iN1VU34.png
0
0
0
0
Apor avatar
Kedves Blizzard!

You were not prepared!
0
0
0
0
kimi100 avatar
Na jó, most sülyedt a szemembe a Blizzard a Bethesda és az EA szintjére.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Ahoz képest hogy Remaster 😃 és 2020 van elég szar lett.. igy meg sem veszem 😞 Arról nem beszélve, hogy elkezdték és lustaságból szartak az egészbe !
0
0
0
0
ben_aloha avatar
A blizzard elmehet a francba, egyik este jön az email a biztonsági kóddal, utána pár mp-re meg hogy a fiókhoz tartozó email cím megváltozott😂
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@ben_aloha: Nem lehet, hogy a mail fiókodat is feltörték?
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@xCube: Nemhiszem, sűrűn cserélgetem a jelszót, van kétlépcsős bullshitgenerátorom is hozzá.
Szimplán a blizzard rendszere egy rakás szar, amikor hibajegyet is csak bejelentkezve lehetne létrehozni..
Érdekes mód, még a ubisoftnál is működik, hogy hibajegyet tudsz nyitni egy szimpla bejelentkezéssel, de bármi máshoz már kéri a kétlépcsős azonosítást.
Ja, igen, van egy olyan lehetőség, ha feltöltöm a személyimet, akkor visszaállítják, viszont nekem bőven elég volt, hogy az accountom ellopták, nem hiányzik hogy a személyimmel is visszaéljenek.
0
0
0
0
xCube avatar
@Palanova: +1

Ennél jobban nem is lehetne megfogalmazni.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
atyaúristen.
hát ezt se veszem meg az biztos.
maradok a réginél.
0
0
0
0
Twist avatar
Ez van amikor egy régen tehetséges fejlesztő cég elkurvul és már csak a bevétel érdekli.
0
0
0
0
💬 5
gigazte avatar
@Twist: Ámen! Ennél jobban én se tudtam volna megfogalmazni!
0
0
0
0
skinheadman171 avatar
@Twist: Miért, te miért dolgozol, ha nem pénzért?
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
@skinheadman171: Skinhed:Jól van beszolhattál valakinek.Senki nem beszélt arról hogy ingyen kellene dolgozni...
Szép napot.
0
0
0
0
vyne avatar
@skinheadman171: Tudod ez olyan, hogy ha dolgozol raadasul annyi penzert mint ok, akkor azert minosegi munkat kene vegezni.

Ha en leszarom a betegem gyogyszereleset akkor nem csak ki*** de meg valoszinuleg birosagra is megyek.
Ezek az emberek igy is megkaptak a penzuket, hiaba adtak ki egy szart a kezuk kozul.
0
0
0
0
Twist avatar
@skinheadman171: Nézd, van különbség aközött amikor szívvel-lélekkel csinálsz egy játékot és érdekel, hogy jó is legyen. Ennek nem szégyen megkérni az árát.
És van amikor aranyáron adsz valami használhatatlan, élvezhetetlen vackot, csak mert te vagy A játékfejlesztő cég és tiéd a cím.
Nézd meg milyen játékai voltak régen a Blizzardnak: Starcraft, Warcraft, Vikings, Wow, Diablo
És most? Wow classic, Starcraft HD, Warcraft reforged, meg persze amikor rájöttek mekkora pénz van benne, akkor felültek gyorsan a DOTA vonatra a Heroes of the Storm-al.
0
0
0
0
no avatar
Gyakorlatilag No Man's Craft lett ez a Reforged. Már önmagában a fenti cinematic-ból látszik, hogy jó ötletnek tartották, csak időközben rájöttek, hogy van vele munka szóval inkább hagyták. Ettől függetlenül lehetne jó is, de egyenlőre kritikus hibák vannak a játékban. Nem is értem a klán, illetve a kompetitív mód hiányát.

Eljátszogatok vele, de lényegesen többet ki lehetett volna hozni belőle, majd idővel.
0
0
0
0
💬 8
Apor avatar
@LordSzalko: No Man's Craft

😆 😆
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Igen, de míg a No Man's Sky a végén csak összeállt, ez közel sem biztos hogy olyan mértékben fog javulni...
0
0
0
0
Kelori avatar
@Palanova: Én majdnem biztos vagyok benne hogy nagy ívben szarni fognak rá.
Az a pár ember aki dolgozott ezen a szemeten nagy nehezen összekalapálta végre így 2020 elejére, az előrendelők, meg az agyatlan első napos vásárlók pénze befolyt a kasszába, az a pár dev aki meg foglalkozott vele már valószínüleg át is lett tolva egy másik projecthez. Mert ugye a biznisz nem állhat meg, kell tolni kifele a zero effortos max profitos címeket, különben miből lesz meg a huszonharmadik villája vagy jacht-ja az activision CEO-jának?

Rossz nézni ahogy egyre mélyebbre süllyed a blizzard az activision égisze alatt. Bár tegyük hozzá hogy várható volt.
0
0
0
0
no avatar
@Kelori: Csak ugye kérdés hogy a Blizz miért nem tesz ez ellen? Mert ha ki tudnak keveredni az Activision alól akkor kb bármely kiadóval jobban járnának, ok talán az EA-val nem, de rajtuk kívül is van élet...

Alapjában nem is értettem minek kellett nekik az Activision egy olyan fix bevételi forrás mellett mint a WoW.

https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/a6NGzR9_700bwp.jpg
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova: Lehet én vagyok tudatlan, de ez mi alapján lenne az Activision hibája? Ahogy én látom csak a Blizzard részlegén vannak ekkora gondok, nem hiszem hogy ez nem lehetne szimplán az ő inkompetenciájuk egy újabb bizonyítéka.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Activision előtt nem voltak ekkora melléfogásaik. Igaz a WoW-ot már akkor kezdték leépíteni (WotlK után nem volt ötletük hogyan tovább és elkezdtek megjelenni a placeholder kiegek, két évente: semmi sem indokolta a Cata-Panda-Wod megjelenését), hogy majd a Titan megváltja a világot, de jött az Activision, tehetségek és régi motorosok elkezdtek elmenni a blizztől, vagy maradtak és kiégtek, lásd Metzen, közben meg rosszabbnál rosszabb döntéseket hoztak a blizz táján - hello titan, hots leépítése, wow további rombolása, HS patchenként fizetőssé tétele, D3 és SC2 fiaskók garmadája.

Nekem, 0 bitesnek ebből az jött le, hogy Activision előtt a Blizz jó játékokat tett le az asztalra, Activision betoppant és mélyrepülés következett. Következtetésem: Activision a hibás.

Hozzáteszem, hogy a Titan még akár jó is lehetett volna ha:
# összeesküvéselmélet on
- a bungie hulladék munkát végzett az akkori destiny 2-vel
- activision közbelép, hiszen meg akarták menteni a bungie-t egy olyan pofára eséstől amit később az Bioware-EA összehozott a ME:A-val
- elvették a Titan-t és áttekerték Destiny2-re, emiatt az akkor wow kieg ismét hulladék lett
- kétszeresen is sérült a blizz: no more megváltó Titan, és aktuális wow kieg is erősen megkérdőjelezhető

Persze a blizz előtte is kaszált el ígéretes játékokat, lásd Warcraft Adventures: Lord of the Clans vagy Starcraft Ghost...
0
0
0
0
Apor avatar
@Palanova: A Star Craft Ghost-ért tényleg kár.
Nagyon vártam anno azt a játékot.
Aztán törölték a projektet.
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Hja, pedig már a hozzá köthető könyv is meg lett írva és kiadva...
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció