Samsung: ilyenek lesznek a jövőbeli rugalmas OLED kijelzők

Szerző: xoki | 2021. May 23. | hír | 3 hozzászólás

Az olyan eszközök megjelenését, mint a Galaxy Fold és a Galaxy Flip, többéves fejlesztés előzte meg, hiszen a Samsung elég sok időt eltöltött a technológia rejtélyeinek kitapasztalására. Néhány napja a Samsung Display csapata megosztotta az első részleteket a következő generációs rugalmas kijelzőkről, amelyeknél jelentős fejlődésre számíthatunk, illetve lehetővé tesznek eddig még nem látott dizájn lehetőségeket is.

A Samsung is részt vett a Display Week 2021-en, ahol számos, több helyen is meghajlítható OLED kijelző prototípusa volt látható. Ott van például a kétszer elhajlítható panel, amelyet okostelefonként vagy tabletként (7,2 hüvelyk) is használhatunk.

A cég egy csúsztatható megoldással is előállt, amelynél a kijelző méretén vízszintesen, a képernyő kihúzásával növelhetünk.

Az utolsó koncepció pedig egy panel alatti kamerával felszerelt kijelző, amelyet először laptopoknál fognak alkalmazni: a webkamerát egy panel mögé rejtik, de később ez a megoldás az okostelefonoknál is hasznos lehet, hiszen lehetővé teszi majd a keret nélküli dizájnt is.

Hozzászólások: 3
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MaximumGame avatar
Bírom ezt a több éves fejlesztés szöveget 😃 Amit nekünk adnak most.. az nekik már őskori szar...
Katonaság már 20éve használja az új technológiákat...
0
0
0
0
💬 2
Jammokus avatar
@MaximumGame: Mi csak fogyasztó birkák vagyunk hamarosan billgécc késziti a csipszet és belénk oltsa. 😂
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció