Ryzen 5000: nem hoz teljesítménynövekedést a B2-es revízió

Szerző: xoki | 2021. May 23. | hír | 4 hozzászólás

Néhány nappal ezelőtt felbukkant egy pletyka a Ryzen 5000 processzorok újragondolt változatáról. Nem sokkal később az AMD hivatalosan is megerősítette ezek létezését, illetve néhány fontos részletet is elárultak az új változatokkal kapcsolatban.

Valószínűleg sokakat csalódásként ér, hogy az új processzorok semmilyen teljesítménybeli változást nem hoznak magukkal. A Benchmark.pl kérdésére válaszolva az AMD képviselője kijelentette, hogy a B2 revíziós processzorok a gyártási folyamat felülvizsgálatából erednek, illetve ehhez kapcsolódóan kiemelte még, hogy funkciók és teljesítmény terén minden maradt a régiben, emiatt pedig a BIOS frissítésére sem lesz szükség. Ezeket a CPU-kat az elkövetkező 6 hónap során fogják leszállítani.

A jelenlegi Ryzen 5000-es széria alapja a B0 revízió. Az AMD egyelőre nem fedte fel, hogy milyen változtatásokkal érkeznek a B2-alapú termékek, de mivel a teljesítményen nem javítottak, így valószínűleg apróbb hibajavításokra, a gyártás optimalizációjára vagy néhány komponens kicserélésére került sor. Ezenkívül a korábban felfedezett Spectre-szerű sebezhetőségek is okot adhatnak még az új revízióra.

Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Viktorinho avatar
Nekem nem baj ha nem jobb,csak olcsóbb lehetne kicsit. 😃
0
0
0
0
💬 1
odinx avatar
@Viktorinho: Pontosan, a 3700x még most is 101.000 Ft környékén van, röhej.
0
0
0
0
odinx avatar
Arra azért kiváncsi lennék, hogy lehet majd őket megkülönböztetni a jelenleg piacon levő 5000-es prociktól. Árukeresőn ott lesz a proci mellett, hogy B2?😃
0
0
0
0
💬 1
MaximumGame avatar
@odinx: Ez engem is érdekelne 😃 biztos hogy másabb mint a régi... majd letesztelik neten és kiderül 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció