RTX 30 refresh GPU-k és az RX 6500 XT is felbukkant az EEC adatbázisában

Szerző: xoki | 2021. December 12. | hír | 10 hozzászólás

Az eddigi pletykákból kiindulva hamarosan bemutatkozik majd az RTX 3080 és RTX 3070 Ti frissített változata. A kártyák több memóriával térnek vissza valamikor 2022 elején, és valószínűleg az AMD is ekkor fog előállni az új belépő szintű, RX 6000-es GPU-jával. Most már egy sokkal hivatalosabbnak mondható forrás is ezt bizonyítja, mivel a Gigabyte több ilyen, egyelőre még bejelentetlen kártyája is bekerült az EEC adatbázisába.

Az EEC oldalán @momomo_us fedezte fel a gyártó grafikus kártyáit, mely szerint több RTX 3080 12 GB és RTX 3070 Ti 16 GB variáns, illetve néhány RX 6500 XT SKU is készül. Ezek bejelentésére a január elején esedékes CES-en kerülhet sor.

A szivárgás szerint a 12 GB-os RTX 3080-as kártyák a Gigabyte összes GPU-szériájánál jelen lesz, mint amilyen az Aorus Xtreme és Master, a Gaming, a Vision, az Eagle és a Mini ITX. Az oldal szerint Aorus Master, Gaming, Vision és Eagle szériás RTX 3070 Ti 16 GB is lesz.

Az EEC adatbázisa nem tartalmazza a pontos specifikációkat, az viszont látható, hogy a kártyákra mennyi VRAM kerül. Ezt pedig az Nvidia kártyáinak neve is megmutatja, miközben az RX 6500 XT-re úgy tűnik, 4 GB memóriát tesznek.

Hozzászólások: 10
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MC MaRcI avatar
Én megvarom hogy a stalker 2 hogy fog futni konzolokon
És ha jól hagyom a fenébe már ezt a PC dolgot
Egy jó gép basszus egy klassz kis használt autó ára 😅😅
2
0
0
0
💬 1
zsexer avatar
@MC MaRcI: Egyet értek. Soha életemben nem volt konzolom, kivéve a sárga kazettás nintendo érát, de most lehet, hogy ennek a Pc gamingnek itt a vége a részemről. 1070 Ti-t vettem 4 éve 170 ezerért, most el tudom adni 190-200-ért...Abból ki jön bármelyik konzol. Mondom ezt úgy, hogy csak játékos szemszögből nézem, ezeken az árakon egyszerűen akkor se éri meg, ha telik rá, amikor a másik oldalon ott a sokkal olcsóbb változat.
0
0
0
0
Thomaz avatar
Túlértékelt Túlhájpólt
0
0
0
0
mbalazs81 avatar
Hurrá új kártyák! Asszem nemsokára áttérek a konzolra azon még megfizethető játszani...
0
0
0
0
carl18x avatar
Chip-Chip Csóka! Tök mindegy mit adnak ki, úgy se lehet őket a közeljövőben elérhető áron megvásárolni. Szóval ez max arra jó az átlag ember csórgassa után a nyálát, de komoly de mikor meglátod az árcédulát meg agyvérzés és cifrafósás kapol rögtön.

Viccet félre téve nem változott semmi, szerintem még pár évig marad ez a örület.
Amerikába lesz új TSMC gyár, de az még 2-3 év mire elkészül, és még nincs garantálva nem lesz ott is tornádó és földcsuszamlás, na meg árvíz általában ez dobja meg a hardvereket árait.
"Árvíz föld Taiwan" Terütén, Bum 20%-os áremelés. "Áramkimaradés volt " Bum 15% áremelkedés.
Szóval jól időzített árbombák, amikre lehet fogni az áremelést. :)
0
0
0
0
RaggaBone avatar
chip hiány van....lárifári :D
1
0
0
0
cabus26 avatar
Minek adnak ki egyedi kártyákat,ha úgyis megy a bányába?
0
0
0
0
💬 3
kaland21 avatar
@cabus26: hogy még több pénz legyen az nvidiának meg az amd-nek innen látszik hogy bullshit ez a chip hiányos dolog mesterségesen nem adnak ki annyit hogy 99 szer drágább legyen minden!
1
0
0
0
xCube avatar
@kaland21: Nem értem a logikádat.
0
0
0
0
Payphoner avatar
@xCube: Az a logika hogy így-is úgy-is elfogyna a készlet, ár ide vagy oda, bejött a bányászát rengeteg a kereslet. Kurv*ra nincs akkor chip hiány mint amiről beszélnek. Van de nem olyan mértékben. És mivel el lehet adni pl 10.000 darabot 1 hónap alatt, és rájöttek hogy elfogy az a 10.000 akkor is ha 3x az ára ezért kitették ennyiért. Globális szinten generált árak vannak. Soha megnem mertem volna álmodni hogy az AMD drágábban fogja adni a CPU-t mint az Intel. És mit látunk? i7 árában van a ryzen 5. jó most az új 12. generációnál az intel is rápörkölt az árakra de akkor is ez hihetetlen. Én arra lennék már kíváncsi mikor drágulnak meg a ramok és az SSD-k.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció