Rekordmennyiségű játék jelenik meg idén a Steamen

Szerző: xoki | 2017. September 09. | hír | 13 hozzászólás

Eddig sem volt titok, hogy egyre több játék jelenik meg a Steamen, vagyis igazából elemzések nélkül is észrevehetően több jelent meg az utóbbi időben.

Daniel Ahmad elemzései alapján az idén eddig megjelent játékok száma már átlépte a 2015-ben összesen megjelent játékok számát. A Steam Direct megjelenése óta 1300 játék jelent meg a platformon, és ha ilyen rohamosan növekedik ez a szám, akkor idén először átlépheti majd az évi 5000 játékot.

Egyelőre nem igazán lehet megmondani, hogy ez jó vagy rossz dolog, de lehetséges, hogy most több gyöngyszemre lehet rátalálni, amelyek soha nem kerültek volna a platform kínálata közé, ha a Steam Greenlight maradt volna a Steam Direct helyén.

Hozzászólások: 13
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tivike avatar
Rajtunk, felhasználókon áll, hogy mit veszünk meg. Nekem csak steam gyűjteményem van. Csak azért nem vettem meg a BF1-et sem például, mert az nincs steam-re. Nem tudom miért, egyszerűen csak szeretem, hogy ha egy helyen vannak a dolgaim. Lehet ott 100 millió indie sz*r is. Itt járok minden nap ezen az oldalon. Olvasok megjelenésekről. Ami ígéretes, tetszik, azt megveszem. Van nekem is gyenge játékom, de jobbára csak a klasszikus nagyok vannak meg a fiókomon és mivel azokat begyűjtöttem, mostantól szinte csak AAA játékot fogok megvásárolni. Így innentől már teljesen érdektelen, hogy mit kínál. A lényeg, hogy legyenek elérhetőek a piacterükön azok amik most jönnek ki és valóban "nagyobb" játékok.
0
0
0
0
KalmarErik avatar
...És ezek zöme indie cím. 😃
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Hát igen, túl sok szemét van rajta. Inkább lenne kevesebb minősgibb játék.
0
0
0
0
gerikember avatar
CoD biztos lesz megint 😶
0
0
0
0
csibeszke37 avatar
Az a rengeteg 2 forintot nem érő szutyok, soha vagy 6 év múlva elkészülő Indie demó nem számít teljes értékű játéknak. Ha ezeket nem számolnánk, akkor igencsak kongna a Steam az ürességtől.
0
0
0
0
hekli96 avatar
Hát igen, lassan eltudom dönteni, hogy a Steam áruházát játék keresés néven átböngészve sírjak vagy nevessek. (Segítek nem az utóbbi) Szánalmas lassan miket nem töltenek fel "játék" néven 10-50 euró értékben. Vannak igazi gyöngyszemek de 99,9% minősíthetetlen fos!

Az érzés mikor bejelölöm, hogy RTS vagy FPS és 1000-ből 2 minősíthető név van és abból 1 AAA játék az felbecsülhetetlen. A minőség elveszik az irdatlan mennyiségű szemét között, kinek van energiája átböngészni 5000 játékot 3 minőségi indie-ért vagy 1-2 kisebb stúdió kevésbé ismert gyöngyszeméért. Mert az, hogy legjobb értékelés semmit nem számít, ha 3 ember megveszi és + nyom 100%-os értékelés és lenyom simán egy SpellForce-t vagy hasonlót ami egy minőségi játék de megosztó és mondjuk 100-ból csak 76 pozitív. A legkelendőbb szűrő se ér semmit mert akkor meg a mainstream jön amit mindenki unalomig ismer.
0
0
0
0
balikah21 avatar
pcboy 1 picit pubg célzást érzek a levegőben 😃 egyébként teljesen egyet értek veled 😀
0
0
0
0
💬 1
pcboy avatar
@balikah21: PUBG kb az a játék ami a kivételt erősíti a korai játékok közt de arra is ráfér tartalom, mert amit adnak az nem ér annyit amennyit kérnek. annyi pénzért sokkal több tartalom jön ki egy normális kiadótól.
0
0
0
0
pcboy avatar
Ja csak hogy mikkel lett tele!! Sok-sok korai hozzáférésű sosem lesz befejezve erősen laggos hiányos játékokkal. aAgyon kevés köztük jó de arra is rálehet unni tartalomhiánya miatt.
0
0
0
0
💬 2
Moon_Breaker avatar
@pcboy: Pontosan, nem a mennyiség a fontos hanem a minőség...
0
0
0
0
no avatar
@pcboy: Igen ez sajnos ilyen, leginkább szutykok jelennek meg mint minőséginek mondható játékok, persze nyilvánezeket divatból játszák mert jó streamelni és stb.

Pl. a PUBG az egy ugyan ilyen szutyok klón 😊 de a fogyasztói társadalom többségének sosem a minőség volt az elsődleges szempont, hanem, hogy éppen mi a trendi.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció