Raja Koduri további részleteket fedett fel az Intel Arc GPU-król és az XeSS-ről

Szerző: xoki | 2021. September 21. | hír | 1 hozzászólás

Az Intel vezető alelnöke, Raja Koduri nemrégiben interjút adott a japán ASCII-nek, amely során megosztott velünk néhány részletet a hamarosan érkező Intel Arc architektúráról, az XeSS kompatibilitásáról és az AIB kártyákról is.

Az interjú több témát is magába foglalt az Intel új grafikus megoldásairól, mint például az Arc és a Ponte Vecchio. Amikor rákérdeztek arra, hogy például az Intel 7 helyett miért pont a TSMC N6 node mellett döntöttek, Raja Koduri kifejtette, hogy a cég nem állt készen a GPU tömeggyártására. Ahelyett, hogy a GPU-k és a CPU-k egyidejű legyártása érdekében a vállalaton belül a kapacitásért harcoltak volna, inkább a TSMC-re bízták a GPU-kat, melynek köszönhetően továbbra is a CPU-k tömeggyártására tudtak fókuszálni.

Raja szerint az XeSS az Xe-LP GPU-kkal is kompatibilis lesz, vagyis a jelenleg már elérhető DG1 GPU és a 11. generációs Gen Core processzorok iGPU-ja is támogatni fogja a supersampling technológiát. Ezeknél a GPU-knál az XeSS a kevésbé hatékony DP4a utasításkészletet használja majd az XMX helyett. A Ponte Vecchio Xe-Linket - az Intel megfelelője az Nvidia NVLinkre és az AMD Crossfire-re - nem támogatják az Arc gaming GPU-k.

A fentiek mellett Raja megemlítette, hogy valószínűleg AIB partnerektől származó, egyedi Arc kártyák is érkeznek majd. Néhányan már hozzáférést kaptak a referencia dizájnhoz, és változatlanul értékesítik majd, de egyedi kártyák is készülnek. Amikor pedig rákérdeztek, hogy terveznek-e munkaállomásokba szánt kártyákat, csak annyit mondott, hogy az Intel Arc támogatni fogja az olyan applikációkat, mint amilyen a 3DS Max, viszont nem tudta pontosan megmondani, hogy ez mely SKU-król mondható el.

Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DomonkosBlyat avatar
7 éves magyar gyerekek: höhöhö, arc, höhöhö
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció