PS3 emulátoron dolgozhat a Sony

Szerző: xoki | 2024. June 26. | hír | 19 hozzászólás

A legutóbbi konzolgenerációk során visszafelé kompatibilitásban a Sony valamelyest lemaradt a Microsoft gyors megoldásaihoz képest, de úgy tűnik, a Sony még nem adta fel, szép lassan minden korábbi klasszikus eljut majd az újgenerációs konzolokra is.

A Sony nemrég megújult PS2/PSP emulátorokat dobott piacra a PlayStation 5-höz, és bár eddig úgy tűnt, hogy a PS3 emulátor soha nem fog elkészülni, egy bennfentes szerint a konzolgyártó továbbra is nagy erőkkel dolgozik rajta, de közel sincs könnyű dolga az egyedi tervezési, illetve architekturális döntések miatt. Eddig felhőalapú streaminggel oldották meg a problémát, de értelemszerűen ez nem mindenkinek volt járható út.

Egy ismert leaker, Jeff Grubb szerint a Sony saját PS3 emulátort készít a PS5-höz, de érdekes módon még mindig nem jelentették be annak ellenére, hogy az év elején számított a leleplezésre. Figyelembe véve, hogy még mindig rengeteg PS3-játék nem érhető el PS4/PS5-ön, egy PlayStation 3 emulátor bejelentése a jelenlegi generációs konzolokra mindenképpen nagy siker lenne.

Hozzászólások: 19
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
nesh019 avatar
Nagyon örülök....
A sok Remake és Remastered, PS3 emulator wtf?! és sok hülyeség helyett vagy kiegyeznék abban is hogy ezek mellett jöhetnének új PC és konzol érdekes,lenyűgöző,minőség stb játékok vagy folytatásaik...

De ahogyan látom a gamerfejlesztőivilág beállt spórolós üzemmódba...

Most ez a jelenlegi helyzet vagy kreativitás hiánya vagy mindent üzleti szempontból néznek a fejlesztők...
1
0
0
0
💬 1
TommyVercetti0_X avatar
@nesh019: Szomorú de jelenleg nagyon gatya a helyzet és úgy néz ki nem is nagyon fog változni egyhamar sőt ez még csak rosszabb lesz sajnos :(
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Vagyis hamarosan neki mennek az emulátor projekteknek.
1
0
0
0
💬 1
Payphoner avatar
@X9K338DA: :D Bárminek csak ne kelljen új játékokat készíteni, és ne kelljen semmilyen kreatív munkát végezni :D
0
0
1
0
raw_god93 avatar
@TommyVercetti0_X: Sokan nosztalgiáznak mostanában és van aki nem akar már venni PS3-at, annak ez jó deal. Csak ennyi.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@TommyVercetti0_X: Alig van játék PS4/5-re, ami érdekel és nem jött még PC-re, de ha lenne rendes emuláció, ami a meglévő lemezes játékgyűjteményemet is megesi, nyugalmaznám a PS3-at.

Xbox seriessel is az a bajom, hogy az X360 játékgyűjteményem kb harmada még mindig nem támogatott.
0
0
0
0
TommyVercetti0_X avatar
@X9K338DA: számomra azért értelmetlen ez az egész meg érthetetlen kategória mert ha konzolos játékokat akarok játszani akkor konzolon fogok azokkal a címekkel játszani meg nagyjából mindent IS konzolon mert mostanság nem éppen arról híres a PC-s ipar hogy olyan hű de jól lennének optimalizálva a játékok........ az emulátorokkal meg sokat kell bajlódni volt sokkal dolgom de babrás az a baj meg ha nem rendelkezel megfelelő konfiggal akkor nem is fut rendesen de amúgy se a legtöbb játék szar rajta élvezhetetlen kategória szó szerint pixeles meg minden szar. Inkább a nagy TV meg a konzol én emellett voksolok még mindig ha játékról van szó. Az xboxot majd megoldja az MS úgy is kitalálnak majd valamit a series-el kapcsolatban ha többen jelzik nekik a gondot. Ilyen szempontból még mindig jobb a One mert ott van visszafele kompatibilitás classic meg 360 játékokat is támogat. A másik dolog meg az hogy ezért kell megtartani a régebbi konzolokat is az embernek hogy tudjon régebbi címekkel is játszani. Ezeknek az emulátorosdiknak szerintem semmi értelme de ez csak az én véleményem. PC-n meg normálisan megírt játékokkal akarok játszani és nem konzolportokkal lehetőleg ami még szarabbul fut sokkal mint magán az adott konzolon amúgy meg és ez vér ciki kategória.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@TommyVercetti0_X: A konzolok visszafelé kompatibilitása is emuláció. A Sonynak ez kell, ha a PS5-ben vagy inkább PS6-ban akar visszafelé kompatibilitást a PS3-mal. Ez az értelme.

A PC-s emulátoroknak pedig az, hogy ez akkor is van, ha a gyártó teljesen leszarja a visszafelé kompatibilitást vagy erősen foghíjas. Így tudnak megőrződni régebbi játékok, amik egyébként teljesen elvesznének. Egzotikus hardver esetén, mint a PS3-é nyilván van teljesítményigénye, de azért messze nem olyan tragikus a helyzet, mint ahogy leírtad. Plusz ezek még mindig szabadidőben ingyen fejlesztett rajongói projektek.
0
0
0
0
xCube avatar
@TommyVercetti0_X: Rossz nyomon jársz a gondolatmeneteddel, pontosabban nem gondolod végig, hogy miről szól az emuláció. Emulátor nem csak PC -n fut és a Sony valószínűleg sosem fog PC -s emulátort fejlesztani sok sok pénzért, hogy aztán a régebbi címek digitális kalóz változatait játszhassák olyanok, akik egy fillért sem költenek a szoftverre.

A Sony esetében ez az jelenthetné, hogy a PS5 (esetleg valami csoda folytán talán a PS4 is) kapna egy olyan emulátort, ami képes PS3 címeket futtatni. A microsoft már az XBox 360 -nál elkezdte ezt az eredeti XBox játékokkal, még hivatalos játékprofilokat (nevezhetjük akár emulátor plugineknek vagy patcheknek) is lehetett letölteni a kompatibilitás érdekében. Ezeket úgy is ki lehet alakítani, hogy a meglévő trophy rendszerrel is működjön.
0
0
0
0
TommyVercetti0_X avatar
@xCube: Én inkább azért kampányolnék hogy kezdjenek el végre gyártani játékokat PS5-re is normálisan meg hogy a játékipar térjen vissza a régi kerékvágásba. Mert nem éppen élünk szép időket úgy gondolom. A másik dolog meg az hogy én mint fogyasztó bemegyek veszek egy új generációs konzolt azzal a tudattal hogy egy teljesen új korszakba lépek vége a régi időknek lezártam azt tehát a mondandóm lényege az az hogy nem azért költök új konzolra hogy régi címeket játszak rajta hanem a legmodernebb címeket hiszen ezért veszem meg alapból. Legalább is én így vagyok ezzel mondjuk én amúgy se vagyok az a nosztalgia típus de nyilván nem egy ember alapján döntenek. A SONY-nál is meg minden nagyobb cégnél a pénz számít és nem az hogy kinek mi a véleménye nem ez alapján döntenek a fejesek. Üzlet az egész.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
Véletlen van itthon egy PS3 Slim 1tb ami viszi még a PS2 játékokat is 😅
0
2
0
0
Payphoner avatar
Igazából PC-n nagyjából működik a dolog már egy ideje :D Értem én hogy nehéz volt rá az elején fejleszteni, meg egyedi 8 magos architektúra de akkor is nehogy már közel 20 éves a konzol. És nagyon a remasterekkel sem törődnek :D Egyébként innen is látszik hogy a ps5 meg az xbox csak az előző generáció feltúrobózott változata. mivel csont nélkül megy minden különösebb emulálás nélkül
0
0
0
0
💬 6
Dwight Schrute avatar
@Payphoner: Ryzen 5 1600X és egy 1080Ti-n tudnék normálisan játszani az Infamous 2-vel emulátoron esetleg? 😁
Meg nagyon nehéz bekonfigurálni ? Sose próbáltam még, csak telefonon PSP emulátort eddig. 🤣
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Dwight Schrute: 1600X el eléggé proci limited van, a VGA az jó hozzà. Konzol emulatornal szamít azért a jó CPU is.😎
0
0
0
0
Dwight Schrute avatar
@MaximumGame: köszönöm az infót akkor nem erőltetem 😂
0
0
0
0
cabus26 avatar
@Dwight Schrute: Nézz róla videót.Hátha működne.
0
0
0
0
xCube avatar
@Payphoner:
Egyébként innen is látszik hogy a ps5 meg az xbox csak az előző generáció feltúrobózott változata.


Ez igazából annyiban merül ki, hogy mindkét generáció x86 alapokra épít, ez viszont rengeteget segít a visszafelé kompatibilitásban. Az IGP -k architekturálisan különböznek, viszont mindkét konzol esetén beépítettek olyan kiegészítő funkciókat, amik a korábbi generációban is benne voltak, hogy megmaradjon a hardver szintű kompatibilitás.
Ez egy teljesen logikus és ésszerű lépés, a korábbi konzolgenerációk folyamatos architekturális változtatásai rengeteg pénzt és energiát emésztettek fel relatíve kevés hozadékkal.

Igazából PC-n nagyjából működik a dolog már egy ideje :D Értem én hogy nehéz volt rá az elején fejleszteni, meg egyedi 8 magos architektúra de akkor is nehogy már közel 20 éves a konzol.


A PS3 hardvere fundamentálisan különbözik az újabb generációktól, de még a saját generációjaában lévő kortársaktól is. Bizonyos szempontból kicsit hasonlít a kilencvenes évek közepi 16 bites rendszerek egy részéhez. Van benne egy CPU és egy GPU, de a CPU rengeteg vektorműveletet végez a GPU helyett (hiszen egy vektor CPU), így a komolyabb játékok pipeline -ja teljesen más, mint egy mai x86 -os játéké. Ugyan az X360 CPU -ja is hasonló magokra épít, ezek használata egészen máshogy zajlik, mert a Xenon -t a unified Xenos GPU -hoz alakították ki. Ez az architektúra sokkal dinamikusabban kezeli a vektorműveleteket, ezért is vannak olyan multiplatform címek, amik a papíron gyengébb hardver mellett mégis szebbek X360 -on.
1
0
0
0
Pokman avatar
@Payphoner: Igen, csak abból a Sony nem profitál XD
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció