PC-re is eljuttatja az androidos játékokat a Google

Szerző: xoki | 2021. December 13. | hír | 12 hozzászólás

Egyre kisebb a mobiljátékok és a PC-re készült indie címek közötti minőségi szakadék, de valahogy mégis nagyban elkülönülnek egymástól. Természetesen emulátorok segítségével szinte az összes androidos játék játszható PC-n is, illetve a Microsoft is előállt egy megoldással a Windows 11-nél, de ezek közel sem tökéletesek.

Kiderült, hogy a Google hamarosan végre előáll majd egy sokkal jobb megoldással, ugyanis a cég bejelentette, hogy 2022-ben a Google Play Games app Windows PC-kre is ellátogat. A program, amelyen cégen belül dolgoznak, nem a felhőből futtatja majd a játékokat, hanem a felhasználó PC-jéről. Lehetőség lesz arra is, hogy az okostelefonon szüneteltetett játékot később PC-n folytassák a felhasználók.

A mobiljátékok egy részét sajnos nem PC-re találták ki, mivel az érintőképernyő sok esetben elengedhetetlen a teljes élményhez. Persze rengeteg olyan játék is van, amely PC-n is remek élményt nyújthat, és mivel ezek ezúttal nem emulátoron keresztül indulnak majd el, sokkal gördülékenyebben és teljesítménybeli problémák nélkül futnak majd.

Hozzászólások: 11
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
carl18x avatar
Van minőségi mobil port? Én még nem találkoztam vele de jó tudni róla.
A Grove street games portolta anno a borzalmas mobil portokat is. Látni is lehetett győztelmes teljesítmény gondokkal küzdöttek.
0
0
0
0
LightLeach avatar
Évek óta várom, hogy legyenek használgató kontrollerrel is játszható játékok telefonra.
Oké...oké, az Apple Arcade-ben van néhány egész jó cím, de ez azért édes kevés. Meg voltam győződve ez előtt 5 évvel, hogy mostanra a telefonom simán helyettesít majd egy Handheld konzolt, de sajnos tévedtem. És nem értem az okát, a mai telefonok hardvere lazán elbánna akár nagyobb volumenű nyílt világú játékokkal is (lásd Genshin Impact), nyilván fizetni is hajlandó lennék, ha végre elkezdenének értelmes játékok jönni telefonokra.
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@LightLeach: Azért van ez így, mert androidon képtelenség feltartóztatni a kalóz tartalmakat. Egy nagyobb címet leportolni költséges dolog, ami így nem lenne kifizetődő.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Az enyémre tuti nem juttatják el! 😝🤣
0
0
0
0
Liptik avatar
De jó, jöhet a Vice City stories meg a Liberty City stories PC-re.
1
0
0
0
💬 2
cabus26 avatar
@Liptik: Eddig is játszhattad volna emulátoron már lassan 10 éve játszható!
0
0
0
0
sean avatar
@Liptik: Liberty City Storiesből már van PC verzió, emulátoros szarakodás és kontroller sem kell hozzá. GTA Re: Liberty City Stories PC néven találod ModDB-n vagy a virágboltokban. Benne van az összes küldi, én 2 hete nyomtam végig, sokkal jobb mint az emulátoros. Remélem a VCS-t is megcsinálják.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
2
0
1
0
💬 1
santakigyo avatar
Erre gondoltam én is,de a PC-nek van egy nagyon nagyon jó oldala....szénné lehet mindent módosítani. Hamar lesz ott hack bőven mindenre(is)
0
0
1
0
zsiroslangos avatar
Hurá. Lesz egy rakás szemét pc-re, amiben ha valamit el akarsz érni már az elején lapátolnod kell a lóvét ezekbe a lyukas zsebű "játékokba".
0
0
0
0
hekli96 avatar
Egyre kisebb a mobiljátékok és a PC-re készült indie címek közötti minőségi szakadék

Ez inkább a PC indie piacának szégyen és nem a mobil piacnak dícséret. Én még nem találkoztam minőségi mobilos címmel. Amire azt mondom, hogy oké az 95%-ban valami PC játék mobilosított változata.

Amikor bejött ez az egész smart phone téma akkor nyilván én is játszottam, angry birds-el meg minden vacakkal, de csak az újdonság varázsa miatt. Már nem is emlékszem mikor volt utoljára játék a mobilomon. Elképzelni nem tudom, hogy valaha is PC-n játszak valami mobilos szutyokkal. Főleg, hogy a mobiljátékok nagyrésze erősen pénznyelő koncepciót alkalmaz.
2
0
0
0
💬 1
NTSC Jani avatar
@hekli96: Ezzel én is így vagyok, hogy a telefonos vackok anyira nem kellenek. Még a netezés is fájdalmas telefonon egy asztali gépjez képest, persze lehet ez régimódi dolog, de a telefon az lepkefing egy PC-hez képest. Ami előnye van a telefonnak a PC-vel szemben, hogy hordozható, s elfér a zsebemben, de más nem nagyon van. Messenger, email olvasás, telefonálás, ill. néha gps. Ezeket használom rajtam játszani biztos nem játszanék, mikor van PC és PS5 a háznál. Elsírnám magam, ha telefonon kellene játszanom a tapicskolós képernyőn.
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció