Összefogott a Sony és a Microsoft

Szerző: xoki | 2019. May 18. | hír | 9 hozzászólás

Valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy egyszer összefog az a két cég, amelyek régóta nagy riválisok, ha konzolokról van szó, vagyis a Sony és a Microsoft. Természetesen együttműködésük nem a saját következő generációs konzolok miatt jött létre, hanem a felhőalapú gaming, a streaming, a mesterséges intelligencia, valamint félvezető fejlesztés céljából.

Az egyezség alapján a Sony a Microsoft jelenlegi felhőalapú számítástechnikai platformjában (Azure) rejlő lehetőségeket próbálja majd felfedezni, amely később a PlayStation streaming szolgáltatás alapját is képezheti majd. A Sony streaming szolgáltatása, a PS Now elég jó, viszont a technológia régóta nem fejlődött eleget, hogy versenyképes tudjon maradni. Például a nemrég bejelentett Google Stadia szintén nagy vetélytársuk lesz. Az együttműködés létrejöttét valószínűleg ez is nagyban elősegítette és úgy tűnik, csak közös erővel vehetik fel vele a versenyt.

Az Azure és az Azure AI segítségével a Sony lehetőséget kap a felhasználói élmény növelésére, illetve mindkét cég modernizálni fogja a streaming szolgáltatásait, és a következő generációs konzoloknál valószínűleg mindkét cég esetében nagy szerepet kapnak majd ezek, tehát úgy tűnik, a két cég szerint is a Stadia lehet a jövő platformja.

Ezenkívül pedig ahogy említettem, a megállapodásuk a mesterséges intelligenciára, illetve közös hardver létrehozására is kitér. Hosszú távon ez azt jelenti, hogy a Sony hardverei, valamint a Microsoft Azure AI és felhőalapú technológiájának keverékét láthatjuk majd. Úgy tűnik, az említett hardverek pedig elsősorban félvezetőket és szenzorokat takarnak, a fejlettebb mesterséges intelligencia kutatásával pedig egy felhasználóbarátabb élmény létrehozása a cél.

Hozzászólások: 9
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Arthur Morgan avatar
Meglesz a maga előnye ennek a szolgáltatásnak is viszont, nehezem hiszem , hogy idővel teljesen kiszorítaná a nappaliból a konzolt. Mivel kell hozzá egy beton stabil netkapcsolat az ilyen felhőalapú dolgoknak. És azért ha éppen nincs net persze jó 10/8 alkalom , hogy előfordulhat, de akkor is abban a pillanatban használhatatlan lesz az eszköz. Én jobban szeretem ha ott van fizikálisan a konzol a polcon , és akármikor tudom használni 😆
0
0
0
0
Liptik avatar
Én is azt hittem, hogy egy közös konzol lesz. 😆
0
0
0
0
Balu_kapitany avatar
Pedig már azt hittem hogy készül psbox 6x
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 4
ulver01 avatar
@Gyrger72: Szerintem sose lesz olyan mint a Skynet. A mesterséges intelligencia is programozásból tevődik össze végül. Embernek kell előre megadni a lehetőségeket.
0
0
0
0
kimi100 avatar
@ulver01: Amikor már az MI-nek öntudata lesz na akkor megvalósulhat a Skynet. És ilyen jelenleg lehetetlen, csak úgy mint a fénysebességgel utazás... 😆
0
0
0
0
ulver01 avatar
@kimi100: Öntudata csak élőlényeknek lehet 😀 Az egy dolog hogy egy robot felismeri hogy ha hozzá tesznek közléseket, de ez is az ő beprogramozott sajátossága. Lehetetlen hogy élettelenből élő dolgot hozzon létre egy ember. Meg van írva. Ez nem a mi feladatunk 😀
0
0
0
0
kimi100 avatar
@ulver01: igen, jelen állás szerint lehetetlen. De 200 évvel ezelőtt a holdra szállás is lehetetlen volt... 😀
0
0
0
0
Andris18 avatar
Pedig vártam már az X Station-re . 😞
0
0
0
0
💬 1


Elfelejtett jelszóRegisztráció