Nyílt forráskódúvá vált az AMD FidelityFX Super Resolution 3.0.3

Szerző: xoki | 2023. December 20. | hír | 10 hozzászólás

Az AMD kiadta a FidelityFX Super Resolution 3 (FSR 3) DirectX12 és Unreal Engine 5 implementációjának teljes forráskódját. Ez azt jelenti, hogy ezentúl bárki kipróbálhatja, illetve beépítheti a technológiát saját játékába vagy szoftverébe.

Az FSR3 az FSR2 utódjának tekinthető, amely az FSR2 implementációt váltja fel. A Frame Generation komponens használata pedig opcionális, mivel az FSR3 felskálázás ettől függetlenül is működik. Az AMD forráskódot és DLL fájlokat biztosít a fejlesztők számára, hogy a technológiát manuálisan vagy DLL-könyvtárfrissítéssel implementálhassák. Az FSR2 támogatással rendelkező játékok esetében az AMD az FSR2 3.0-ra való cseréjét javasolja.

Az új nyílt forráskódú változat a korai demonstrációkban látottakhoz képest természetesen rengeteget fejlődött. Az AMD az MIT licenc alatt adta ki az FSR3-at, hogy szélesebb körben elterjedhessen. Az AMD a FidelityFX SDK részeként kiadta az FSR3 DLL-t is, ami sokkal egyszerűbb implementációt és könnyebb hozzáférést biztosít a hibakeresési eszközökhöz.

Az AMD FidelityFX Super Resolution 3 legfrissebb változatát ezen az oldalon találjátok.

Hozzászólások: 10
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MC MaRcI avatar
Érdemes youtubeon szetnezni
Fsr3moddal gtx 1650el a dead space remake ultran fut
Nagyon brutal lesz ha a modderek keményen ráállnak a témára
0
0
0
0
no avatar
Az új Avatar játékban alapból benne van az Fsr3. Nekem 3060-am van, ezért eddig nem nagyon használtam eddig FSR-t, csak nagyon régen, amikor FSR 1 volt még csak. Dlss 3-al játszottam eddig a játékkal quality módban és így is magas beállításokon csak olyan 45-50 fps volt. Gondoltam kipróbálom az Fs3-at, mert csak azzal működik a Frame Generation. Hát meg is lepődtem, mert ugyanazon a grafikai beállításon 15-20 fps pluszt kaptam és így bőven 60 fps fölé léptem. Nem vettem észre semmilyen romlást a vizuális élményben sem. Csak egyet nem értek, hogy az Nvidia miért nem engedélyezi az FG-t, csak 40-es kártyákhoz, és dlss 3.5-re? Remélem valamilyen modokkal azt is megoldják egyszer, hogy mi is tudjuk dlss mellett használni az FG-t.
0
0
0
0
no avatar
Akkor most normálisan tudom játszani az escape from tarkovot? Vagy még mindig hagyjam.
0
0
0
0
💬 7
Pokman avatar
@android123: Attól hogy nyílt forráskódú lett még nem került bele hirtelen minden játékba, a fejlesztőkön múlik hogy egy patch kíséretében belerakják. Vannak akik készítenek modokat, de azoknál az UI minden játékban villódzik meg rezeg, ami szerintem játszhatatlanná teszi az egészet hiába a kétszeres FPS.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Pokman: Szia! Van benne egy Media Update bat fájl, arra én rányomtam, és a cmd - be végig telepített valamiket, azzal csináltam valami bajt?
0
0
0
0
Pokman avatar
@enslaved: Ha specifik egy játékra volt akkor próbáld ki hogy megy, mint mondtam, az UI nagyon ***ódik ezekkel a modokkal (legalábbis tegnapig még így volt). Ha nem egy játékhoz volt és nem a játék mappájába tetted bele mielőtt futtatad, akkor valószínűleg semmit sem csinált.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Pokman: Nem játékra volt, tudod megjelent az a cmd fekete ablak mint amikor installálod a vc runtime - okat például, és lefutott kb. egy percen át, aztán ennyi. Játékba nem tudom hogyan lehet betenni, bár az Alan Wake - et megnézném vele.
0
0
0
0
Pokman avatar
@enslaved: Akkor szerintem semmi nem történt, ahogy én értettem előbb be kell másold a játék mappájába valahova és onnan futtatni a bat fájlt. De amúgy egyszerű kipróbálni, csak indítsd el egy akármilyen játékot és kapcsold be FSR-t.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Pokman: "be kell másold a játék mappájába valahova"
Na ez az, de hova? Nem vagyok programozó. Önmagában amit csináltam nincs hatással egyik játékra sem.
0
0
0
0
Pokman avatar
@enslaved: Ahol a jaték .exe fájlja van. De én nem javaslom, 6700XT-d van, bőven elég mindenre 1080p-ben, és a moddolt FSR3 mint mondtam gyakorlatilag tönkre b@ssz@ az UI-t minden játékban. Várni kell vagy egy jobb modra vagy egy a fejlesztők által kiadott verzióra.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció