Nvidia „Ada Lovelace” GPU architektúrával készülhet a következő generációs Switch

Szerző: xoki | 2021. April 01. | hír | 5 hozzászólás

Az Nvidia DLSS (Deep Learning Super Sampling) jelenleg a modern grafika egyik leginnovatívabb gaming technológiája. A DLSS és a ray tracing remek párost alkotnak: a játékok sokkal jobban nézhetnek ki, miközben az fps is elfogadható szinten marad.

A Bloomberg cikke után a VideoCardz is írt a következő generációs Switchről, amely az eddigiek alapján úgy tűnik, DLSS-támogatással és fejlettebb hardverekkel készül. A Nintendo konzolja szinte biztosan nem kap ray tracing támogatást, de a DLSS előnyeit mindenképpen ki tudják használni.

A VideoCardz tweetjére reagálva egy jól ismert és megbízható leaker, @kopite7kimi hozzászólásával felfedte, hogy a következő generációs Switch az „Ada” architektúrával készül. Ez a megjelölés természetesen utalás Ada Lovelace-re, egy angol matematikusra, akire sokszor az első számítógépes programozóként is hivatkoznak. Tehát úgy tűnik, a következő generációs asztali GPU-k mellett az új Switch is a Lovelace architektúrára épül majd.

Az Nvidia Ada Lovelace az Ampere utódja lesz, de a cég a Hopperen is dolgozik, amely egy multichip modul dizájnos számítási architektúra. A Lovelace állítólag szigorúan gamingre lesz kifejlesztve, és valószínűleg továbbfejlesztett Tensor és RT magok jellemzik majd.

Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Liptik avatar
Physx és RTX-et a Super Mariohoz meg a Zeldahoz!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Várható volt, hogy kijön egy erősebb verzió. Mert a PS5-Xbox Series X páros eléggé elugrott erőben az alap Switch-től. Igazából a PS4-Xbox One is erősebb valamivel. Így ha nem akarnak nagyon lemaradni, akkor muszáj fejlődniük. Bár így is sokan veszik, mert hordozható, manapság meg ez számít, nem csak az erő. Na meg sok olyan játék jön ki erre, ami a többi platfromra nem jön ki. Sok család barát osztott képernyős játék jön ki rá. Így otthon nagy TV-n lehet többen játszani. Más a célközönség, mint PC-n és a többi asztali konzolon.

Engem mondjuk sose mozgattak meg a hordozható konzolok. Gyengébbek, figyelni kell az akkura, na meg úgy utazzuk Pesten, hogy megyek 10 percet az egyikkel, utána megint 10 percet, utána megint 7-8 percet egy harmadik járművel, így nem is lenne értelme hordanom. Otthonra meg minek, mikor ott az erős PC.

A nagyszerű okostelefon is majdnem a sarokba van dobva otthon. Netezni is élvezetesebb PC-n, mint a gagyi telefonon.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Apropó dlss, amd nél csak nem ért ide márciusba... nagy a csend...
0
0
0
0
💬 1
TheMenkuPocok avatar
@bukta2: Covid miatt késik 😆
0
0
0
0
no avatar
Ígéretes a Switch Pro, DLSS sokat fog rajtuk segíteni. Valószínűleg be fogok újítani rá, az alap Switch is egy nagyon szerethető kis konzol.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció