Nem készül többé új tartalom a StarCraft 2-höz

Szerző: xoki | 2020. October 17. | hír | 22 hozzászólás

A StarCraft 2 utoljára öt évvel ezelőtt kapott egy teljes értékű kiegészítőt, amely a Legacy of the Void volt. A Blizzard azóta csak apróbb frissítéseket adott ki a játékhoz, de sajnos hamarosan ezekről is lemondhatnak a játékosok.

A Blizzard bejelentéséből kiderült, hogy idén hivatalosan is leáll a StarCraft 2 fejlesztése, vagyis többé nem kapunk új DLC tartalmakat (például új Commander vagy War Chest), viszont ez nem jelenti azt, hogy teljesen félrelökik a játékot. A későbbiekben is érkeznek majd fontosabb, kiegyensúlyozásokra fókuszáló frissítések, illetve az új szezonokra történő áttérésekről sem feledkeznek majd el.

Mindez azt jelenti, hogy ebben az évben már kiegyensúlyozásokat tartalmazó frissítés sem lesz, de a jövőben, amennyiben az szükségessé válik, a Blizzard azonnal nekilát az elkészítésének. A StarCraft 2 esport pedig tovább üzemel majd az ESL Gaming és GSL közreműködésével.

StarCraft 2
StarCraft 2
StarCraft 2
Megjelenés: 2010. July 27. (PC)
Műfaj: Stratégia, RTS
Fejlesztő: Blizzard Entertainment
Hozzászólások: 22
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kolbaszkarika avatar
Teljesen elfelejtettem ezt a címet valamiért, pedig 20 éve azért keltem korábban iskola előtt, hogy nyomjak egy kis Brood War-t. 😶
0
0
0
0
Twist avatar
Miért, amúgy azon az egy plusz kiegészítőn kívül készült egyáltalán hozzá valami? 😊
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@Twist: Nova Covert ops DLC: 15€
11db coop commander, darabja 5€
23db announcer, darabja 5-8€
8db skinpack 9-22€ között

aham ja, csak ennyi.
0
0
0
0
Twist avatar
@Palanova: Ebből a Nova Covert ops-ról tudtam, az meg is van. Szerintem a skin packokat meg a többit pofátlanság kiegészítőnek nevezni, ami annyi időt és energiát venne el.
0
0
0
0
susguy avatar
@Twist: Azt kérdezted hogy valami készült-e, a válasz az hogy igen 😆
0
0
0
0
no avatar
@Twist: Azért a commandereknél nem szállhattak el, valami balance félét is kellett kreálni, hogy ne legyen egyik új sem OP a többihez képest. Nem akkora horderejű, mint egy teljesen új játszható oldal, mert kampány nincs alattuk, de nem két perc összekalapálni egyet, és nem is két hét.

Skinpack akkor nem vesz el sok időt ha csak átszínezik, és azért az eléggé gyakori.

Persze tényleges tartalom helyett ilyenek árulni az pofátlanság, de hát ha veszik akkor gyártani is fogják.
0
0
0
0
Liptik avatar
Majd jön a StarCraft 3 idővel és utána még pár ével a World of StarCraft.
0
0
0
0
💬 5
susguy avatar
@Liptik: Igen ez így van!
0
0
0
0
no avatar
@Liptik: A WoS-ban látnék ötletet, jól meg lehetne csinálni. Új SC rész sajna bukó szerintem, már nagyon kicsi a common player base meg amúgy is erősen esport orientált cím volt mindig is. Utóbbi miatt szeretem mai napig.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Felejtős.
Ma már nem lehet egy World of Warcraftra ráhúzni egy Starcraft skint és eladni havidíjasan. Blizz ezt már elb*szta réges régen. 2006-ban még meglehetett volna tenni, de ma már nem. Akkoriban ki is jött egy modder videó róla, és tényleg akkori szemmel nézve jól is nézett ki, és ha csak annyit tettek volna hogy reskin wow és SC környezet, simán elkocogott volna a wow-sto-aion-gw mellett...
Különféle területek a különféle SC-ből ismert bolygók lettek volna, Mar Sara, Korhal, stb...kasztok meg szintén az ismertebbek rts egységek, zergeznél persze gond lett volna az itemizáció, de megoldható lett volna. És persze felhasználhatták volna az elmeszelt starcraft: ghost anyagait, pályaterveit.
0
0
0
0
no avatar
@Palanova: Ha így állsz hozzá, hogy WoW-ra kellene ráhúzni mint egy skin-t, akkor tényleg felejtős már kapásból az ötlet 😶
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Mert a blizznek van más MMO-ban tapasztalata? Vagy azt képzelted hogy nulláról állnának neki? A WoW-ot is WC3-as motorral kezdték el, mert az kéznél volt.
0
0
0
0
Apor avatar
10 éves évforduló...

Emlékszem a megjelenés előtt majdnem 4 évvel már kint volt a "szivarozós" előzetes, aztán most ott tartunk, hogy lassan jön a harmadik rész 😃 😉
0
0
0
0
💬 7
no avatar
@Apor: Anno a Starcraft 1 előtt is kint volt már külön egy academy.exe amivel a hangokat lehetett lejátszani, hogy miket fognak az egységek épületek hallatni.

Ehhez képest az SC2 3 kampánya évekre széthúzva és egyenként teljes áron kiadva eléggé megkérdőjelezhető húzás volt a blizztől.

Ezek alapján nem várok semmit egy esetleges SC3-tól, mert nem áll szándékomban 5-6 mapért 20€-t fizetni, hogy egy kampány végösszege 100+€ legyen...vagy épületekért-commanderekért pluszba fizetni. (ez utóbbi már az ASC2 alatt sem tetszett - így a blizz pénzéhségében el is vesztett mint vevőt)
0
0
0
0
Apor avatar
@Palanova: +1

Ez most kicsit sarkalatos lesz; de,... amíg van elég trágya, addig légy is akad.

Éhen halni sem fog senki a Bliz-nél...
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Lehet, de a hozzáértőbbek már leléptek és alapítottak új stúdiót...véletlen lenne?
0
0
0
0
Apor avatar
@Palanova: Nagy számok törvénye alapján lehet véletlen 😀 😉
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Vagy csak elegük lett az Activisionből...
0
0
0
0
igenytelengep avatar
@Apor: Nem pont a blizzard rúgott ki tömegesen embereket az elmúlt években és fizeti alul a dolgozói nagy részét?
0
0
0
0
Apor avatar
@igenytelengep: Azok sem fognak éhen halni, ne aggódj 😀
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
Nekem mindegy hiszen csak a kampány része érdekel végigjátszás szempontjából. 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció