Mostantól PC-n és iOS eszközökön is elérhető az xCloud

Szerző: xoki | 2021. June 30. | hír | 14 hozzászólás

A Microsoft bejelentette, hogy az Xbox Cloud Gaming (xCloud) mostantól PC-n és Apple iOS eszközökön is elérhető, összesen 22 országban. A „Designed for Xbox” kiegészítők szintén kibővülnek majd az iPhone-okhoz készült új, az Xbox Cloudot támogató játékkontrollerekkel.

A cég minden Windows 10 PC-vel és Apple okostelefonnal vagy tablettel rendelkező Xbox Game Pass Ultimate előfizető számára megnyitotta az Xbox Cloud Gaming szolgáltatás kapuit. A felhasználóknak nincs más dolguk, mint a támogatott böngészők (Microsoft Edge, Google Chrome és Safari) egyikével ellátogatni az Xbox.com/play oldalra.

A fentiek mellett a cég megerősítette, hogy Xbox Series X hardverre fejlesztik fel az Xbox Cloud Gaming szervereket, amelynek köszönhetően felgyorsul a betöltés, magasabb lesz az fps és új grafikai opciók is elérhetővé válnak majd.

A Microsoft három új kiegészítőt is leleplezett, köztük a pont időben érkező Backbone One és Razer Kishi nevezetű iPhone kontrollerekkel, amelyeket 100 dollárért tudtok megvásárolni, ráadásul 3 hónapos Xbox Game Pass Ultimate előfizetést is kaptok mellé. Ezeken felül pedig ott van még az OtterBox Power Swap Controller Battery, amely kompatibilis lesz az Xbox konzolokkal, illetve az Android és iPhone eszközökkel. A cég megszakítatlan élményt ígér a gyorsan, akár játék közben is kicserélhető elemeknek köszönhetően. A OtterBox Power Swap Controller Battery 59,95 dollárért lehet a tiétek.

Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
wgeorge85 avatar
Ebből stabil nettel lehet kihozni jó élményt, nekem még az 5Ghz-es WiFi-vel is hatalmas lag-okat okozott
még a Forza Motorsport 7-nél is, pedig ott nincs sok akció...
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Tudja valaki, hogy Postán menyibe kerül egy hónapos Xbox Game Pass Ultimate?
Elméletileg mindenem megvan az xCloud-hoz, már csak egy előfizetés kell.
0
0
0
0
💬 5
csuz-li avatar
@Gyrger72: Postán?
[LINK]
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@csuz-li: Ezen az oldalon olvastam, hogy Xbox Game Pass is kapható.
[LINK]

Egyrészt nincs bankkártyám, másrészt csak 1 hónapra van szükségem. Csak a Fable 2-őt szeretném végigjátszani.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Gyrger72: Csakhogy az első hónap csak 300 Ft Szóval érdemesebb így előfizetni.

Én most megnéztem, de a PC-s xbox előfizetésben nincs bent a Fable 2! Szóval PC-re csak ezért ne vedd meg!

Értem, hogy nincs bankkártyád, szóval vehetsz másként, de azok mindig drágábbak. Van ilyen a Mediamarkt-ban, az euronics-ben, meg egy csomó helyen, változó árban, változó időre. Bemész és megnézed, készpénz miatt úgy is be kell menned egy boltban és ezekben mindig van. Viszont ezek általában 3-6-12 hónapra szóló kártyák. Ha veszed, figyelj, melyiket veszed, mert van több fajta, van (vagy legalább is régebben volt) csak konzolhoz való is. Ha PC-re kell, akkor az Xbox Game Pass for PC kell.
0
0
0
0
susguy avatar
@Gyrger72: Őszintén megmondom nem emlékszem, tippre kb annyi lehet mint üzletben, ~4400Ft/hónap.
0
0
0
0
csibeszke37 avatar
Akkor most már Xbox 360 játékokkal is lehet majd játszani amik a listában vannak?
Dante's Inferno- val jó lenne játszani. Anno X360-ra megvolt!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Lehet régi módi vagyok, de biztos nagyszerű élmény lehet felhőből játszani miniatűr képernyőre.

Jobb az, ha afizikai hardveren fut a játék, nincsenek input lagok. Plusz a gépen van normális kijelző méret, s lehet látni is, hogy mi történik a képernyőn.

A telefon való játszadozást a mai napig vicc kategóriába sorolom. Biztos vannak páran akiket lekötnek a telefonos játékok, engem hidegen hagynak.
0
0
0
0
💬 5
norbi6 avatar
@NTSC Jani: Szerintem a single player játékoknál abszolút elhanyagolható (tapasztalat) pl. cyberpunkoztam és metroztam rajta 4G hálózaton.

Abszolút élvezhető volt számomra, semmi rosszat nem tapasztaltam. Multi az már más tészta.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
@norbi6: A képminőség se mindegy azért. Na meg a 144 Hz-es monitoron csak jobb, ha helyben játszik az ember. Szóval én maradok a gépen játszok ténylegesen megoldásnál. Ha kijövök a házból, akkor a gaming az ott marad a négy fal között. (Még netezni se szeretek telefonon, annyira gagyi élmény a gépen való netezéshez képest számomra)
0
0
0
0
norbi6 avatar
@NTSC Jani: Nyilván ez is egy álláspont. Én pl. ha tudom hogy valahol nagyon sokáig rohadok akkor szoktam elővenni ezt a megoldást, hogy eltudjam ütni az időt. Így azért jobban repül az idő.
0
0
0
0
csibeszke37 avatar
@NTSC Jani: Te most miről beszélsz? Most már PC-n is lehet játszani az xCloud-ot!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
@csibeszke37: Arról beszélek, jobb ha a gépen fut közvetlenül a játék, s nem egy szerverről a gépre. Ezt eddig is felfogtam, hogy gépre is van ez a herélt megoldás. Nyilván van oylan, aki ezt kihasználja én biztos nem fogom.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció