Mostantól kizárólag a feliratkozóknak is közvetíthetünk a Twitch-en

Szerző: xoki | 2019. June 27. | hír | 12 hozzászólás

Elindult a Twitch új funkciójának, a Subscriber Streams bétatesztje, amely lehetővé teszi, hogy a streamerek kizárólag a feliratkozók részére közvetíthessenek exkluzív tartalmakat.

Ezeket a streameket bármely előfizetés birtokában megtekinthetjük majd. Azok számára, akik eddig még nem fizettek elő, egy előnézet lesz látható a csatlakozásra való invitációval. A Subscriber Streams igénybevételéhez legalább kilencven napig Twitch partnernek kell lenni, és ez alatt a kilencven nap alatt a csatorna semmilyen büntetést nem kaphat.

A Twitch állítása szerint ezek a streamek semmiben sem különböznek majd a jelenlegiektől, valójában a céljuk az, hogy a streamerek kicsit személyesebb tartalmakat oszthassanak meg a feliratkozóik részére. Népszerű streamek esetében valószínűleg hasznos funkció lesz, hiszen nem egyszerű a nézőkkel való interakció, ha a chat folyamatosan pörög. Bár a chat eddig is korlátozható volt a feliratkozók részére, de maga a közvetítés még nem.

A Subscriber Streams GYIK-ja, valamint bővebb információ itt található.

Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csuz-li avatar
Szeretjük elfelejteni, hogy nincs ingyen leves. Azért a levesért valaki valahol mindig fizet. Azon felháborodni, hogy azzal akarják kifizettetni a levest, aki megeszi, elég érdekes világnézetet feltételez.

A pénzéhségről: Ahhoz, hogy élőben közvetíts valamit eleve kell egy gamer konfig, valami mikrofon meg egy kamera, És már ez egy autó ára. (ok.: egy régi és nem túl jó autó ára), ha van bevételed, akkor tudsz előre lépni, tudsz venni második gépet, ami már dedikáltan a közvetítést kezeli, második monitort, stb. Így javul a minőség, nő a nézőszám, ezzel nőnek az elvárások is. Később, ahogy nő a feliratkozók száma, rendszeresen kell tartalmat gyártani, aminek megint csak van költsége. Egy idő után az sem árt, ha jól csinálod, át tudj ere nyergelni "főállásban", tehát még inkább rá vagy szorulva azokra, akik fizetnek is, mert valaki mindig fizet a tartalomért, ha te nem, akkor valaki más helyetted. És innentől két dolog következik.
1. Azt nem tudom elképzelni, hogy egy csatorna átmegy sub onlira, hacsak nem teljesen elmebeteg, mert az elég egyértelmű, hogy a beeső látogatóból lesz feliratkozó, aki majd megfizeti az adás gyártási költségeit.
2. Simán lesz lehetősége egy streamernek arra, hogy időnként igen is csináljon néhány olyan adást, ami kizárólag a feliratkozóknak szól, ezzel is meghálálva azt, hogy támogatják, illetve kapacitálni a többieket arra, hogy igenis fizessenek a tartalomért és ne mással fizettessék meg.
Plusz az sem ördögtől való, hogy olyan események közvetítése (e-soprt döntők, stb), amik eleve belépősek a helyszínen, úgymond belépősek lesznek a közvetítésben is. Aki meg ingyen akarja, az majd visszanézi felvételről.
0
0
0
0
💬 4
csuz-li avatar
@_AsheXp: Azért jó, hogy nem csak én gondolom így kívülállóként, hanem az is, aki ezzel foglalkozik.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: De ennek mi lesz a vége? Hidd el jövőben majd azért is fizetni fogsz ha egyáltalán chatelni akarsz... ha ezt hagyjuk elfajulni akkor előbb utóbb már maga a twitch regisztráció is fizetős lesz....
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Criffer: Hát a TV-ért is fizetsz, pedig még reklámokat is nézned kell közben...
De ettől függetlenül nem hiszem, hogy ne lennének továbbra is "ingyenes" tartalmak, csak ezek száma le fog csökkenni, de erről fent írtam már, nem írom le újra.
Minden online tartalom előállítója küzd azért, hogy pénzt kapjon a tartalomért. Az újságok sokszor, sokféleképpen próbálták mer elérni azt, hogy az online felületért is fizetni kelljen, ahogy a nyomtatott verzióért, de még a legnagyobbak sem jártak sikerrel, szóval nem hinném, hogy az, ami egy New York Times-nak nem sikerült, az sikerülni fog VérPistike Twitch-huszárnak.
Szóval nem hinném, hogy ördögtől való pénzt adni valakinek a munkájáért.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Aki nézőszámot akar az nem fogja ezt az opciót használni,maximum a chatet a feliratkozók részére zárolja 😃
0
0
0
0
💬 4
_AsheXp avatar
@Viktorinho: De akit már eleve többezren néznek az nem a nézőszámra fog menni, mert igyis többezer subja van már, igy viszont nagyobb eséllyel subol az is aki eddig nem tette 😃 mivel ez csak partnereknek szól igy ez egy teljesen jó dolog
0
0
0
0
mk10 avatar
@_AsheXp: 😃 Hát ezen egy jót nevettem 😃
Szerinted át fognak csak azért állni, hogy több subja legyen? Fel ér a pénzhéséggel ,lesz biztos aki erre megy, de ezt te sem gondoltad komolyan, hogy jó dolog ? 😃 Meg nem hinném hogy a nem suboktól meg fogja vonni, az adott streamer emberke. szerintem gondolt át ezt még egyszer 😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@mk10: Átgondoltam mégegyszer 😀

Aki eddig sub volt, az ezután is sub lesz. Aki eddig nem volt sub de nézte, azok közül lesz aki ezután subolni fog, hogy nézhesse 😀 ennyi

De ahogy följebb is irták, ezt nem állandóan igy tolni lesz jó hanem néha igy streamelni.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció