Minden, ami a mai napon kiderült a Google játék-streaming szolgáltatásáról

Szerző: xoki | 2019. June 06. | hír | 17 hozzászólás

A mai napon végre új információkkal gazdagodtunk a Google hamarosan megjelenő játék-streaming szolgáltatásáról, így többek között végre kiderült az árazás, és megtudtuk, mely játékok érkeznek először a Stadiára.

A szolgáltatás „Stadia Pro” nevezetű előfizetése havi 10 dollárba kerül majd. Az előfizetők folyamatosan új tartalmakra számíthatnak, és a Stadia által nyújtott legjobb minőségben (4K, HDR, 60FPS) élvezhetik a játékokat. A Pro előfizetés automatikusan elérhetővé tesz néhány játékot a könyvtárunkban, de a játékokat akár külön is megvásárolhatjuk. Utóbbira 2020-ban lesz lehetőségünk, és a megvásárolt játékokkal előfizetés nélkül is játszhatunk majd.

Az előfizetésen kívül a Stadia Founder's Edition is megvásárolható lesz 129 dollárért, amely tartalmazni fog egy limitált kiadású gamepadot, valamint egy Chromecast Ultra, a Destiny 2: The Collection és három hónapos Stadia Pro előfizetés is helyet kapott a csomagban. A Founder's Edition megvásárlásával az elsők között választhatjátok majd ki a Stadia felhasználóneveteket.

A szolgáltatás minimum 10mb/s letöltést és 1Mb/s feltöltést igényel, de a legjobb élményhez (4K) az ajánlott sebesség 35Mb/s. A Stadia megjelenésekor olyan neves kiadók játékaival játszhattok majd, mint a Ubisoft, a Square Enix vagy az Activision. Az alábbi játékok lesznek a platform nyitócímei:

• Assassin's Creed Odyssey
• Baldur's Gate 3
• Borderlands 3
• The Crew 2
• Darksiders Genesis
• Destiny 2
• The Division 2
• DOOM Eternal
• Dragon Ball Xenoverse 2
• The Elder Scrolls Online
• Farming Simulator 19
• Final Fantasy 15
• Football Manager 2020
• Get Packed
• Ghost Recon Breakpoint
• Grid
• Gylt
• Just Dance 2020
• Metro Exodus
• Mortal Kombat 11
• NBA 2K
• Power Rangers: Battle for the Grid
• Rage 2
• Samurai Showdown
• Thumper
• Tomb Raider Trilogy
• Trials Rising
• Wolfenstein: Youngblood

Az alábbi képen láthatjátok a Google összes partnerét, akikkel együtt dolgoznak, és akik közül sokan egyelőre nem fedték fel a Stadiára érkező játékaikat.

A Google még nem árulta el, mikor érkezik a Stadia, de a kanadai Lapresse még a bejelentés előtt publikálta a szolgáltatás részleteit, ahol a megjelenési dátumot is felfedték, amely alapján a Stadia november 14-én válik majd elérhetővé.

Hozzászólások: 16
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bybeni avatar
Technikai oldalról nézve ez hogy lesz kivitelezve?
Gyakorlatilag a 4K HDR 60FPS-t a legminimálisabb "késéssel, valászidővel" jelenleg ezerből, 1 magyar internet szolgaltatással rendelkező ember sem fogja tudni használni. Nem akarok osztással, szorzással szarakodni de minimum 450-480Mb/s STABIL kapcsolat kellene ahhoz a letöltési oldalon hogy a játék kezdeti videójat megnézni tudd. Nemhogy streamelni magát a játékot. Ez álltalános gyakorlat streamerek közt. Aki tudja mekkora hálózati erőforrás kell egy alap 1080p/60FPS stabil streameléshez az érti miről beszélek...
Második!
Fizessek elő az otthonomban elérhető legdurvább internet szolgáltatásra, gépet is mindenképp muszáj lesz fejleszteni, pluszban fizessem minden hónapban a Stadia-t amit ki sem fog tudni használni egy magyar előfizetőert európában a létező legszarabb, legelavultabb a közellátás internet szolgáltatása...
Végülis...
0
0
0
0
💬 2
96pepe avatar
@bybeni: Miért kell a gépet fejleszteni? Nem pont az lenne a pláne ebben a szolgáltatásban, hogy nem kell hozzá csak egy alap gép, mert a STADIA szerver futtatja neked a játékot?
0
0
0
0
bybeni avatar
@96pepe: 1.:
-Technikai részletekre erősebben támaszkodva írtam.
2.:
- Első információmorzsák a Stadia-ról a pc-s felhasználást is említették, ami elég fura volt, azóta háromszor módosult a "Tech-Spec" a google, Stadia oldalán.
3.:
-E3-stream-en iderült hogy mi is a végleges spec. köztük az is hogy az AMD gpu-i hajtják a Stadia-t!

Amúgy igen, egy teljesen alap gép elég a minimumhoz, de abban a "mimimun" szegmensben mi az élvezhető? Ha kis késéssel élvezhetően szeretnél játszani akkor sok embernek szügsége lesz némi fejlesztésre
0
0
0
0
no avatar
Más helyen megemlítették hogy Magyarországról egyelőre nem lesz elérhető.

A játékok elérése sem tiszta. Egyik oldalon az van hogy nem kell megvenni, de meg lehet, másikon hogy csak az újakat kell megvenni, harmadikon meg hogy havi díj mellett meg is kell venni a játékokat.
Teljes a káosz ezen a téren, de lehet nem csak nálam.

"Stadia Pro is the official service, at $10/month, which will give you access to the service’s games at 4K resolution/60 frames-per-second. This won’t include all the games, though—newer ones will be purchasable separately." - [LINK]

Meg hogy lesz F2P verzió is, ami max 1080p-ben lesz elérhető.

Nem tudom, vagy én néztem be valamit, vagy a hírek ellentmondásosak, vagy még a Google sem tudja mit akar. Nem tudom melyik a rosszabb.
0
0
0
0
💬 5
TheMenkuPocok avatar
@Palanova: Ez kb. az a kategória, mikor a Google még nem mondott el minden részletet, és ilyenkor az "újságírók" ki gondolják mi szólna jobban.
0
0
0
0
no avatar
@TheMenkuPocok: Vagyis a spekuláció becslésének a találgatása...vagyis nulla hasznos infó. Pedig ez azért eléggé sarkallatos pontja a kérdésnek szerintem. Mert nem mindegy hogy 10€-ért mit kapok: teljes hozzáférést a szolgáltatáshoz, vagy kell még utána csengetnem játékonként 60€-t. Sőt azt a játékot utána "vihetem" magammal vagy mint egy n+1-dik store, ott marad.
Oly sok a kérdés...de egyelőre kelet Európát, ha hinni lehet a híreknek, nem szolgálják ki.
0
0
0
0
xoki avatar
@Palanova: igen elég nagy káos van jelenleg

Röviden valami ilyesmi szvsz:
1. van egy előfizetés amibe van néhány ingyenes játék, néha újabbak is bekerülnek majd ide
2. ezeken felül lehet venni más játékot is majd, amelyeket csak 2020 tól lehet majd előfizetés nélkül játszan( de 1080P -be és nem 4k ba)
3. és ha jól tudom a founders pack kell ahhoz, hogy már a megjelenéskor hozzáférést kapjunk

azért lett ilyen általános formában megírva, mert szinte minden forrás egy kicsit másképpen írja le a dolgokat 😊

ha tippelnem kéne, valószínűleg lesz olyan játék is amelyet meg kell venni és előfizetés is kell majd hozzá
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@xoki: Az itteni cikkel nincs semmi gond, teljesen világos miért ilyen általános 😀

A probléma ott van, hogy mikor valami nem hivatalos akkor nem kell nyaggatni. Más oldalakon mindenféle találgatások mennek, főleg ezen a téren.
0
0
0
0
no avatar
@xoki: Volt korábban egy hasonló kezdeményezés (OnLive talán), de az csak havidíjas lett volna ha jól rémlik és még az is beállt. Most miért lesz ez jobb hogy havi díj + game ára? Persze ha a szolgáltatás tényleg azt fogja tudni amit ígérnek akkor lehet megérheti...de míg nálunk nem lesz elérhető, addig csak színes hír a nagyvilágból.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
Hááát egyenlőre nem tudok erre értelmeset szólni,kíváncsian várom.
0
0
0
0
💬 6
TheMenkuPocok avatar
@Andor1997: Egyelőre*
Spoiler!
Nem akarlak blamálni, én kérek elnézést. De annyi helyen olvastam már ezt, hogy kezd idegesítő lenni. Egyenlőre a szalámit vágod, egyelőre meg nem tudsz értelmeset szólni.
0
0
0
0
no avatar
@TheMenkuPocok: Nálam a példamondat így hangzik:
"Egyenlőre a sorozat gyilkos darabulja a hullát, mielőtt elássa azt az erdőben. A szó amit keres az: egyelőre." - [LINK]
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@TheMenkuPocok: Valóban😳😕!
Spoiler!
Egy előre egy hátra ,megköszön a kijavítást most már na.😆
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Andor1997: Srácok nekem ez fel sem tűnt, viszont ha már ilyen komoly thread indult ebben a létfontosságú, cikk témájához szorosan kapcsolódó, az író álláspontjának lényegi részét maximálisan megmutató, mások számára érdekes és releváns kommentből, akkor engedjétek meg, hogy itt hagyjak egy paprikás krumpli receptet:

hozzávalók:
1 kg burgonya (krumpli)
15 dkg kolbász (jó minőségű szárazkolbász)
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
2 teáskanál fűszerpaprika (őrölt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)

elkészítés:
A megtisztított krumplit felkockázzuk, és a hagymát is apróra felvágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd levesszük a tűzről.
Hozzátesszük a pirospaprikát, elkeverjük, beledobjuk a krumplit, a kolbászkarikákat, az apróra kockázott fokhagymát, pici vizet öntünk alá, és visszatesszük a tűzre.
Jól átforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Lefedjük, és puhára főzzük.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@Mesterlovesz: Ezt meg kell kóstoljam 😆
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Mesterlovesz: Minimum 20 FPS-el több és jobb ,mint az RGB,ja és a játékos részéről 1ms-re csökkentett válaszidő.Csúcs tuning.😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció