Microsoft: jön a PC-s Xbox Game Pass, további játékok jelennek meg Steamen

Szerző: xoki | 2019. May 30. | hír | 12 hozzászólás

A Microsoft E3-as sajtótájékoztatóján nagy szerepet fog kapni a PC is, ugyanis többek között itt kapunk majd részletes információt a PC-s Xbox Game Pass előfizetői szolgáltatásról. Az elnevezést megtartották, de több mindenben eltér majd az eredetitől. Az Xbox fejese, Phil Spencer szerint a PC-s közösséggel együttműködve megalkotott szolgáltatás egy teljesen új élményt fog nyújtani.

A szolgáltatás alapjai ugyanazok maradtak, vagyis kezdetben ott lesz a több mint 100 játékot tartalmazó könyvtár, amely olyan kiadók játékait tartalmazza majd, mint a Sega, a Paradox, a Bethesda, a Deep Silver vagy a Devolver. Aktív előfizetés esetén ezekkel a játékokkal bármennyit játszhattok. Minden hónapban újabb címekkel bővül a kínálat, és például a Microsoft saját játékai már megjelenéskor bekerülnek a listába.

A Microsoft másik nagy bejelentése a PC-sek számára a Microsoft Store új dizájnja lesz, amely Win32-es játékokat is befogad majd. Ezzel kapcsolatban pedig kiderült azt is, hogy a cég különböző játékai a Valve platformjára is ellátogatnak majd, ugyanis azt szeretnék, hogy a játékosok döntsék el, hol akarják megvásárolni játékaikat. A mai bejelentésben az Age of Empires 1-3 Definitive Edition és a Gears 5 játékokat emelték ki, amelyek hamarosan a Steamen is elérhetővé válnak. Egyelőre nem tudni, hogy a későbbiekben más neves szériák (például a Forza Horizon) is követik-e majd ezeket a címeket.

Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
H-ECTOR avatar
Ennek létjogosultsága akkor van, ha konzol exkluzív játékok is bekerülnek. Azok viszont mivel pc-re nem jelentek meg, valami streaming szolgáltatással lehetnek csak elérhetőek szerintem, erre pedig nem sok esély látok. Ez alapján inkább Microsoft Game Passnak nevezném amibe néhány másik gyártó régebbi címe is bekerül.
Csak ne legyen igazam😊
0
0
0
0
💬 5
MentaStrike avatar
@H-ECTOR: Hmm. Midtown Madness? 😃

Amúgy meg elindul ez is, meg lassan a felhő alapú gaming is beindul. Sokat változott a technológia. Csak aztán ha konzolos játékot portolnak PC-re, ne siessék el, mert aztán ráfázunk 😃
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@MentaStrike: pont ez az, hogy itt nincs szó pc-s portról
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@H-ECTOR: Még. Sosem lehet tudni
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@H-ECTOR: Sokan már arról spekulálnak hogy a következő ,,konzol generáció" lesz az utolsó ilyen formában... Csak rá kell nézni ott van pl. Google Stadia, Microsoft és Sony együtt dolgoznak a streaming szolgáltatáson. Nagyon érdekes lesz de egyben furcsa is szerintem.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@Rocky12: nagyon dolgoznak rajta, de nem hinném, hogy jelenlegi formájában életképes, mint streaming
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Ez nem rossz viszont akkor ezek után már csak a konzolnak annyi létjogosultsága lesz, hogy aki hosszútávon minden új játékkal játszani szeretne szaggatás mentesen az xboxot vásárol. 😆 Mondom ezt konzolsként is.
0
0
0
0
💬 5
kaland21 avatar
@Arthur Morgan: Teljes mértékben eggyetértek veled!! az xboxnak mint kozolnak csak ennyi értelme lesz így ha csak nem mégis lesz rá exkluzív cím(gondolok itt madj a kovetkező xbox konzolra)!!!😃
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@Arthur Morgan: Ez részben igaz, de szerintem azért ,,szaggatna'' néhány új nagyobb cím a konzolon. PC-n szerintem még mindig jobb élményt lehet elérni. Való igaz, kíváncsian várom hogy mit fognak hozni az új generációs konzolok mind erőben, mind játékok szempontjából 😀
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@Rocky12: "PC mászterrész" szerintem az új gen esetén is fölényben lesz. 😆 De hátha most valami csoda történik
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@Arthur Morgan: Hátha 😎 Szeretem látni generációkon át a fejlődést, erről van egy csomó videó is a YouTube-on. Van egy olyan érzésem hogy ez a generáció nagyobb ugrás lesz mint anno a Xbox 360-ról a Xbox One-ra 😀 Vagy PS3-ról PS4-re 😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Arthur Morgan: "Szaggatás mentesen"

Sajnos már a konzolok sem erről szolnak
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció