Megszűnik a Bethesda Launcher, Steamre vándorolnak át a játékaink

Szerző: xoki | 2022. February 22. | hír | 39 hozzászólás

Az Elder Scrolls és a Fallout készítője, a Bethesda bejelentette, hogy hamarosan nyugdíjazni fogja a PC-s launcherét.

Áprilistól kezdve minden felhasználó átviheti majd a játékait, illetve a fennmaradó pénzét a Steamre. A legtöbb játék mentései szintén megmaradnak, de néhány cím esetében ez csak manuálisan lesz végrehajtható, miközben jelenleg a Wolfenstein: Youngblood mentéseinél nincs még erre lehetőség.

Mivel a részletekbe nem igazán mentek bele, egyelőre be kell érnünk a hivatalos bejelentés alján található gyakran ismételt kérdésekre adott válaszokkal. Először is, ahogy az elvárható ilyen esetben, a Bethesda.net könyvtárban található játékokat a felhasználók ingyenesen megkapják a Steamen. A játékbeli fizetőeszközök (Atom, Crown) a játékokkal együtt átkerülnek az új fiókra, de másik platformra nem vihetők át. A meglévő Bethesda-fiókkal lehet majd a későbbiekben is hozzáférni a felhasználói fiókhoz kötött tárgyakhoz, mint például a modokhoz és skinekhez.

A Bethesda Launchertől májusban fogunk elbúcsúzni, de a cég egyelőre még nem árulta el, hogy pontosan melyik napon fog erre sor kerülni.

Hozzászólások: 39
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
xCube avatar
Örvendetes hír, amúgy sem volt túl sok funkciója.
0
0
0
0
no avatar
Én örülnék ha csak egy kliens lenne. És az a Steam. Sokkal átláthatóbb szerintem.
3
0
0
0
💬 10
bukta2 avatar
@gyudani1996: Énis steames vagyok de ahogy másban is úgy itt is él az hogy ha több launcher van akkor van ár verseny, ha csak a steam lenne horror árak lennének és nem lenne verseny, és nekünk, fogyasztóknak ez nem lenne jó. De persze énis örülök hogy 1 szeméttel kevesebb :D azért már átestek a ló túloldalára... lassan minden egyes címnek már saját launchere van... jó hogy ha fogyogat! Csak azért legyen konkurencia!
1
0
0
0
no avatar
@bukta2: Akkor ez sehogy se jó. 😅
0
0
0
0
xCube avatar
@bukta2: Amíg a Steam egyeduralkodó volt sokkal több nagy akciójuk volt, mint most. Nagy alatt a leárazás mértékét értem, nem az akció időtartamát, az nagyjából ugyanaz maradt.

Akkoriban még a dobozos címekkel versenyzett és az volt a jellemző, hogy a dobozos játékok ára ragad be, nem a digitálisoké. Ez mostanra erősen megfordult, mivel a PC játékosok minimális része vásárol dobozos címeket, a legtöbb gyűjtői kiadás már nem is jön lemezzel, csak az extra cuccokkal.
1
0
0
0
no avatar
@xCube: Hát sokkal egyszerűbb lenne, ha csak egy kliens lenne.
0
0
0
0
BLACKPINK avatar
@xCube: 100GB+ játékokat nem feltétlen jó lemezen kiadni, GTA V is 5db kétrétegű DVD azt hsizem.
Blue-Ray en meg megint nem lenne megfelelő, már csak azért sem mert kinek van ODD je manapság főleg blue-ray :D
0
0
0
0
xCube avatar
@BLACKPINK: Ez nem kritika akart lenni, a piac és a technológia egyértelműen a digitális utat választja, amivel nincsen baj, csak emiatt kialakult az a helyzet, hogy több éves címek is teljes áron ülnek a digitális polcokon. Amíg dobozos címekkel operáltunk jellemzően fél - egy év alatt legalább 30% -ot esett egy új cím alapára. Sőt nem egyszer sikerült anno raktársöpréskor másfél - két éves címeket első kiadásban fillérekért megvenni (1.000 - 2.000Ft -ért).
0
0
0
0
BLACKPINK avatar
@xCube: Hát igen, account ról nemtudom eladni egyesével a játékokat, de ha még egyben akarnám az is ToS ellenes
0
0
0
0
BLACKPINK avatar
@gyudani1996: a GoG Galaxy az fél siker, a többi kliensed játékait is betallózza :D
0
0
0
0
visor261 avatar
@BLACKPINK: csak az a baj hogy még béta állapotú ezért nem ismer minden launchert illetve nem minden játék van fent rajta, sőt hiába szinkronizáltam a legutóbb nem dobta be az összes birtokolt játékot. Erre lehet azt mondod van olyan opció hogy egyenként megjelöljem hogy bírtoklom, de csak steam-en 500+ van és ott van mellete a ps+,epic,origin,uplay,battle.net stb... és ennek meg már megint nincs értelme így ebben a formában.
0
0
0
0
BLACKPINK avatar
@visor261: Külön launchereket lehet belerakni, github os addon al, de a ubisoft játékaimat nekem is szereti elfelejteni kb 5mp után :D
és igen én is így vagyok 600+ játékkal, 1 helyre ömlesztve még midnig jobb mint 8 felé szvsz
0
0
0
0
bitpork avatar
Érdekes amikor mondtuk hogy a fsznak kell n+1 launcser akkor hülyék voltunk. Tessék.
0
0
0
0
visor261 avatar
Én már csak azt várom mikor fogja majd az uplay és az origin követni a példát :D
5
1
0
0
💬 25
Warlordcommander avatar
@visor261: Majd ha azokat is megvette a microsoft. :D
0
0
0
0
visor261 avatar
@Warlordcommander: Ez most elgondolkodtatott... Ha felvásárlást követően átmennek steam-re a microsoft store helyett, akkor a a steam és a microsoft store között lesz valami összefésülés? Esetleg mint a gog szokott tartani időnként steam->gog.

És nemrég olvastam hogy az ubi is vehető, már csak az a kérdés hogy sony vagy microsoft tulajdonába kerül, gondolom a Square Enix-re lecsap a sony, és akkor már csak az EA kérdéses, bár lehet hogy a disney-nek is lesz egy két szava :D
0
0
1
0
Payphoner avatar
@visor261: Amúgy azt énsem értem hogy miért a steamre kerül át ha egyszer a microsoft megvette....
0
0
0
0
Larten avatar
@Payphoner: Gondolom azért, mert a micro boltját a kutya sem használja, a steam meg mindenhol elérhető már.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Payphoner: Amugy az összes Licensz 1 Tulajdonba lehet, csak igazgatok cserélődnek. Papíron meg lassan nekünk is megmutatjak hogy minden 2 kezbe lesz. Azert 2 mert mindig kell a verseny az embereknek. Hogy azt lássák van masik valasztás is. Atlag ember nem is tudja ezeket.
Pl azt hogy összes eredeti markas szemüveg gyártása 1 ember kezében van Olaszorszagba. Csak ő gyarthat markas szemüveget. Meg vannak a kínai hamisitók.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@visor261: Square enix-et szépen hagyja békén mindenki, főleg a Sony.
0
0
0
0
hekli96 avatar
@Tuhajohn: Úgy-úgy, nem hiányzik, hogy az SE játékok is PS exclusive-ként fussanak. 1 év még belefér, azt már úgyis megszoktam az epic miatt, legalább nem bétával kell játszanom.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@hekli96: Én van a Deus ex és Life is Strange játékokat féltem. Ezek ne legyenek exkluzivok. Persze, ha lesz új belőlük.
0
0
0
0
visor261 avatar
@Tuhajohn: Nyugi már a GOW is megjelent pc-re... és csak kb 4 évig volt ps exclusive... és ahogy fentebb monta a kollega " legalább nem bétával kell játszanom." :D
0
0
0
0
xCube avatar
@visor261: Az EA azért nagyobb falat, ők elég jól állnak még a lábukon.
0
0
0
0
tamas98765 avatar
@xCube: Jól állnak?
Nézted a híreket? battlefield bukta, fifa nevet nem fizetik ki, állítólag a dragon age 4 is kaka lesz, szóval nem mondanám olyan stabilnak :)
0
0
0
0
xCube avatar
@tamas98765: Igaz, az utóbbi két évben valóban eléggé lecsúsztak. Nem szóltam.
0
0
0
0
visor261 avatar
@xCube: És a disney szerintem zsebből ki tudná fizetni csak hogy ne kerüljön a konkurencia kezére.
0
0
0
0
xCube avatar
@visor261: Ez nem kérdés. De ha valami nem eladó, akkor nem lehet megvenni.
0
0
0
0
visor261 avatar
@xCube: Még mindig az EA-ról beszélünk?
[LINK]
0
0
0
0
Yae Miko avatar
@xCube: Javíts ki ha tévedek, de mivel a részvényeik publikusak, szabadon felvásárolhatóak, így elméletben a Disney felvásárolhatna annyi részvényt hogy úgymond átvehesse az uralmat (gyakorlatban persze lehet nem érné meg).
0
0
0
0
xCube avatar
@Yae Miko: Azért ez két külön dolog. Többségi részvényes és tulajdonos között van némi különbség. Persze kivásárolhatják a többi részvényest.
0
0
0
0
Yae Miko avatar
@xCube: Nyílván, de gondolom többségi részvényes és "enyém az összes részvény"es között is van némi különbség. Persze ez közel sem ilyen egyszerű, lehet "védekezni" ellene, stb., csak érdekesnek találtam hogy elméletben az EA valóban "eladó", még ha nem is egy realisztikus cél még a Disney-nek sem.

Teljesen jogos volt amit írtál, csak kíváncsi voltam hogy elméletben ez így lehetséges lenne-e.
0
0
0
0
kismadar avatar
@visor261: A Steam könyvtáram örülne neki. 😆
0
0
0
0
xCube avatar
@visor261: A Uplay valóban dettó haszontalan, az EA rendszere viszont szerintem még marad egy darabig. Most állnak át Origin -ről EA Desktop -ra (na jó, egy ideje már kínlódnak vele).
0
0
0
0
visor261 avatar
@xCube: Én a Blizzard->Battle.net váltásnál se tapasztaltam sok változást.

Lehet még nem döntötték el hogy a season pass része legyen vagy külön dlc-ként lesz elérhető. :D
0
0
0
0
xCube avatar
@visor261: Ezt most nem értem :D .
0
0
0
0
visor261 avatar
@xCube: Melyik részét?
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
xCube avatar
@visor261: Jó de ez csak névváltoztatás volt, nem platformváltoztatás.
0
0
0
0
visor261 avatar
@xCube: Majd meglátom hogy érezhető e a változás mikor kijön.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció