Megszűnik a 3D Vision és a Kepler Mobile GPU-k driver támogatása

Szerző: xoki | 2019. March 12. | hír | 10 hozzászólás

Az Nvidia bejelentette, hogy hamarosan megszűnik a 3D Vision és a Kepler-szériába tartozó laptop GPU-k driver támogatása.

A 3D Vision debütálására 2008-ban került sor. Ekkor a TV-ipar a 3D TV-kre kezdett el fókuszálni, illetve a gamerek számára is megérkeztek az ilyen monitorok, az Nvidia pedig piacra dobta az új 120 Hz-es LCD képernyőkkel ellátott 3D szemüvegét. 2011-ben megérkezett a 3D Vision 2, vagyis az említett szemüvegek második generációja is.

Néhány high-end gamer monitor még most is alkalmas 3D Visionre, viszont az újabb játékok már nem támogatják a funkciót, amely elsősorban a VR (virtuális valóság), az AR (kiterjesztett valóság) és az MR (kevert valóság) előretörésének köszönhető. Mivel egyre kevesebb játék támogatja a funkciót, ezért az Nvidia úgy döntött, hogy a 418-as verziószámmal ellátott driverek után, azaz április vége után nem készül újabb 3D Vision illesztőprogram.

A 3D Vision mellett a laptopokba kerülő Kepler GPU-széria támogatottsága is megszűnik majd, erre szintén április végén fog sor kerülni. Ezt követően csak a Maxwell, a Pascal és Turing szériákkal rendelkező laptopokhoz érkezik majd új Game Ready driver. Ha esetleg nem tudjátok, hogy milyen alapú mobile GPU-val rendelkeztek, akkor a Kepler GPU-k listáját itt megtekinthetitek.

Hozzászólások: 10
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kaland21 avatar
Hát ez várható volt mivel ez a 3d tv meg ez a termék nem igazán volt sikeres!! 😉
0
0
0
0
NightWolF33 avatar
Az ciki ha nem is hallottam erről a termékről?
0
0
0
0
DDarkness avatar
Annyira nem izgat, a mostani driver ami van az ugyan úgy szépen fogja vinni a filmeket nekem 3D-ben, játékra meg amúgy sem használnék 3D szemüveget. Még a VR szemcsit is megfontolnám, óvnám a szemem ha lehet 😃
0
0
0
0
💬 4
Andris18 avatar
@DDarkness: Régen mennyit mondták ne ülj a tv elé fél méterre most meg ez. 😃
Ui: mobilról írtam és véletlenül rányomtam a bejelentésre 😞 Kérem nézzétek el a hibám.
0
0
0
0
DDarkness avatar
@Andris18: A bejelentés csak egy dolog 😃 Úgy is ellenőrzik, hogy mi a helyzet és ha nem történt kihágás akkor úgy sem fog történni semmi 😀
0
0
0
0
Andris18 avatar
@DDarkness: Köszi az infót! 😀
0
0
0
0
SimDawed avatar
@Andris18: Igen, csak régen azok a TV-k nem 90Hz-en működtek.😀 Még a CRT monochrome monitorok elött is volt valami rostély ha jól emlékszem, hogy ne rontsa a szemet.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Hát ez várható volt 😉
0
0
0
0
santakigyo avatar
Ennek a létezéséről se tudtam.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció